anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

spółka cywilna i śmierć wspólnika

ARAKOM
#9 Pomysłodawca#

Witam,

Allegro nie chce zaakceptować zmiany danych firmy po śmierci wspólnika spółki cywilnej na indywidualną działalność, konta są aktywne i odbywa się na nich sprzedaż, Allegro pobiera normalnie prowizję od sprzedaży i wystawia faktury VAT na zlikwidowany z mocy prawa podmiot, ani prośbą, ani groźbą nie mogę doprosić się zmiany podmiotu na nowy, który przejął wszelkie prawa i obowiązki wobec Klientów na moich kontach Allegro. Czy ktoś ma podobny problem? proszę o kontakt: [edycja]

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

kytorr
#13 Ambasador#

Widocznie nie zmarł.. myślę, że akt zgonu+zmiana danych w KRS to niepodważalne dowody i przekona do zmiany działania allegro.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

spółka została zlikwidowana?

z ciekawości

jak przeniosłeś majątek do swojej firmy?

był remanent końcowy?

oznacz moderatorów

ARAKOM
#9 Pomysłodawca#

Sz. Panie

bez urazy, ale takie informacje kwalifikują się jako doradztwo podatkowe, za które trzeba zapłacić konkretne pieniądze, Pozdrawiam

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@ARAKOM   Tiaaa....   Znalazł się doradca za konkretne pieniądze a prostej sprawy samodzielnie nie potrafi  załatwić  👎 

oznacz moderatorów

Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

No nie wytrzymam po prostu...

@RED , szykuj kasę! I to niemałą😂 Może jakaś zbiórka na pomagamPeEl?

😂🤣😂

Dawno się tak nie uśmiałam.

oznacz moderatorów

ARAKOM
#9 Pomysłodawca#

Jak nie wytrzymasz to popuść i śmiej się dalej, bez urazy głupich nie sieją, rodzą się sami

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@ARAKOM  Samokrytyka to relikt poprzedniej epoki, ale doceniamy 😁

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@ARAKOM Widzę, że w toku prowadzonej korespondencji zostałeś poinformowany o konieczności umieszczenia w oświadczeniu na podstawie jakiej dokładnie umowy zbycia, doszło do przejęcia praw i obowiązków,  a także powołania Zarządu Sukcesyjnego. Jak rozumiem, przesłane przez Ciebie informacje nie były wystarczające i obecnie Twoja sprawa jest konsultowana z prawnikami. Poczekaj na odpowiedź mailową. 

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ARAKOM
#9 Pomysłodawca#

niestety moja odpowiedź przekracza 500 znaków i jest w ten sposób blokowana przez Allegro

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@ARAKOM Jaką odpowiedź masz na myśli? Na wiadomości, które od nas otrzymujesz, odpowiadasz bezpośrednio ze swojej poczty.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów