@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam
Czy istnieje jakiś sposób na rezygnację z dostaw DHL.
W mojej miejscowości ten kurier notorycznie nie podjeżdża po przesyłki . Próby dodzwonienia się do kuriera graniczą z cudem. Klienci wydzwaniają z pytaniami o opóźnienie, grożą negatywnymi ocenami i tym podobne. Już kilka razy dostałam też od nich informację , że wybierają DHL ponieważ allegro nie pokazało im innej metody dostawy poza pocztą i DHL a w moich cennikach dostaw udostępniam oczywiście też innych przewoźników. Do najbliższego automatu mam 12 km i nie zawsze mam czas pojechać.
Dzisiaj znowu zleciłam podjazd po 3 przesyłki i nie umiem nigdzie się dowiedzieć czy Kurier łaskawie podjedzie. Na infolinii odsyłają mnie do Allegro, a na numer kuriera który mam nie da się dodzwonić.
Zlecenie podjazdu AD100005095714 i AD100005098659
@MonciaZ Nie, nie można zrezygnować z wybranego przewoźnika, który realizuje dostawy w ramach Allegro Delivery.
Proszę Cię o wskazanie numerów przesyłek, które czekają na odbiór.
AD05PV675C8TXNNX
AD04Z5QHBFRV40HRQ
AD044JBPZFWTML6TJ
Byłabym wdzięczna za zweryfikowanie, czy kurier podjedzie dzisiaj po przesyłki. Jeśli nie to muszę poinformować o tym klientów i prawdopodobnie anulować ich zamówienia.
@MonciaZ Czy pierwszy wskazany numer jest na pewno poprawny?
AD05PV675C8BTXNNX Jest poprawny
Ale czy uzyskam wreszcie jakąś odpowiedź w sprawie podjazdu? Pozostałe numery były podane prawidłowo. Numery zlecenia podjazdu też są podane a wciąż nie mam odpowiedzi , czy kurier przyjedzie a klient dzwoni co 20 minut.
@MonciaZ Dostałam informację, że kurier odebrał dzisiaj paczki.
Tak. Na szczęście tym razem odebrał.
Czy jest jakaś możliwość aby móc kontaktować się bezpośrednio z DHL w sprawie podjazdu?
Skoro nie można zrezygnować z dostaw DHL to może jest jakiś sposób , żeby móc kontaktować się z kurierem a nie zastanawiać się czy dostał zlecenie i czy ma zamiar przyjechać tego samego dnia czy ewentualnie następnego.
Już nie mam sił na ciągłe zgłaszanie problemów z podjazdem i tłumaczenia klientom , że nie mam na to wpływu.
@MonciaZ nie jesteśmy w stanie ze sowjej strony skontaktować Cię z kurierem. Natomiast możesz porozmawiać z kurierem odbierającym od Ciebie przesyłki i zapytać o numer. Na ten moment nie mamy innego rozwiązania.
W naszym rejonie pojawiają się różni kurierzy DHL. Mam już 3 numery a jak próbuje się dodzwonić to albo nie odbierają albo dowiaduję się że aktualnie jeździ w innym rejonie.
Możesz ustawić godziny graniczne wysyłki tego samego dnia na 1:00 w nocy. Zmniejszy to liczbę chętnych.
Tak już mam zrobione. Jednak jak ktoś zamawia wieczorem to i tak nie ma szczególnego znaczenia. A kurier potrafi dwa ni nie przyjechać po paczkę. Jeśli pojawi się następna to spoko bo wiem , że mogę zrobić kolejne zlecenie i liczyć na to , że podjedzie. Jeśli nie to nie ma nawet możliwości, żeby gdzieś zadzwonić lub napisać czy podjazd jest przeniesiony na kolejny dzień roboczy. Moim zdaniem powinien być realizowany kolejnego dnia a już klika razy miałam taki przypadek , że nie został zrealizowany a tym samym anulowany. Z żadnym innym przewoźnikiem nie mam takich problemów.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Kolejny raz Kurier nie podjechał po paczki. Zero kontaktu pod numerami telefonu , które mam. Zero kontaktu ze strony kuriera. Czy naprawdę Allegro nie może jakoś zareagować. Z tego co czytam na forum to nie tylko u mnie są problemy z DHL.
