Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ciąg dalszy przeglądu technicznego moich aukcji 🙂
Jest sobota, godzina 10.40 - weekend . Pierwsza aukcja z brzegu. Klient kupując w tym momencie i wybierając wysyłkę paczkomatem dostaje od Allegro obietnicę - przewidywany czas dostawy - wt. 3 mar. w punkcie. Ja się pytam jakim cudem mam tego dokonać ?
Zaczynam pracę w poniedziałek o godzinie 8. Żeby przesyłka dotarła paczkomatem na wtorek muszę ją nadać w poniedziałek do 13 bo po tej godzinie kurierzy InPostu już jej nie wyjmą ( tak jest przynajmniej w moim mieście ) . To ja mam w końcu wspaniałomyślnie podarowane mi przez Allegro 24 godziny na wysyłkę czy może jednak 4 ?
I tak oto z moich zadeklarowanych 48 godzin zostało marne 4 .
Już kiedyś to pisałem więc napiszę ponownie. O rozsądną popartą logicznymi argumentami odpowiedź ze strony administracji nie masz co liczyć.
Czas pokazał, że jeżeli pojawia się jakaś odpowiedź od administracji to mija się ona z faktyczną odpowiedzią na jakieś trudniejsze pytanie.
Jestem tu jakiś czas i zastanawiam się nad sensem tego "forum" jeżeli użytkownicy potrafią dosłownie zasypać argumentami administrację na tyle, że przestaje ona w ogóle odpisywać.
Nie, nie jestem uszczypliwy. Stwierdzam fakty, naprawdę przewinęła się masa tematów, w których brakuje przedstawienia postawy allegro po wymianie zdań.
allegro boi się podania interpretacji prawa, gdyż może okazać się ona błędną, stąd odpowiadanie na głupa i nie na temat
ja się postawiłem allegro w tym temacie
efekt 2 razy blokada konta i usunięcie tysiąca aukcji
tylko dlatego, że napisałem w ofercie i zakładkach jak allegro rozumie czas wysyłki
i gdzie znajdują w zakładkach określone informacje
w wątku
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/allegro-%C5%82amie-polskie-prawo/m-p/2782
mimo że allegro odpisało mi że czas wysyłki musi być podany w sposób jednoznaczny jako rzeczywisty czas dostawy
to dlaczego podawany w zakładce czas dostawy jest czasem przewidywalnym?
https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/przewidywany-czas-dostawy-twojej-przesylki-AVlrm8wY3Sg
Dokładnie ja mam ustawiony czas realizacji i wysyłki 5 dni. Wysyłam towar na specjalne zamówienie - czyli że znakowaniem więc musi to trwać. Pojedyncze rzeczy lub nie którzy chcą bez znakowania i wysyłka od ręki w 24h a że większość ostatnio wysyłam w 24 zaczęło mi pokazywać już na stałe że wysyłam 24h i już przez to miałem problemy. Klient jeden zamówił dostał po 3 dniach i pretensje że nie w terminie i już tego nie potrzebuje i chcę odesłać już oznakowany strata 700 zł. Kolejny przypadek dostał po 4 dniach i też bo miał że 24 nie odebrał przesyłki pobraniowej strata 100 zł.
Głupota z tym czasem sugerowanym odgórnie od allegro nie po to dam ustalam czas żeby później mi zmieniali.
@PARTNER-GRAWER Napisz proszę do nas w tej sprawie tu: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=44362df6-b15a-4eac-a24c-c534495b1bda&subjectId=2d542135-a...
@cloudcloudAllegro wcina się między strony transakcji, do czego nie ma żadnego prawa!!!
Allegro za sprzedawców podaje czas wysyłki. Allegro zamiast sprzedawców uzupełnia parametry sprzedaży. Tylko czemu odpowiedzialność zrzuca wyłącznie na sprzedawców?!
@PARTNER-GRAWER Rada moja taka: ustaw od nowa 5 dni. Tym, którym wyślesz od razu podaj numer przesyłki na maila, albo wcale, nigdy nie w systemie Allegro. Do systemu wpisuj po 5 dniach.
@WREDZIA-W1 A mi szczęka opadła. Na jednej z aukcji klikając w szczegóły dostawy wyświetliło mi się
Wyliczamy na podstawie wcześniejszych wysyłek tego sprzedawcy. Podczas tworzenia tej oferty, sprzedawca zadeklarował, że wyśle towar do 3 dni roboczych.
Tylko pytanie, czy ktoś to w ogóle czyta .
@Kaliope_Brzeg Czyżby poszli po odrobinę rozumu do głowy? Fakt, nikt tego nie przeczyta i niczego to nie zmieni.
@Kaliope_Brzeg u nas też już widzę podobne zmiany. BRAWO Allegro! Jest w końcu jakiś kompromis między chybionym pomysłem i sugestiami sprzedawców.