anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

przeliczanie cen PLN na CZK - dlaczego nie działa z automatu?

papier_czerpany
#10 Popularyzator#

Dzien Dobry,

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @Client:110944380 @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Allegro włączyło jakiś czas temu Allegro na innych rynkach i z automatu dodało moje aukcje do tych rynków. W zasadzie nie mam nic przeciwko temu, dopóki działa to prawidłowo. 

Mam ponad 100 aukcji i trudno jest to śledzić i weryfikować. Dzisiaj ktoś wykupił mój cały asortyment w kilku produktach i z ciekawości sprawdziłem  czy przeliczanie cen działa prawidłowo. Ku mojemu zaskoczeniu w dodaniu walut nie zostało włączone przeliczanie automatyczne, tylko jest wstawiana cena "Najniższa cena na allegro". Czyli jeśli moja koperta kosztuje 3 zł bo jest ręcznie robiona z ręcznie robionego papieru, podpięta jest pod koperty pocztowe po 10 groszy za sztukę bo tak się komuś wydawało? Zamiast sprzedać towar za 400 zł o mało co sprzedałbym za 34 zł. To chyba nie powinno tak działać? 

Dlaczego po zaznaczeniu wszystkich aukcji nie można jednym kliknięciem na dole włączyć "automatycznie przeliczaj walutę". Dlaczego ta opcja nie jest włączona domyślnie? To nie fair.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@papier_czerpany polecam zapoznać się z tym artykułem oraz z tym. Pomogą Ci w prawidłowych ustawieniach przelicznika cen oraz ustawieniu reguł cenowych. 

Basia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

papier_czerpany
#10 Popularyzator#

To nie jest rozwiązanie. To może być przydatne jak ktoś zaczyna z Allegro, ale wprowadziliście nową opcję rynków zagranicznych nie dając narzędzi do masowych zmian w produktach i pilnowania żeby ceny były zbieżne z polskimi. Co więcej domyślne proponowanie najniższej ceny z Allegro na produkt - bez pytania jest proszeniem się o kłopoty. Brak aktualizacji ceny w walucie - to już kuriozum. Mam ciągle śledzić kilka walut i aktualizować ceny ręcznie? A, nie, przecież można tro zrobić automatycznie:

"Z Automatycznego Przelicznika cen skorzystasz tylko w ramach Abonamentu Profesjonalnego lub Eksperckiego. Możesz dowolnie włączać i wyłączać tę opcję w zakładce Automatyczne ceny."

Czyli kolejna opłata... Ja podziękuję za ten luksus.

oznacz moderatorów