anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pytanie o ewentualne nadużywanie pakietu powitalnego

foto-hurtownia
#13 Ambasador

Siemka,

Mam pytanie - czy Allegro wyłapuje delikwentów, którzy założą nowe konto, skorzystają z 3 miesięcy bez prowizji i innych benefitów, zamykają konto i próbują od nowa?

Pytam, bo zauważyłem, że pewien sprzedawca mocno zaniżał ceny towaru, właśnie dzięki pakietowi bez prowizji, a dzisiaj gdy minął mu okres 3 miesięcy wyzerował konto. Obawiam się, że po prostu założy nowe konto, być może na nowy NIP, by robić to samo.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@foto-hurtownia  przecież Allegro potrafi powiązać konta obcych osób, a Ty myślisz, że tej samej osoby  by nie powiązało🤔

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Niby jest to wykonalne  ,ale z głową i czy ma to uzasadnienie ekonomiczne ? Likwidacja firmy i założenie nowej na ciocię nie gwarantuje , że pakiet powitalny zostanie przyznany , systemy allegro wykrywają wiele typów powiązań .

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie da rady.  Allegro wyłapuje powiązanie nawet jak ciotka wujka Tej Kaśki z drugiego  końca miasta siostry zalogowała się z tego samego neta raz wpadając na 5 min 8 lat temu... I akurat używała pakietu na Allegro.  Nie, nie żartuję...

A sprzedawca konta tak całkowicie nie usunął, ono sobie jest tylko zablokowane. Nie mogą całkowicie usunąć konta, na którym była sprzedaż.

foto-hurtownia
#13 Ambasador

@AnnaG-Antyki 
@mdrogeria @KOGIEL_T 

Dzięki za info, trochę mnie uspokoiliście 😄 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Dobrze, że tylko Ciebie. Ja się boję gdziekolwiek poza domem z neta skorzystać. A nawet udostępnić wi-fi koleżance czy koledze córki. Bo jak po latach coś przeskrobią to mnie blokną... I każą wyjaśniać sprawę z tamtego konta nie podając danych właściciela konta.