@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
witam.
klient zgłosił reklamację.
opisał co i jak ale według mnie zawór został źle podłączony .
tam nie ma się co zepsuć.
poprosiłem o zdjęcia podłączenia lub filmik i cisza.
do 01.07 muszę podjąć decyzję czy ma odesłać czy nie. według mnie można ten problem (brak umiejętności lub wiedzy) rozwiązać zdalnie lub po prostu podłączyć zgodnie z instrukcją.
bez sensu aby odsyłał sprawną rzecz na mój koszt.
co w takim przypadku zrobić?
Cześć, @MARGOokazje! Decyzja należy do Ciebie - jeśli uważasz, że odesłanie produktu nie jest wymagane, to możesz tak oznaczyć w reklamacji. Najważniejsze jest wydanie decyzji reklamacyjnej w wymaganym czasie i jej uzasadnienie.
jak nie odeśle to nie sprawdzę tak samo jak nie prześle zdjęć abym mógł sprawdzić
@MARGOokazje to wtedy odrzucasz reklamacje z powodu braku zdjęć, lub przedmiotu, do określenia problemu z nim.
ale co wcześniej mam zaznaczyć? odesłanie czy bez?
@MARGOokazje ty Ty powinieneś wiedzieć czy jesteś, w stanie ocenić czy jest usterka, na podstawie zdjęć, czy musisz mieć przedmiot w dłoni. Jeżeli na podstawie zdjęć zaznacz bez odesłania. Jeżeli nie, to musisz oznaczyć z odesłaniem i albo klient nadaje paczkę i zwracasz koszty przesyłki, albo wysyłasz etykietę nadawczą do klienta
opisał co i jak ale według mnie zawór został źle podłączony .
tam nie ma się co zepsuć.
poprosiłem o zdjęcia podłączenia lub filmik i cisza.
Może ktoś z Allegro skontaktuje się z kupującym i spyta co ma zamiar zrobić. Mi nie odpisuje.
@MARGOokazje nie możemy tak ingerować w reklamację. Moglibyśmy lbo wypowiedzieć się w prowadzonym sporze albo ewntualnie poprosić klienta o kontakt z Tobą. W Twojej sytuacji najważniejsze jest podjęcie decyzji. Skoro uważasz, że na podstawie zdjęcia jesteś w stanie określić, czy jest to wada czy złe podłączenie, to wybierz rozpatrzenie bez odsyłania towaru i w reklamacji poproś klienta o przesłanie zdjęć. Następnie rozpatrz reklamację na podstawie przesłanej przez klienta dokumentacji lub jej braku.