anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Skąd wziąć dane do pozwu przez e-Sąd (EPU)

Leshny
#7 Wielbiciel#

Skąd mam wziąć dane do pozwu przeciwko osobie który licytuje moje aukcje dla zabawy i nie płaci?

Po zakupie, jeżeli kupujący nie zapłacił to widzę tylko imię i nazwisko (być może nawet nieprawdziwe)

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@Leshnydopiero na wniosek odpowiednich służb możemy udostępnić dane dotyczące transakcji. Jeżeli kupujący licytuje i nie płaci, to powinieneś zgłosić to nam.

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Leshny
#7 Wielbiciel#

Jako obywatel mam prawo dochodzić swoich praw nawet na drodze postępowania cywilnego, nie są mi do tego potrzebne "odpowiednie służby".

Pomijając ten fakt - jak mam zgłosić to wam i jak odzyskać koszty wykupionych promowań które poniosłem przez nieuczciwą kupującą?

oznacz moderatorów

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@Leshny, możesz podać nam numer transakcji. Natomiast korektę opłaty za promowanie możemy przyznać tylko, jeżeli kupujący ma zablokowane konto z powodu nieopłaconych transakcji.

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

Natomiast korektę opłaty za promowanie możemy przyznać tylko, jeżeli kupujący ma zablokowane konto z powodu nieopłaconych transakcji.

@julienailserio,  ty tak na poważnie?

@Leshny składaj reklamację, za reklamacją do allegro - jeżeli serwis cyklicznie i z premedytacją nie może Ci dostarczyć normalnego kupującego, który zapłaci za towar i pobiera Ci opłaty ze te oszustwa.

@julienail może jako pracownik allegro pomożesz człowiekowi cyt: "obywatelowi" z problemem jaki stwarza allegro. Pobieranie opłat za fikcyjne transakcje nie jest w porządku, utrzymanie w serwisie aktywnych użytkowników, którzy fikcyjnie licytują i kupują nie jest w porządku.

Pisanie nie oddamy Ci kasy, bo nie zablokowaliśmy lewego kupującego też nie jest w porządku.

oznacz moderatorów

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@RED, dlatego też poprosiłam o numer transakcji - jeżeli kupujący wielokrotnie nie opłaca licytacji, możemy zablokować jego konto i wówczas możliwa będzie korekta opłaty.

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@julienail Sprzedający nadal ma prawo dochodzić swoich praw - jeśli uważa, że zostały one naruszone - na drodze cywilnej.
Jak ma to zrobić jeśli pośrednik sprzedaży nie chce mu udostępnić wymaganych do tego danych?

Przypominam, że to sprawa cywilna nie kryminalna - żadne 'odpowiednie służby' nie zajmują się sprawami cywilnymi.

oznacz moderatorów

Leshny
#7 Wielbiciel#

Ależ proszę, ta sama osoba:

a604410a-ba13-49f5-b604-f0a89840cb52

a372c869-383d-44bc-913b-2db87cfac044

Kolejne:

4f71f998-17e6-4b72-83d5-fb79dcf0e04a

df66f11d-503f-4489-ba18-aa8f49071565

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Leshny wobec klientów z transakcji a604410a-ba13-49f5-b604-f0a89840cb52; a372c869-383d-44bc-913b-2db87cfac044; df66f11d-503f-4489-ba18-aa8f49071565 podjęliśmy już odpowiednie działania. Klienta z transakcji 4f71f998-17e6-4b72-83d5-fb79dcf0e04a obecnie weryfikujemy. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

@Leshny  piszesz wniosek do centrum personalizacji dokumentów Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wydziału Udostępniania Danych podając wszelkie znane dane i czekasz.

RODO powstało z mocy przestępców u władzy, przy okazji chroni przestępców na dole i Allegro Ci nie pomoże, raz, że jest im to na rękę, mniej pracy, dwa, że już nie mogą.

oznacz moderatorów