Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, w związku ze zmianami w rest api 23 września, chciałbym zapytać, za jakie konkretnie działania mogą być nakładane kary pieniężne. Czy na przykład importowanie ofert z allegro na inną stronę również podlega takim karom?
@Fringss proszę o cierpliwość, wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@Fringss wracam z odpowiedzią.
@gdvorek
Czyli baselinker jest nielegalny? 😄
@vinyloveplyty korzystanie z zewnętrznych integratorów nie jest i nie będzie zabronione.
Kluczową kwestią jest sposób, w jaki aplikacja łączy się z kontem. Zgodne z regulaminem jest, gdy integratorzy działają na własnym kluczu API, a łączysz swoje konto za pomocą protokołu OAuth.
Niezgodne z regulaminem jest udostępnianie osobistego klucza API (Client ID i Client Secret) podmiotom trzecim, w tym również integratorom.
Aplikacje, które wykorzystują ten sposób autoryzacji znajdziesz w dedykowanej zakładce swojego konta Allegro Zarządzanie aplikacjami Allegro - upewnij się, że aplikacje, które znajdują się na liście, nie naruszają zasad wskazanych w treści Regulaminu REST API.
@gdvorek
Tylko baselinker umożliwia import ofert do zewnętrznych serwisów
@vinyloveplyty myślę, że odpowiedziałem na Twoje pytanie wyczerpująco.
Czy możecie Państwo podać przykłady niedozwolonych działań za pomocą aplikacji Baselinker?
@gdvorek
Odpowiedziałęś tak, można korzystać baselinkera, co za tym idzie można importować oferty na zewnętrzne serwisy. Natomiast nie można importować ofert na zewnętrzne serwisy. Widzisz w tym sens?
I co to są "Materiały na allegro" Nie macie do nich własności tylko użytkownicy… Moje zdjęcia są moje a nie własnością allegro.
Panie Grzegorzu,
Co do zasady wg punktu 3.8 każdemu integratorowi można odciąć dostęp do kluczy api Allegro, gdyż udostępniając użytkownikowi możliwość handlu na innych platformach godzi w interes Allegro.
Czyż nie?
Mamy dwie firmy pod tym samym adresem, ta sama sieć lokalna i internet, te same oprogramowania (własne) - głównie do zarządzania cenami i ilościami. W tym kontekście to potencjalny problem?
@EElektryka_com Proszę, zapoznaj się z odpowiedzią Grzesia. Uważam, że odpowiada szczegółowo na Twoje pytanie.
a co w sytuacji gdy posiadam własny sklep internetowy na platformie sky-shop czy jest to również zabronione ?
@w_kiwi raczej jest to wymijająca odpowiedź, bez jednoznacznej odpowiedzi, a później wezwania do zapłaty po 50 tysięcy będziecie wysyłać.
Te 50 tysięcy to raczej tylko jako straszak dorzucili. UOKiK by ich zmiażdżył za tego typu próby więc nie martwiłbym się zanadto.
@KRZAGA_Outlet Nie byłabym taka pewna. Nawet gdyby UOKiK miał ich "zmiażdżyć" to zanim do tego dojdzie to niejedna firma zbankrutuje i zostanie dożywotnio zbanowana na sprzedaż na Allegro. Generalnie cel jest jeden - Allegro czuje oddech konkurencji na plecach i chce doprowadzić do sytuacji gdy sprzedając na Allegro masz nie sprzedawać nigdzie indziej.
Witam,jak będzie wyglądała możliwość sprzedaży po wejściu rzeczonego regulaminu po 23 września?Do tej pory - mam sklep(shopgold) - zarządzanie zamowieniami ,stany magazynowe,dokumenty sprzedaży,wystawianie ofert,etc,etc zarządzane z poziomu sklepu i jest porządek!!!a jak w myśl nowych zasad mam funkcjonowac?dodam,że allegro jest jedyną platformą,z której korzystam (poza moim sklepem) i integracja służy wyłącznie celom , o których wcześniej napisałem!
@decor_zone możesz przybliżyć temat bo nie kumam o co brejk ? nie będzie już można połaczyć allegro z baselinker np.?
czy z base nie wiem ale wynika,ze jak masz sklep i cala sprzedaz(tzn.obsluge zamowien,wystawianie aukcji,dok.sprzedazy,stany mag.zarzadzasz z poziomu sklepu przy uzyciu API to po 23 wrzesnia wg.nowych regulacji bedzie to niemozliwe!!!
ja rozumiem zablokowanie mozliwosci kopiowania aukcji do innych marketplace typu **piiip**,**piiip**,empik,etc,etc ale wylaczenie mozliwosci synchronizacji miedzy wlasnym sklepem a allegro to jakas chyba gruba pomylka!!!organizacyjne zamieszanie jak s.....