Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
czy jest planowana do wprowadzenia lub może już został zgłoszony przez kogoś pomysł aby móc usuwać dane producenta z listy Dane Producentów ( zakładka ustawienia sprzedaży/ dane producentów) ?
Dodając kolejnych producentów do listy można ich potem jedynie edytować .
Przydałaby się opcja aby móc usunąc całkowicie tak jak to zostało wprowadzone swojego czasu cennikach dostaw.
Moim zdaniem taka opcja powinna być dostępna od samego początku.
Cześć, @Client:135176015. Już o to dopytuję, niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią!
Tak jak na załączonym screenie ( niestety nie mogę dodawać zdjęć ) Na liście jedynie można ich edytować . A np tak jak w moim przypadku mam jedneg swojego producenta gdzie zostałem zobligowany o jego dodanie. Nagle dziś patrzę a tu ten sam roducent się powielił. Jakim cudem nie wiadomo. Może jakoś sobie dane podgrał z katalogu allegro czy coś. Nie mam pojęcia.
I już bałagan na liście bo ten sam producent powielony . Jedyna opcja edycja na co innego.
Naprawdę według mnie powinna być opcja aby móc bez problemowo niepotrzebnych producentów móc z tej listy usunąć. Na szybko sprawdziłem ale nikt w pomysła takiego pomysłu nie wpisał chyba. Także ja stworzyłem taki pomysł Możliwość usunięcia danych producenta z listy Dane Producentów - Społeczność Allegro - 1030060
Uważam że opcja usunięcia powinna być dostępna od samego początku a jesli jej nie ma to z faktu że jest naprawdę konieczna powinna być wprowadzona tak jak została wprowadzona możliwość usuwania cenników dostaw.
Czy wiadomo coś może w przedmiotowej sprawie ?
@Client:135176015 jeszcze nie otrzymałyśmy odpowiedzi w tej sprawie.
Na pewno otrzymasz odpowiedź tym wątku, gdy tylko otrzymamy odpowiedź na konsultację Marysi. Muszę poprosić Cię o cierpliwość.
@Client:135176015, niestety w najbliższym czasie nie planujemy wprowadzenia możliwości usuwaniach danych producenta z listy.
No , właśnie a funkcja ta powinna być dostępna. Ja akurat mam przypadek że mimo że dane wprowadziłem samodzielnie zgodnie z wymogami to te same dane się zdyblowaly zaciągając chyba z katalogu. I już robi się bałagan na tej liście . Ale rozmawiałem z konsultantami i zgłoszenie jest w dziale technicznym. Pytanie tylko jak długo będę czekać na odpowiedź.
Witam serdecznie, czy ja mógłbym poprosić o pomoc moderatorów ?
W niedzielę zauważyłem błąd w postaci takiej że podczas edycji produktu samoczynnie podgrały się na konto dane tego samego producenta tylko pod jakąś obcą mi nazwą własną.
Finalnie na koncie mam dane tego samego producenta ''powielone''
A powinna być jedna pozycja którą ja osobiście wprowadzałem. Aktualnie zgłoszenie trafiło do osoby która przekazała je do zespołu który się zajmuje tym obrębem .
Wstępnie otrzymałem informację że dział techniczny nie jest w stanie usunąć nieprawidłowych danych . Wydaje mi się że skoro są osoby odpowiedzialne za jakiś zakres danych to one mają pełnię możliwości w sytuacji żeby na przykład móc usunąć dane które są nieprawidłowe.
Tym bardziej że od niedzieli ile razy nie rozmawiałem z konsultantami na infolinii otrzymywałem informacje że nie powino być najmniejszego problemu. Tak samo wstępna rozmowa mailowa z osobą do której zgłoszenie trafiło też niby nie obiecując ale stwierdziłą żeby uzbrocić się w cierpliwość bo zgłoszenie poszło do dedykowanego działu w celu wprowadzenia poprawki czy zmian.
I nagle dziś że nie ma możliwości.
Ale tak jak pisałem jak to możliwe czy prawdopodobne że skoro jest jakaś komórka odpowiedzialna za to czy tamto to nie ma możliwości zareagowania i usunięcia czegoś co jest nieprawidłowe.
To tak jakby ktoś coś tworzył z jakiś danych i nie miał pełnej kontroli nad tym .
Mogę prosić moderatorów o pomoc w celu rozwiązania mojego problemu w celu usunięcia nieprawidłowych danych?
Zgłoszenie nr 52236678 @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:135176015 zweryfikowałam sprawę i z tego co widzę, faktycznie obecnie nie ma funkcjonalności umożliwiającej usunięcie tych danych. Tak, jak napisał konsultant, zdublowanej pozycji nie musisz używać. Warto jednak zmienić jej nazwę lub poprawić dane.
