anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reguły cenowe - najniższa cena na Allegro - oszukują... znowu?

Pulse
#11 Animator

Badałem ostatnio schemat działania reguły cenowej i nie do końca to działa, lub działa tak żeby Allegro jak najwięcej na tym wycisnęło.

Dajmy przykład

Sprzedaję coś za 15zł ustawiam regułę cenową na 13zł minimum i 20zł maksimum.

Najniższa oferta poza moją to 13zł

Algorytm Allegro ustawia 13zł

Oferta za 13zł się kończy, zostaje sama moja. Algorytm nie zmienia ceny z 13zł. Mimo, ze powinien zmienić na 20zł.
Jaki sens ma podawanie ceny maksymalnej, skoro Allegro tego nie stosuje?

oznacz moderatorów
32 ODPOWIEDZI 32

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@sneakersdeluxe poprosiłam już zespół o nowe informacje w tej sprawie, więc jeśli będziemy mieli nowe wieści, wrócimy tutaj. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

_HolaOla_

@sneakersdeluxe przed chwilą otrzymałam informację, że niestety ta opcja na pewno nie pojawi się w tym roku. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Pulse
#11 Animator

oczywiście że się nie pojawi bo chcecie nas nadal kantować a potem wpuszacie chińczyków z fullfilmentem z waszego magazynu i po temacie. Brawo dla Allegro

oznacz moderatorów

sneakersdeluxe
#8 Zapaleniec

Witam ponownie,

Natknąłem się na poniższe oferty,

15709654423 aktualna cena 268 zł moja najniższa cena 268 max 299 konkurencja 284.99
15941333821 aktualna 258 min 258 max 299 konkurencja 284.99
16518431233 aktualna cena 268 zł moja najniższa cena 268 max 299 konkurencja 277

oznacz moderatorów

kazzy_pl
#7 Wielbiciel

Podbijam bo nadal nic się w tym temacie nie zmieniło. Ceny zmieniane są tylko w dół. Ba, ja nawet nie zauważyłem innej konkurencyjnej oferty a i tak cena została obniżona do minimum i tak już sobie została. 

Kiedy w końcu zostanie to naprawione bo jest to niedopuszczalne?

@RaBarbar_ka @julienail @Syrena_zT @la_nika 

oznacz moderatorów

MiMary

Cześć, @kazzy_pl. Przekazałam Twoje uwagi i pytanie do zespołu odpowiedzialnego za ten obszar. Gdy tylko otrzymam więcej informacji, wrócę do Ciebie z odpowiedzią.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Pulse
#11 Animator

Allegro przecież doskonale wie o tym jak to działa. To ich celowe działanie, mamy się zajechać cenami, a potem jak już to zrobimy to wejdą ze swoim oficjalnym sklepem 😉

Jakoś inne upierdliwości oraz zmiany cenników potrafią sprawnie robić, co nie?

Zobaczcie pól roku temu odp Allegro.
"@Pulse rozumiemy potrzebę wprowadzenia zmian w tym temacie, zmiany jednak wymagają czasu. Nie jest to proces, który obejmuje wyłącznie "kilka linijek kodu". Sprawa jest zaadresowana, mam więc nadzieję, że w niedługim czasie wrócimy do was z pozytywną wiadomością. "

Olewają nas na całego.

oznacz moderatorów

kazzy_pl
#7 Wielbiciel

No przecież ta funkcja w obecnej wersji nazwana dumnie "automatyczne ceny" to się mija z celem. Na czacie z kolei dostałem odpowiedź że się nie da tego zrobić. Ciekawe. Nie wiem co trudnego w tym aby ustawić porównanie do oferty konkurencji najbardziej zbliżonej w górę wykluczając swoją własną ofertę, tak aby nie było problemu z tym, że nie wiadomo czemu cena obniża się  do minimum i nagle porównujesz się z samym sobą (?) Myślałem, że będzie to fajna funkcja ułatwiająca monitorowanie cen i również zwiększająca ceny... alle wyszło jak zawsze

oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#13 Ambasador
oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@kazzy_pl @Pulse @foto-hurtownia Mega jest ta opcja!!!!

Właśnie dzięki temu że w górę już nie idzie, moja konkurencja sama się załatwiła. Zrobili minimalną cenę na produkt. By wybadać jaka to cena, obniżyłem cenę mojego produktu o ponad 50% zostawiając jedną wystawioną sztukę - na wypadek gdyby ktoś skusił się na zakup... Ceny aktualizowane są co godzinę - to już wiedziałem. W ciągu godziny poznałem najniższą cenę konkurencji, wróciłem ze swoją do normalnego poziomu. Cena konkurencji nie poszła do góry - została na najniższym poziomie jaki ustawili (25% mniej niż mieli 😅).  W 2 dni konkurencja się wyprzedała zarabiając niewiele, a teraz ja sprzedaję dalej w cenie w jakiej sprzedawałem.

OBY TAK DALEJ ALLEGRO!!! System jest świetny!!! No, może nie dla tych którzy z niego korzystają 🤣🤣🤣

oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#13 Ambasador

@TechartGSM No właśnie o tym samym myślałem xD Ale dla testu ustawiłem sobie te reguły na dwóch produktach, zobaczymy co wyjdzie

oznacz moderatorów

EskleB_pl
#9 Pomysłodawca

szatański pomysł 😈

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@foto-hurtownia na ten moment zmiany nie zostały jeszcze wprowadzone. Natomiast tak jak pisaliśmy wcześniej, o temacie jest już poinformowany zespół odpowiedzialny i zmiana w kwestii zwiększania ceny jest już zaplanowana. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów