Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wysłałam kilka godzin pytania do trzech sprzedających ale nikt nie raczył odpowiedzieć.
Odpowiadają tylko automaty ;;;;;; Dziękujemy za wiadomość itp...
Chciałam kupić telefon ale nie mogę się skontaktować w celu uzyskania więcej informacji z żadnym sprzedawcą i sklepem na allegro .
A nr telefonu allegro poukrywało i zniechęca to już do zakupów na tym portalu. Co to za sklep z którym się nie można skontaktować telefonicznie i popytać .
Wolę poszukać w sklepach internetowych tam chociaż jest szybki kontakt telefoniczny.
@LEW433 ty też wprowadzasz w błąd. Sprzedawca ma obowiązek odpowiedzieć w ciągu 24 godzin w dni robocze. Brak odpowiedzi w dni wolne nie wpływa na jego jakość sprzedaży.
[edycja]
Zadaję rano w piątek pytanie do wieczora brak odpowiedzi czy piątki też są już w Polsce ustawowo wolnym dniem od pracy ???
Wystarczyło by tylko podać nr telefonu w zakładce kontakt ze sklepem ale telefonu brak . Telefon byłby zakupiony w piątek ale nie ma się jak skontaktować ze sklepem odnośnie wysyłki a chodziło mi tylko zapytać czy jeszcze dziś wyślą bo zależało mi na szybkiej wysyłce . Cz to problem żeby do każdego sklepu na allegro był podany nr. telefonu ?
Taki temat już się przewijał - bodajże serwis zadecydował że nry tel. są niewidoczne.
Jeżeli serwis allegro twierdzi że nr telefonów sklepów na allegro nie będą widoczne dla kupujących przed zakupem to robi duży błąd . Wiele osób przed zakupem woli zadzwonić i popytać o produkt .
Ja zawsze przed zakupem raczej dzwonię więc brak nr telefonu mnie zniechęciło do zakupów na allegro . Będę raczej wybierał sklepy internetowe gdzie te same produkty można kupić taniej i jest zawsze podany kontakt telefoniczny. Czy ktoś myśli inaczej ?
@ARGMETA Jeżeli zadajesz w piątek rano pytanie, sprzedawca musi Ci odpowiedzieć najpóźniej w poniedziałek rano. W sobotę i niedzielę nie musi, bo ma na odpowiedź 24 godziny w dni nierobocze. Poza tym czas wysyłki masz podany w zakładce Dostawa.
To po co tu kupować jak trzeba 3 dni na odpowiedź czekać . Nikomu nie będę polecać zakupów na allegro ze względu na brak kontaktu telefonicznego ze sprzedawcą,
@AMOR-BIZUTERIA Brak nr telefonu do sprzedawców to efekt działania Allegro.😥
Jak jest podany numer telefonu do sprzedawcy to według allegro na pewno będziesz umawiać się na zakup po za all żeby ominąć prowizję. Ale klienci allegro nie są ciemniakami i potrafią znaleźć kontakt do sprzedawcy i jego sklepu korzystając z ogólnodostępnych wyszukiwarek tzw. wujka
xyz A gdzie ja napisałem że ma odpowiadać w dni świąteczne????🤔lew 433 ty też wprowadzasz w błąd. Sprzedawca ma obowiązek odpowiedzieć w ciągu 24 godzin w dni robocze. Brak odpowiedzi w dni wolne nie wpływa na jego jakość sprzedaży.
@ARGMETA Sprzedający ma obowiązek odpowiadać(wpływa to na jego jakość sprzedaży) i używają autorespondera. Sprzedający nie ma obowiązku siedzenia cały weekend przed kompem, trochę zrozumienia, opisy modeli telefonów można znaleźć w internecie.
@LEW433 A gdzie ja piszę o rzekomym obowiązku odpowiedzi w dni świąteczne?
W błąd wprowadzasz tu;
Sprzedający ma obowiązek odpowiadać(wpływa to na jego jakość sprzedaży) i używają autorespondera. Sprzedający nie ma obowiązku siedzenia cały weekend przed kompem,
Wynika z tego, że brak odpowiedzi w weekend wpływa na jego jakość sprzedaży, dlatego używa automatu, a to nieprawda.
@xyz96 Weź pod uwagę że nawet jak sprzedawca nie musi odpowiadać w dni świąteczne to i tak sytuacja go do tego zmusza .Dużo osób kupuje właśnie w dni wolne a jak to są aukcje w licytacji które się w te dni kończą to klienci oczekują szybkiej odpowiedzi przed ich zakończeniem .Brak szybkiej odpowiedzi może skutkować potem obniżeniem oceny za kontakt z klientem .
Ponieważ allegro wymaga od sprzedawców szybkich odpowiedzi teraz żeby utrzymać wysoką jakość sprzedaży będą odpowiadały automaty. Wymóg zostanie spełniony, statystyki rosną a klienci pójdą gdzie indziej.
Temat stary, ale aktualny .... Podbiję.
Zadałem pytanie, odpowiedział automat. Czyli nie otrzymałem oczekiwanej odpowiedzi. Minęły 24h i cisza. Ponowiłem pytanie.
Ciekawe co teraz napiszą. Dodam, że pytanie niezręczne dla sprzedającego.
Jak tak to ma wyglądać, to ... idę do sklepu stacjonarnego.
Ponowiłem pytanie. Ciekawe co teraz napiszą.
Nic nie muszą. Tzw. "zasady" Allegro dopuszczają autorespondery i dotyczą tylko pierwszego pytania.