@RaBarbar_ka poważnie?
Zgadza się , ja takiej funkcjonalności z poziomu użytkownika nie mam.
Ale chyba osoby, które się tym obszarem zajmują mają chyba taką możliwość i i w pełni mogą kontrolować wszelkie dane również z możliwością ich usunięcia w przypadku błędnego powielenia ?
Bo idąc takim tokiem rozumowania dalej to np. mam konto w banku i nagle mi się coś błędnego pojawi nie wprowadzonego przeze mnie. Cokolwiek hipotetycznie . To z pewnością taki bank posiada osoby odpowiedzialne za dany obszar które mają pełną kontrolę i możliwości zmiany czy usuwania danych .
Raczej bank nie powie że zdublowanej czy błędnej pozycji nie muszę używać i mogę sobie założyć drugie konto w banku .
Uważam że dane dotyczące GPSR są niezmiernie istotne , zostały uzupełnione przeze mnie w prawidłowy sposób a to że coś się samo tam dodatkowo pojawiło to po zgłoszeniu problemu natychmiast powinny być podjęte działania które umożliwiłyby wyeliminowanie całkowite problemu bez stosowania półśrodków.
A odnośnie braku takiej funkcjonalności dla użytkowników to zgłosiłem taki pomysł Możliwość usunięcia danych producenta z listy Dane Producentów - Społeczność Allegro - 1030060
gdzie jak sugeruje baner
Proszę moderację ( wypowiedzi innych użytkowników również mile widziane 🙂 ) o odpowiedź na ostatni mój post. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:135176015 są odpowiedzialne działy i maja pełna kontrolę, ale nie mają czasu, aby posprzątać ten cały bałagan który się zrobił w związku z produktyzacją, oni liczyli na to, że każdy będzie wypełniał poprawnie wszystkie dane, a resztę załatwi AI😉, ale niestety się pomylili 😔
Akurat na moim przykładzie mogę powiedzieć że dział techniczny po kontakcie z zespołem odpowiedzialnym za te dane poinformował mnie że Oni nie mają możliwości usunięcia błędnych i niepoprawnych danych które mi się pojawiły. Stąd też wyciągnąłem wniosek że jednak pełnej kontroli nie ma skoro nawet odpowiedzialne osoby nie mają możliwości usunięcia błędnych danych .
Tak czy siak, taka możliwość powinna być dostępna od samego początku dla każdego sprzedawcy. Jeśli nie to po zgłoszeniu błędu czy nieprawidłowości dedykowany dział powinien mieć taką możliwość . A tu się okazuje że nikt nie ma takiej możliwości .
Ja nawet przejrzałem pomysły zgłaszane i nie mogąc natrafić na podobny zgłosiłem takowy. Następnego dnia po zgłoszeniu poleciał do kosza odrzucony.
A naprawdę uważam że wspomniana opcja jaką by była możliwość usuwania z listy producentów jest NIEZBĘDNA i powinna zostać niezwłocznie wprowadzona.
@Client:135176015 to, ze ktoś Ci tak napisał nie oznacza, że to prawda 😉, tam pracują rożni ludzie, spójrz na odpowiedzi pracowników z wczoraj
jeden widział problem, a inny nie😉, niektórym się nie chce pracować i na odczepnego napiszą, ze się nie da😕
@KOGIEL_T z tym, że "niektórym się nie chce pracować" to trochę niestosowna uwaga. Wy zakładacie czasami, że my jesteśmy również ludźmi?
@Client:135176015 wypowiadamy się tam gdzie widzimy taką potrzebę, natomiast ja jej tu nie widzę.
Otrzymałeś od nas tutaj odpowiedź, widzę, że mailowo się również kontaktowałeś i odpowiedzieliśmy. Trzymam kciuki za szybkie wprowadzenie Twojego pomysłu!
@gdvorek ja napisałem
a Ty mnie się pytasz
więc opowiem jeszcze raz, oczywiście zdajemy sobie sprawę, że w Allegro pracują również ludzie, ale jak wspomniałem wyżej ludzie są różni, jedni przykładają się do swojej pracy, a inni odpisują, aby coś odpisać, oczywiście jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że errare humanum est, ale to już inna sprawa😉
@KOGIEL_T z całym szacunkiem, ale w tego typu dyskusję wchodzić nie będę. Napisałem co myślę o takich uwagach.
Miłego wieczoru dla Ciebie.
@KOGIEL_T dobra decyzja, bo to nie miejsce na tłumaczenie różnic w opinii, a w komentarzach, które są nieodpowiednie.
P.S. zastanawiam się czy masz folder z zrzutami naszych wypowiedzi :))