Wiem , że mogę zgłaszać problem z podjazdem i za każdym razem to robię. Ale wydaje mi się , że większość sprzedających ma wystarczająco dużo innych obowiązków i nie ma ochoty na ciągłe zgłaszanie jakiś nieprawidłowości i niewykonywania sumiennie swojej pracy przez innych.
Kurier nie przyjechał po przesyłkę AD0VHV0C2XJ5891SV
Dzisiaj złożyłam kolejne zlecenie dla AD08BBBS0H0ZCB541 i AD08K3KTKS9VQV266
Nic nie zrobisz, u mnie od połowy lutego kurier Allegro One wyciąga paczki z automatu jednego dnia, a na sortownię wozi je dnia następnego. Nie zliczę ilości telefonów i skarg na kuriera i nic nie pomaga.
Oczywiście masa dyskusji, listów od Klientów, że paczka miała być następnego dnia (tak wiem, że mają 3 dni na dostarczenie), a algorytm dalej pokazuje przewidywany termin dostawy na dzień następny. Teraz też czekam na zwroty niedoręczonych paczek.
@MonciaZ rozumiem, że nie są to komfortowe sytuacje i przykro mi, że kurier nie zawsze odbiera przesyłki. Jedynym rozwiązaniem na ten moment, jest zgłaszanie nam takich sytuacji przez opcję Zgłoś problem z podjazdem. Otrzymujemy wtedy informacje, które pozwalają nam analizować, gdzie najczęściej pojawiają się problemy z odbiorami, jak często się powtarzają itp. Dlatego zachęcam do korzystania z tego rozwiązania, choć oby przydawało się jak najrzadziej.
To teraz podam Pani kolejny hit działań DHL. Zgłosiłam problem z podjazdem do zamówienia 12122255-bb42-11f1-ad32-7d862c7eb1e1
Otrzymałam odpowiedź , że kurier u mnie był ale nie było dla niego paczki.
Przejrzałam cały monitoring z wczorajszego dnia. Byli inni kurierzy ale DHL nie było. Były tylko dwie sytuacje kiedy przejeżdżał obok samochód kurierski ale oznakowanie było słabo widoczne w słońcu. Jeden z nich zatrzymał się na 20 sekund w pobliżu a później odjechał. Żaden z kurierów DHL nie zatrzymał się u nas pod bramą, kurier nie zadzwonił z pytaniem o przesyłkę.
Mało tego przesyłkę dla niego zostawiłam w widocznym miejscu na furtce. Zazwyczaj tak robię, żeby kurierzy mogli oszczędzić trochę czasu zanim ja wyjdę. Więc nawet gdybym nie usłyszała lub nie zauważyła to mógł po prostu zabrać przesyłkę.
Już mi ręce opadają 😤
@MonciaZ Dziękuję za dokładny opis sytuacji. Przekażę sprawę do weryfikacji przez oddział i dam znać, gdy dostanę odpowiedź. Przepraszam za niedogodności.
POzatrudniali obcokrajowców, u nas co drugi kurier to z innego panstwa, często nie gadajacy po polsku, narzucaja im huk roboty, nic wiec dziwnego, że kurier przejeżdza OBOK, na GPS ma wydruk, że BYŁ OBOK, ale paczki nie zabiera bo nie wejdzie do firmy, no ale BYŁ OBOK, wiec zadanie wykonał. I tak sie to kręci.
No właśnie GPS pokaże , że był i sprawa dla nich załatwiona. Bo przecież chodzi tu tylko o jedną paczkę no to mała szkoda. Ale sprzedawcy są rozliczni za każdy najmniejszy błąd.
I możesz pracować i starać się , żeby osiągnąć lepszy poziom sprzedaży a wystarczy niekompetentny kurier ,żeby wszystko licho wzięło. A jak się jest mniejszym sprzedawcą z peryferii to ta jedna czy dwie paczki procentowo już wpływają niestety na jakość wysyłki....
A z przykrością niestety muszę napisać , że akurat u nas kurierzy z DHL to Polacy.