Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
czy ktoś może mi powiedzieć jak to wyłączyć dożywotnio ? Strasznie mnie to irytuje, 95% towaru wysyłam w ciągu 1 dnia roboczego. Ale posiadam także towar który jest na zamówienie i czas oczekiwania na niego wynosi 10 dni. Gdy z automatu włącza mi się dostawa szybsza niż moja deklaracja , czas dostawy zmienia się na 1 dzień roboczy.
@CERAMTRANS2 na ten moment, nie ma możliwości dożywotniego wyłączenia tej opcji. Z opcji [wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja], możesz skorzystać jeżeli deklarujesz w ofertach czas wysyłki 2/3 dni i możesz ustawić to na 10 dni. Więcej o tej opcji, przeczytasz w tym artykule.
Jakie jest sensowne i logiczne uzasadnienie takiego głupiego pomysłu jaki sugerowanie szybszych dostaw niż rzeczywiste? Że to niby AI przewiduje na podstawie .... bla, bla, bla ... i jest z korzyścią dla (?) ... chyba tylko Allegro.
Dlaczego zatem szybsze wysyłki niż deklarowane uznajecie za wysyłane nie w terminie skoro nie jest to termin "gwarantowany" przez Sprzedawcę?
@atechnik_sklep Dlatego, że Allegro prezentuje termin dostawy "najkorzystniejszy dla kupującego".
Nie wnikaj, tak ma być.
gdzie znajde zakładkę SKUTECZNOŚĆ WYSYŁKI, dziś chciałem znow wyłączyć to **piiip**o na 10 dni i jakież było moje zaskoczenie jak wszedłem w JAKOŚĆ SPRZEDAŻY a tam jest teraz tylko JAKOŚĆ MOJEJ SPRZEDAŻY, zniknęły całkowicie OTRZYMANE OCENY oraz SKUTECZNOŚĆ WYSYŁKI. Zatem pytanie moje jak teraz szybko i skutecznie znów wyłaczyć dostawy szybsze niż deklaracja????????????
Jakość sprzedaży -> skuteczność wysyłki
@CERAMTRANS2 to sie zdziwisz bo dziś już jej tam nie ma, sprawdz sobie
@Krawczyk_Opony nadal jest
tak, już ogarnąłem, po kliknienciu ten pasek sie nie otwierał i było widac tylko pierwszy podpunkt - JAKOŚĆ MOJEJ SPRZEDAŻY...... przypadkowo przeskrolowałem i pokazały sie kolejne paski z tej zakładki, masakra...... Najdziwniejsze jest to że jak klikniesz na zakładke FINASE to otwierają sie wszystkie podpunkty, na zakładke REKLAMA I PROMOWANIE również ale jak klikniesz na JAKOŚĆ SPRZEDAŻY to widac tylko JAKOŚĆ MOJEJ SPRZEDAŻY i dopiero jak ruszysz scrolem to pojawia się cały pasek. Hmm przypadek? Może to kwestia ustawien rozdzielczosci lub wielkości ekranu
@Krawczyk_Opony kwestie ustawień Twojego urządzenia zostawiam już Tobie. Natomiast powyżej wyjaśniłem Tobie ścieżkę jak wejść w miejsce o którym piszesz.
@Krawczyk_Opony opcja "Skuteczność wysyłki" została przeniesiona. Teraz znajdziesz ją w Jakość mojej sprzedaży lub w Ustawieniach dostawy w Sales Center. Tam możesz zarządzać opcją "dostawy szybsze niż deklaracja". Jeśli nie widzisz tej funkcji, skontaktuj się z Allegro Pomoc przez formularz kontaktowy.
dobra ogarnięte, po kliknieciu ten **piiip**ny pasek w zakładkach sie nie rozwijał tylko był ukryty, masakra
@Krawczyk_Opony zachęcam Ciebie do skupienia na merytorycznej rozmowie i unikania sformułowań, które mogą w mojej ocenie być obraźliwe. Jak znajdziesz czas na rozwiązanie swojego problemu, ponownie zachęcam do kontaktu przez formularz.
łatwo się pisze popijając kawusie na wygodnym krzesełku, zapraszam na drugą strone barykady, poznałbyś wtedy żródło porannej frustracji.... miłego dnia
ponawiam w imieniu swoim jak i innych sprzedawców prośbe i sugestię do twoch zwierzchników żeby wyłaczyli ta opcje na stałe , zobacz ilu ludzi miało by wiecej czasu na robienie innych rzeczy, ja skupiłbym sie na swojej pracy a ty na odpowiadaniu na inne problemy.
@Krawczyk_Opony dzięki za sugestię.