anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozliczenie kosztów dostawy Allegro Smart a paragon i zwroty

MAMY ROZWIĄZANIE!
Falcontent
#7 Wielbiciel

Witam,

Mam dylemat, ponieważ sprawa nie jest dla mnie do końca przejrzysta i szukam doprecyzowania.

Klient zakupił produkt w ramach Allegro Smart.

• Koszt produktu: 41,49 zł

• W rachunku pojawiła się dodatkowa kwota (Allegro Smart Paczkomaty InPost): 4,99 zł

• Łączna kwota wpłaty przez klienta (Przelewy24 – Allegro Finance): 46,48 zł

Moje pytania:

1. Czy koszt dostawy Allegro Smart (4,99 zł) powinien znaleźć się na paragonie jako osobna pozycja?

2. W przypadku zwrotu produktu przez klienta – czy mam obowiązek zwrócić tylko kwotę za produkt (41,49 zł), czy też całość wpłaty, tj. 46,48 zł (produkt + koszt dostawy Smart 4,99)?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Falcontent na paragonie musi być wszystko za co zapłacił klient , w przypadku zwrotu zwracasz 4,99 za dostarczenie , chyba ,że Masz w tej ofercie niższy koszt przesyłki , wówczas zwracasz najniższy .

oznacz moderatorów
Falcontent
#7 Wielbiciel

Dziękuję za wiadomość.
Odnosząc się do punktu 2 – zadałem to samo pytanie bezpośrednio do Allegro i w odpowiedzi mailowej otrzymałem informację, że:

• przy zwrocie zamówienia w ramach Allegro Smart! sprzedający powinien zwrócić kupującemu wyłącznie kwotę za produkt, bez doliczania opłaty za usługę Allegro Smart!,

• przy zwrocie spoza Allegro Smart! należy zwrócić cenę produktu + koszt najtańszej dostępnej dostawy.

W przypadku tego konkretnego zamówienia Allegro wskazało więc, że powinna zostać zwrócona jedynie kwota za sam produkt.

Dlatego właśnie mam sprzeczne informacje – z jednej strony Allegro pisze jedno, a z drugiej strony otrzymuję odmienne stanowisko.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   kogo tam znowu posadziliście ?

@Falcontent wierutna bzdura , znowu wzięli Hipka z ulicy .

oznacz moderatorów
TechartGSM
#14 Krzewiciel

1. Na paragonie wykazujesz taką kwotę, jaką otrzymałeś. Koszt wysyłki to osobna pozycja.

2. W razie zwrotu oddajesz koszt towaru i najniższy koszt wysyłki dostępny w ofercie.

oznacz moderatorów
Falcontent
#7 Wielbiciel

Dziękuję za wiadomość.
Odnosząc się do punktu 2 – zadałem to samo pytanie bezpośrednio do Allegro i w odpowiedzi mailowej otrzymałem informację, że:

• przy zwrocie zamówienia w ramach Allegro Smart! sprzedający powinien zwrócić kupującemu wyłącznie kwotę za produkt, bez doliczania opłaty za usługę Allegro Smart!,

• przy zwrocie spoza Allegro Smart! należy zwrócić cenę produktu + koszt najtańszej dostępnej dostawy.

W przypadku tego konkretnego zamówienia Allegro wskazało więc, że powinna zostać zwrócona jedynie kwota za sam produkt.

Dlatego właśnie mam sprzeczne informacje – z jednej strony Allegro pisze jedno, a z drugiej strony otrzymuję odmienne stanowisko

oznacz moderatorów
TechartGSM
#14 Krzewiciel

@Falcontent 

Allegro nie ma mocy zmiany prawa, chociaż bardzo by chciało to nici z tego. Oddajesz koszt najtańszej wysyłki jaką masz dostępną w ofercie, w tym wypadku nie przekraczasz 4,99zł.

oznacz moderatorów
owady-
#8 Zapaleniec

Pierwszy raz słyszę, że przy smarcie dostaje się jakieś pieniądze za wysyłkę

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@owady- młody jesteś i 2 🥚🥚 Masz ,

oznacz moderatorów
owady-
#8 Zapaleniec

zdziwił byś się.  jestem ponad 20 lat na Allegro i  zawsze przy smarcie dostawałem kasę tylko za towar.
Ok chyba ze to było pobranie, to zwracam honor 🙂

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@owady- to nie jest pobranie więc podtrzymuję swoje spostrzeżenie o mdrogeria_0-1757501800372.pngmdrogeria_1-1757501800382.png

oznacz moderatorów
TechartGSM
#14 Krzewiciel

@owady- No to już usłyszałeś 🙂

oznacz moderatorów