anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przestańcie dyskryminować mniejszcych Sprzedawców na Święta.

nikl
#14 Krzewiciel#

Dlaczego dyskryminujecie małe firmy? Jaki jest powód, że nie dopuszczacie najlepszych sprzedawców ani do Black Weeks, ani do Hit Świąt? Jest Super Sprzedawca, jest 23 lata aktywnej sprzedaży na Allegro, jest 100% polecenia, 5.0, jakość Super+, to czego chcecie więcej? Czy to jest kara, że oferuję towary niemal wyłącznie na Allegro, a nie na platformach z "Listy sklepów, z którymi się porównujemy"? Muszę koniecznie moje produkty wystawić na tamtych platformach, bo inaczej nie dopuścicie mnie do Świąt i kampanii przedświątecznych? Coś jest nie tak z Waszymi algorytmami i podejściem do partnerów pracujących w trybie slow business. Stawiacie wyłącznie na niską jakość i wyścig szczurów.

I pytanie nr 2: Czy w tym roku Allegro zamierza zachować się równie podle jak w zeszłym roku i będziecie tydzień przed Świętami oszukiwać Klientów, że nasze towary nie dojdą na Święta, a Wasze dojdą? Od razu zapewniam, że 99,9% tego co wysłane do 23 grudnia dojdzie 24 grudnia, bo tak jest każdego roku. Tydzień wcześniej jest korek u kurierów, ale od 30 lat pracy nie zdarzyło, się żeby kurierzy nie rozładowali kolejek do Wigilii. Nie oszukujcie tydzień wcześniej, że towary nie dojdą, bo to jest bardzo nieuczciwe.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

MOJEGRATY5
#9 Pomysłodawca#

Witam.

A dlaczego tylko "na Święta"?

Ja bym był za tym, by Allegro przestało dyskryminować MNIEJSZYCH SPRZEDAWCÓW NA CO DZIEŃ (choć Allegro zapewne uznaje, że żadnej dyskryminacji nie ma i wszyscy mają równe szanse)!

Długa historia konta, czy indywidualne podejście do klienta nie są dziś w cenie. Liczy się kasa, jaką ze sprzedawców można wycisnąć, a z dużych można więcej i tyle. Co zaś się tyczy ofert na Black Weeks, czy Hit Świąt to sam sobie odpowiedziałeś. Nie wystarczy być SUPER. Trzeba jeszcze mieć zdywersyfikowane kanały sprzedaży i zaistnieć we wskazanych miejscach, tak by Allegro mogło z dumą powiedzieć: U NAS OFERTA TEGO SPRZEDAWCY JEST LEPSZA NIŻ GDZIE INDZIEJ! I tyle...

Co zaś się tyczy przewidywanych czasów dostawy przed świętami to idę o zakład, że będzie jeszcze gorzej niż rok temu, a przynajmniej mniej korzystnie będą przedstawiane przewidywane czasy doręczenia w przypadku firmy INPOST.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Robienie mniejszym sprzedawcom pod górkę to jest tu już tradycja i z dnia na dzień robi się coraz gorzej. 

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#9 Pomysłodawca#

Chciałem napisać: NOWA ŚWIECKA TRADYCJA, ale że to już tak z 10 lat, to już nie taka nowa...

oznacz moderatorów