@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Czy ktoś może mi wyjaśnić, dlaczego w zakładce "reklamacje" klient może zgłosić reklamację z powodu "chcę wymienić towar na inny niż kupiłam, bo kupiła sobie za mały" i oczekuje rozpatrzenia reklamacji z wymianą na nowy towar. Po czym za dwa dni zgłasza zwrot towaru. My odrzucamy reklamację, bo towar do nas wraca ( jest w drodze) a klientka składa wniosek do AOK ( dostajemy informację ,że kwota zwrotu zostanie doliczona do naszego rachunku ). To jakiś absurd ! Czy ktoś z moderatorów może się temu przyjrzeć - z góry dziękuję . Dotyczy zamówienia 5fc46490-57a6-11f1-9e8d-198b84b1a946 i reklamacji nr: 1582061/2026
@kaia-baby jaki powód odrzucenia reklamacji podaliscie?
podaliśmy, z dokładnym uzasadnieniem
@kaia-baby Cześć. Sprawdziłam tą reklamację i na ten moment wniosek nie został jeszcze rozpatrzony. Widzę, że napisałeś do nas z wyjaśnieniami w tej sprawie. Proszę Cię o cierpliwość.
@kaia-baby Nie przejmuj się. To po prostu taki "gotowiec" wprowadzający ludzi w błąd, jak i setki innych gotowców rozsyłanych przez ten serwis - ot tak by w****** swoich klientów.
Jeżeli odrzuciłaś terminowo reklamację odpowiednio argumentując, Allegro nie ma prawa doliczyć Ci czegokolwiek do rachunku.
za taką wymianę towaru należy się prowizja allegro 🙂
takich Kupujących wychowało sobie allegro
Null