Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Mam pytanie bo może coś przeoczyłam, jeśli w ostatnich 30 dniach nie miałam otwartych dyskusji, ale miałam "zwykłe" zapytania od klientów (poprzez opcję "zapytaj o zakup" w centrum wiadomości), zwykle mamy kilka/kilkanaście takich "zwykłych" pytań w miesiącu i też tak było w ostatnich 30 dniach i odpowiadamy w około 1-2 godz. od zapytania, to w takim wypadku nie otrzymujemy punktów w mierze "terminowe odpowiedzi", bo dziś z 100 pkt. spadła nam ta miara do 0, generalnie chodzi mi o to czy żeby mieć punkty w tej mierze trzeba mieć spełnione jednocześnie dwa warunki -otwarte dyskusje i "zwykłe" pytania w centrum wiadomości Allegro - czy to może jakiś błąd systemu. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Cześć, @mklaudia7. Którego dokładnie konta dotyczy ta sytuacja?
Mojego "firmowego" : Pak-Plus
Dziękuję, @mklaudia7. Już to wyjaśniam i niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@mklaudia7, sprawdziliśmy Twoje konto i nie potwierdziliśmy błędu - w ostatnich 30 dniach nie otrzymałaś żadnych pytań ani wiadomości w Dyskusjach i dlatego w mierze Średni czas odpowiedzi Twój wynik spadł do 0 punktów.
hmmm jest to nie logiczne, w tej sytuacji sprzedawca traci 100pkt w mierze Jakości sprzedaży. Co oznacza że może ich zdobyć tylko 400 na 500 możliwych ! Czyli jest ukarany przez Allegro że niema pytań od klientów ( w domyśle ktoś kto niema pytań jest rewelacyjnym sprzedawcą ponieważ klienci WSZYSTKO dowiadują się z opisów aukcji ). Ale na Allegro ........ jest inaczej lub ktoś, coś zamieszał, pomieszał, pomylił.
Witam
Ja mam pytania od klientów w ostatnich 30 dniach, tylko nie miałam otwartych dyskusji i co za tym idzie tam nie miałam żadnych wiadomości dla klientów i zawsze myślałam że w tej mierze nie ma to znaczenia czy jest to odpowiedź na zwykłe pytanie o zakup czy odpowiedź w dyskusji dla klienta, ważne są szybkie odpowiedzi i one wpływają na punktację.
Nie o to pytałam, wiem że nie miałam w ostatnich 30 dniach otwartych dyskusji i co za tym idzie nie miałam odpowiedzi dla klientów, pytałam czy muszą być spełnione dwa warunki łącznie, czyli jak mam same pytania i odpowiedzi poprzez centrum wiadomości poprzez przycisk "zadaj pytanie o zakup" a nie mam tak jak teraz żadnych otwartych dyskusji w ostatnich 30 dniach to wtedy mimo szybkich odpowiedzi na "zwykłe" pytania i tak jest 0 punktów w tej mierze, pytam o to dlatego, że jest to dla mnie istotna informacja bo jak by tak było nie ma większego sensu dbać o aż tak szybkie odpowiedzi na zwykłe zapytania o zakup bo i tak nie ma to znaczenia i będę mieć 0 punktów w tej mierze w przypadku gdy nie będzie w tym czasie otwartych dyskusji, proszę o potwierdzenie czy dobrze zrozumiałam Pani wypowiedź.
Pisałem już to wcześniej pod innym zapytaniem innego sprzedawcy. Niestety w tej mierze nie liczą się pytania o zakup. W mierze tej brane są pod uwagę wyłącznie odpowiedzi w dyskusjach oraz odpowiedzi na pytania o ofertę.
Ok, teraz już się wyjaśniło w życiu bym nie pomyślała, że pytanie od klienta przed zakupem ma większą "wagę" niż pytanie zadane po zakupie, (głupia myślałam, że pytanie od klienta to "po prostu pytanie od klienta" nieważne czy to przed zakupem czy po zakupie ).
@mklaudia7 nie, nie oba warunki muszą być spełnione na raz. Żeby otrzymać punkty w tej mierze musisz mieć albo pytania albo dyskusje, w których się wypowiedziałaś. Nie zanotowaliśmy żadnych pytań od klientów na wskazanym przez Ciebie koncie, dlatego też nie otrzymałaś punktów w tej mierze. Zostały one przyznane (40 pkt) w mierze Terminowe odpowiedzi.