Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pierwszy raz zdarzyło mi się iż kupujący nie odebrał paczki tylko została mi zwrócona.
Więc mam pytanie jak się ma do powtórnego wysłania paczki - czy poniosę jakieś koszty w związku z odbiorem lub ponownym wysłaniem. Kupujący kupował bez smart-a.
@edos_2007 jako prywatny odpowiadasz za wydanie paczki do przewoźnika potem ryzyko utraty lub uszkodzenia rzeczy przechodzi na kupującego więc jak masz dowód nadania i że nie odebrał to nie zgadzasz a się na zwrot towaru to możesz mieć to w zadku
@kostas11 @mdrogeria poprawcie mnie jakbym nie miał racji
az1rael - dzisiaj o 17,38 została mi odesłana paczka bo kupujący nie odebrał, więc w poniedziałek będę miał do odebrania. W takiej sytuacji jak piszesz po co mam odbierać i płacić dodatkową kasę za odbiór? ( jak piszą poprzednicy). Niech kupujący sobie potem szuka paczki - dobrze to rozumiem?
@edos_2007 raczej tak pytanie jeszcze czy sprzedaż na lokalnie czy zwykłym allegro i poczekaj na konsultację z sprzedawcami co ich wspomniałem ale wydaje mi się że tak. @Ziolko39 a ty jak to widzisz?
az1rael - Sprzedaż na AL
@edos_2007 Możesz nie odebrać > wtedy nie będziesz płacił za zwrot > paczka pewnie powędruje do magazynu Inpostu jako przesyłka niedoręczona i będzie "czekała na Godota" > nie znam procedur Inpostu, czy ją wyślą jeszcze raz do kupującego jeszcze raz czy na magazyn?
Ziolko39 - zobaczę bo dzisiaj pisałem do kupującego czy coś odpisze. Troszkę czytałem na innych forach i jest tak jak piszesz. Jak nie odbiorę to trafia na magazyn.
Wcześniej gdzieś czytałem (o sprzedaży prywatnej) - jak kupujący będzie chciał odebrać to będzie musiał to załatwiać z inpostem (składać reklamację) i wtedy sobie opłacić zwrot i ktoś pisał że dodatkowo odesłanie z magazynu gdzie się znajduje ta paczka. Więcej nie pamiętam co było dopisane.
To prawda że prywatny sprzedający odpowiada za przesyłkę do chwili nadania, nie oznacza że wysyła cokolwiek, możesz jej nie odebrać jak wraca!! dobrze jakby kupujący się wypowiedział ponieważ z jaki powód że nie odebrał i wyrazi chęć poniesienia kosztów! Kiedy ma wrócić?
LEW433 - wczoraj odesłali coś po 17,00 więc będzie jutro do odebrania u mnie.
A jak to wytłumaczyć?
- wczoraj odebrałem przesyłkę i nic mi nie naliczyło a każdy pisze że zwrot jest też płatny?
- i druga sprawa w momencie wyjęcia przesyłki z paczkomatu kupujący otrzymał info. iż przesyłka została nadana a ja jej drugi raz nie wysyłałem tylko leży w domu.
O co tu chodzi?
@edos_2007 bo na poczatku wszyscy cie wzieli za firme a firmy maja umowy allegro na wysylki lub wlasne dopiero ja precyzowalem czy wysylales jako firma czy prywatny. Normalnie jak masz podpieta sprzedaz na umowe z przewoznikiem to ci obciazaja konto i w ujeciu miesiecznym wyjdzie w rozliczeniu. Co do 2 pytania jaki to byl przewoznik bo najwiecej glupot podaje onebox?
az1rael - Przesyłkę wysłałem jako prywatny sprzedawca.
Forma wysyłki paczkomat inPost.
Przypuszczam iż wczoraj wariował paczkomat bo wysyłałem paczki i miałem statut czaka na wysłanie około 4 godzin a potem około 23,00 wskoczyło iż są wysłane.