Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Duży problem z przesyłkami Allegro.
Właściwie każda z nich, nadawana poprzez automat przed godziną graniczną - NIE JEST odbierana przez Kuriera terminowo.
Przez to - wszystkie te przesyłki OBNIŻAJĄ JAKOŚĆ SRZEDAŻY - w parametrach "szybka wysyłka" oraz "Wysyłka w terminie"
Czy możecie GLOBALNIE rozwiązać ten problem?
Wystarczy liczyć do statystyk status: "Przesyłka została nadana" - nadawany po włożeniu przesyłki do automatu
Obecnie, każdą z tych przesyłek trzeba zgłaszać do wykluczenia, trwa to ok 4 DNI!!!
Tak jak z 1ebad080-1b83-11ef-8344-b31c40492acc - przesyłka A000ODRLD3.
Proszę o jej wykluczenie ze statystyk.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Proszę o wykluczenie z jakości zamówienia Allegro One
@vivvo Skierowałam prośbę o wykluczenie zamówienia z jakości sprzedaży. 🙂
@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Proszę o wykluczenie z jakości sprzedaży zamówienia -
@vivvo Paczka została nadana o 14:49, a godzina graniczna dla Twojego kodu pocztowego to 14:00 https://allegro.pl/kampania/one/kurier/godziny-graniczne
@majteczki_com_pl Kwestie braku odbioru przesyłek najlepiej, abyś zgłaszał bezpośrednio przez formularz. Tam doradcy mają możliwość kontaktu z odpowiednim oddziałem.
Skierowałam prośbę o wykluczenie tego zamówienia z jakości.
Proszę o wykluczenie zamówienia 6decabd0-269e-11ef-893b-c34d9139618e i przesyłki Allegro A000PR2H15 z parametrów jakości. Została nadana TERMINOWO.
Tak jak już wspomniałam - problem dotyczy WSZYSTKICH przesyłek Allegro nadawanych przez wasze "zielone automaty". Czy zamierzacie ten problem rozwiązać?
Proszę, wyjaśnijcie to.
@RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ lub stwórzcie dedykowaną zakładkę do szybkiego zgłaszania wykluczeń , bo na razie to ,,głupiego robota ,,
@mdrogeria @la_nika Innym rozwiązaniem byłaby zmiana sposobu liczenia statusów. Żeby za nadaną w terminie liczyłaby się przesyłka umieszczona w odpowiednim czasie w zielonym automacie - a nie dopiero po wyjęciu za tydzień przez kuriera
@TomBanknoter tak ,, ale skoro jest to niemożliwe dla informatyków allegro to dedykowana zakładka ułatwiłaby w znacznym stopniu życie sprzedawcom .
@majteczki_com_pl poprosiłam o wykluczenie tego zamówienia z jakości. Kwestie logistyczne związane z odbiorami Twoich przesyłek możesz wyjaśnić za pomocą formularza, który przesłała Wiktoria.
@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Ale zdajesz sobie sprawę, że po zgłoszeniu przez formularz - temat zostaje podjęty nawet po 2-3 dniach? A potem kolejny dzień na zgłoszenie problemu do "odpowiedniego zespołu" a potem kolejny dzień na przekazanie do "działu wykluczeń, i tak mija tydzień?
@majteczki_com_pl zawsze możesz pisać tutaj, idzie to trochę szybciej.
Zamówienie, które podałaś od jutra już nie będzie się wliczać do jakości.
Potwierdzam, że ZIELONE automaty to ZŁO !
Pewnego poranka wpadłem na pewien pomysł i zacząłem zmieniać automat nadawcze, tj wybierać z innych lokalizacji. Pod firmą przy Castorama i Outlet, FSC i dawnym Daewoo wyciągali paczki następnego dnia lub kolejnego i jeszcze kolejnego. Odległość automatu od siedziby firmy UPS 400 metrów ...................................... najciemniej pod latarnią.
Pod Lidlami i Stokrotkami wybieranie max następny dzień.
Znalazłem automat z bluszczem na moim osiedlu, za moim blokiem, schowany w dziurze za trzepakiem o fatalnym podjeździe dla aut.
BINGO
Każdego dnia kurier zabiera o 23:30 !!!
p.s. wyłączcie tę wk.....ą reklamówkę przeszkadzającą w pisaniu. Odechciewa się tu zaglądać.
@brakestop zaakceptuj proszę pliku cookies, następnie wybierz "chętnie pomogę" lub "nie", a ankieta nie będzie się pojawiać przez kolejne 15 dni (lub do usunięcia ciastek).
@brakestop Możesz podać lokalizację tego bluszczaka? Tak na wszelki wypadek, bo na Mełgiewskiej, jak pewnie wiesz, mają(mieli) krócej niż to podają na stronie (10-14). Mamy ok. 50% Klientów zamawiających po południu i jakość sprzedaży (wysyłka tego samego dnia) "siada".
P. S. Niby wyłapali proceder polegający na wybieraniu jednej paczki, aby następnego dnia liczył się kurierowi kolejny podjazd do automatu i np. nasz kurier poleciał. Nadal jednak nie działa to jak powinno. Że ta firma jeszcze nie zbankrutowała.
Lublin ul. Lipińskiego 9 - między blokami 9 a 13
Jakiś chłopak tu musi mieszkać, bo odbiory są po 22:30 a dostarczenia, gdy ja coś zamawiam są nawet wrzucane w sobotę o 23:00 ... szok normalnie no.