Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ czy allegro jakoś poinformuje kupujących, zmieni terminy dostaw dla tych paczek ??? Co by też nie dostać po statystykach ?
Poniżej wiadomość od inposta 🙂
Uprzejmie informujemy, że w trosce o naszych Klientów, z uwagi na trudne warunki atmosferyczne i porywisty wiatr, w dniu dzisiejszym przedłużyliśmy każdemu czas na odbiór paczek o dodatkowe 48 godzin. Rekomendujemy pozostanie w domach i wybranie się do Paczkomatu kiedy pogoda się poprawi.
Z powyższych powodów zdecydowaliśmy się również na wstrzymanie usługi InPost Paczka w Weekend w okresie 18 lutego – 20 lutego. Wystąpią następujące ograniczenia:
Za powstałe utrudnienia serdecznie przepraszamy.
@kostas11, dzięki za czujność! 🙂 Mamy już na Gadane oficjalny wpis @InPost w tej sprawie. Jesteśmy w trakcie przygotowywania komunikatów dla sprzedających i kupujących.
@mr_oma wpis się pojawił 40 minut po moim a komunikat miałem wczoraj 17.2.2022 15:42 więc troszku spóźnione to wszystko 😉
@mr_oma Jak to wpłynie na szybką dostawę ? Rozumiem, że zamówienia z piątku nie zostaną dostarczone na drugi dzień, czyli sobotę i takie zamówienie zaniżą statystyki ?
@macur11, awaria dotyczy jednego przewoźnika i jednej usługi. Wasze zgłoszenia w tej sprawie będziemy weryfikować indywidualnie.
Dotyczy jednego przewoźnika i jednej usługi, która stanowi grubo ponad połowę wszystkich transakcji, więc to nie jest jakiś odosobniony przypadek. Nie rozumiem dlaczego ma być weryfikacja indywidualna
W jaki sposób będzie to weryfikowane jeśli technicznie nie ma możliwości wysyłki paczkomatów Inpostu i co ze wskaźnikiem AlleProgress wtedy?
@led_provider, jeśli chodzi o AlleProgres, nadal można nadawać przesyłki. Awaria dotyczy jednego przewoźnika i jednej usługi. Jeśli z powodu tej sytuacji Twoja przesyłka nie dotrze na czas, możesz podać numer zamówienia - będziemy to weryfikować indywidualnie.
mr_oma a w jaki sposób mogę nadać te przesyłki Allegro Smart paczkomaty w sobotę oraz w niedziele jeśli właśnie w ten weekend firma Inpost nie pracuje.
Dostałem informację od InPostu, że paczki nie będę również odbierane przez kurierów w weekend. Nie będzie też możliwe ich nadanie w punktach InPostu
@mr_oma a co z paczkami nadanymi w piątek? Umieściłem paczkę w paczkomacie z etykietą wygenerowaną przez stare WzA i tam została ona uznana z automatu za paczkę weekendową. Czy zostanie wyjęta przez kuriera z paczkomatu dzisiaj?
Bo rozumiem że w sobotę i niedzielę kurierzy InPostu mają wolne ostatki (prognoza pogody i zawieszenie działalności🤣)
Ale jeśli paczki zostaną odebrane w piątek to do AlleProgres się zaliczy... spadną tylko statystyki dostarczenia na drugi dzień.
Już mi odpowiedział kurier. Paczki wyciągnięte z paczkomatu.
@mr_oma
Konkretne pytanie, krótka odpowiedź - tak/nie
Czy w ten weekend, transakcje w których kupujący wybierze opcję Paczkomatu, będą liczyć się do statystyk programu Alleprogres?
@lukaszflak14, na razie nie mamy informacji o tym, aby InPost nie odbierał standardowych przesyłek, więc nie mamy w planach wykluczać zamówień z programu AlleProgres.
Proszę o informację w jaki sposób mogę nadać przesyłki paczkomatowe Allegro poprzez firmę Inpost w sobotę oraz w niedzielę i do której godziny, żeby zostały one odebrane.
Firma Inpost jak wasz pracownik napisał cytuje: „że jeśli chodzi o odbiór paczkę w sobotę, odbiór jest zależny od pracy oddziału na danym terenie, jeśli oddział nie pracuje, paczka nie zostanie odebrana w weekend”.
„Program AlleProgres jest dedykowany głownie dla zamówień, przy których istnieje techniczna możliwość nadania/dostarczenia w jak najszybszym czasie, stąd zakładamy, że zamówienia weekendowe mogą nie spełnić wszystkich warunków.”
@mr_oma
A więc robię chyba za pośrednika i podaję informację jakie podał przedstawiciel InPostu na tym forum:
"Przesyłki można nadawać w dniach 18-20 lutego w Paczkomatach i PaczkoPunktach. Jednak z racji tymczasowego zawieszenia usługi Paczka w Weekend nie gwarantujemy ich odbiorów i doręczeń w tych dniach"
"Jednocześnie informujemy, że w dniu jutrzejszym (mowa o weekendzie) nie będą również realizowane sobotnie odbiory dla Klientów, którzy korzystają ze stałych podjazdów w tym dniu."
Wychodzi na to, że ewidentnie nie było możliwości, aby transakcje, które pojawiły się w sobotę i niedzielę z wyborem dostawy Paczkomatowej zostały jakkolwiek zeskanowane przez kuriera/na punkcie odbioru.
Czy nadal będzie Pani twierdziła, że InPost nie podał żadnej informacji aby nie odbierał standardowych przesyłek?
Allegro jak zawsze ma wielkie trudności z przyznaniem się do błędów jak i z pomocą dla sprzedawców w ochronie ich statystyk na skutek tych błędów.
@led_provider @macur11 @lwowl @kolekcjoner608
Gdyby ktoś był zainteresowany to na innym forum na FB (nie wiem czy mogę podawać nazwę) przedstawiciel Allegro wypowiedział się i poinformował, że te transakcje z soboty i niedzieli nie będą liczyć się do Panelu Jakość. Należy tylko skontaktować się na czacie z konsultantem i wskazać numery zamówień do wykluczenia.
Dziękuję @lukaszflak14 za przekazanie tej informacji! Te zamówienia będziemy mogli wykluczyć z Jakości sprzedaży oraz z programu AlleProgres. Poinformujemy Was, gdy tylko otrzymamy informację, jak będzie wyglądała procedura zgłaszania takich zamówień.
AKTUALIZACJA 23.02.2022
Aby zgłosić zamówienia, które z winy przewoźnika otrzymały status “wysłane” zbyt późno, proszę napiszcie do nas korzystając z tego formularza
Kiedy będzie wiadomo coś więcej ? @la_nika