Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy mogę mieć oznaczenie smart dla produktów nie mieszczących się w automatach dla metod dostawy pocztex i allegro one kurier ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@ALCkow tak możesz, udostępnij TYLKO samych dwóch kurierów z listy, bez punktów !!!
Chodzi o opłaty za przesyłki smart. Pocztex i one kurier są tańsi.
@ALCkow to musisz dać Pocztex i jakiegoś jeszcze prócz One bo to jest połączone z punktami 😞
Nie musi być One (zresztą kurier ONE nie działa na terenie całej Polski)
[edytowano]
@ALCkow Nie musisz udostępniać tych metod dostawy w ofertach, w których produkty są zbyt duże lub zbyt ciężkie, aby umieścić je w automacie paczkowym. Jeśli masz oferty z takimi produktami, to nie utracą one oznaczenia Smart!
Jeśli sprzedajesz asortyment, który nie mieści się do punktu i automatu, to wystarczy mieć w cenniku jedną metodę dostawy do drzwi (kurierskie) z listy metod kwalifikujących.
ko_alka Chcę zrobić tak jak Pani napisała w ostatnim zdaniu "Jedną z tych metod może być, ale nie musi, Allegro One Kurier." Jak to zaznaczyć, aby był tylko "one kurier" bez "one punkt" i "one box" ?
ko_alka Napisała Pani "Jeśli sprzedajesz asortyment, który nie mieści się do punktu i automatu, to wystarczy mieć w cenniku dwie metody dostawy do drzwi (kurierskie) z listy metod kwalifikujących"
oraz
"Dotyczy to produktów, które wraz z opakowaniem przekraczają:
W pomocy dla sprzedających w smart jest zapisany:
Pani napisała o dodaniu dwóch metod dostawy do drzwi, a w na waszej stronie jest mowa o jednej metodzie
oraz Pani napisała o wymiarach które przekraczają 41 x 38 x 64 cm, a na waszej stronie jest mowa o JEDNYM wymiarze przekraczającym 120cm
Która wersja jest poprawna ?
@ALCkow Przepraszam, skonsultowałam ten temat i aktualnie rzeczywiście jest tak, że jeśli masz produkty, które nie mieszczą się do automatów paczkowych oraz punktów odbioru, możesz uzyskać oznaczenie Smart, jeśli dodasz co najmniej jedną metodę dostawy Smart kurierem (czyli zgodnie z informacją w: https://allegro.pl/pomoc/
Według mnie może to być np. tylko kurier Inpost, Allegro kurier Pocztex i Kurier UPS. Z takim zestawem w ofertach z wyjątkowych gabarytach mamy SMART