Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Lawinowo spada ilość wystawianych ocen , czy temu miała służyć zmiana w panelu ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
kwestii zwrotów wgl, nie poruszam ile pieniędzy idzie w kosmos ... ludzie nie czytają na aukcjach nic.
@AGD-RTV-IT jest dokładnie odwrotnie jak myślisz
tu nie chodzi o sprzedawców ale o oficjalny sklep allegro
nowy system ma sprawić by masowo nie otrzymywali negatywów
a także by zlikwidować sprzedaż małym sprzedawcom
Bez różnicy. Co jest jedną z najlepszych reklam lub antyreklam w necie?? Marketing szeptany. Ludzie mówią, piszą, polecają lub odradzają, zarówno w necie jak i rodzinie i znajomym. Oni kolejnym itd. itd. Allegro może sobie sobie dalej orać grunt cudzymi pługami ale opinię i tak będą mieli coraz gorszą i coraz więcej ludzi zaczyna się orientować... A szkód wywołanych straconym zaufaniem nie naprawią przez najbliższe 10 lat... Zniszczyli to co działało, dali w zamian cos co nie działa ( allegro nie ma szans z szejnem itp). Do tego popsuli sobie opinie u wszystkich i tego zaufania nie odbudują. Będą kombinować póki jeszcze korpo płaci za nowe pomysły. A potem albo bankructwo albo zaczną myśleć i przez kolejne 10 lat odbudowywać opinie...
Chociaż może jednak jest różnica. Wnerwiony człowiek prędzej przemęczy się i ten komentarz wystawi niż ten zadowolony...
@AnnaG-Antyki Szejn i inne azjatyckie też niewiele lepsze, bo co prawda ładne i tanie, ale większość ubrań zawierające substancje szkodliwe. A później zdziwienie skąd fala nowotworów... jak nie syf z jedzenia, to trutka z ubrania.
Nie chodzi mi o jakość, bo ta u chińczyka tam czy na allegro jest taka sama. Zreszta u sporej części Polaków również, bo chyba z połowę łachów z Chin biorą... Szejn ma darmowe wysyłki, darmowe zwroty itp. Allegro nie ma z tym szans. Pozbyli się czegoś co działało na rzecz czegoś co nie ma większych szans z konkurencją. Mało tam kupuję i nigdy nie zwracałam ale mam znajomych co biorę masę ubrać i większość co nie pasuje bez problemu odsyłają. Na allegro tego nie zrobią. A przy tych wyszukiwarkach już im się nie chce próbować czegoś od naszych kupić.
@AnnaG-Antyki w błędzie jesteś allegro całkiem dobrze se radzi bo w przeciwieństwie do małych firm na allegro co tylko narzekają idzie za zmianami na rynku sprzedaży internetowej, rozwija się, wywala nie rentowne kategorie i produkty, małe firmy co tylko problemy robią a jakoś sprzedaż i przychodu 2022 - 2023 r. wzrosły im o 10 % 🙂
Tak samo rolnicy zamiast strajkować, iść za zmianami, hodować czy produkować co innego, zacząć otwierać przetwórstwo produktów tanich z Ukrainy lepiej by na tym wyszli niż narzekać na suszę czy ulewy 🙂
@kostas11 A inflacja 2022-2023 o ile wzrosła? Biorąc ten wskaźnik pod uwagę, to już szału nie ma.
Rolnicy owszem, produkują to, czego nikomu nie potrzeba - czyli nadmiarowo drogą w uprawie pszenicę, przy jednoczesnych brakach roślin bobowatych potrzebnych na pasze.
Allegro wyrównało i podniosło prowizje - plus 500 mln extra dochodu, wystarczy na 10 lat kar od UOKiKu, jeśli w ogóle coś zapłacą.
Zakłamywanie statystyk też portalowi dobrze idzie, uwydatniają to co dobrze wygląda, a to co złe można pominąć 😉 Nie ma to jak chwalić się ilością ofert (500 mln), z czego większość to chińskie nie wiadomo co. Nie ma to jak chwalić się ilością aktywnych kont i przeliczyć je w stosunku unikalnej ludności 1:1, gdzie jednocześnie 1 osoba może mieć kilka kont (więc np 15 mln aktywnych kont to realnie może być np 5 mln unikalnych użytkowników, ale w raporcie jest to 15 mln unikalnej populacji).
Ja tam zawsze twierdziłem, że statystyka to najwredniejsza z nauk - każdy interpretuje dane jak chce, a pominięcie lub dodanie niewielkiego pierwiastka może zmienić oblicze całego raportu końcowego.
Jak poniżej piszą inflacji nie wliczyłeś. Mogłabym się założyć, że koszty również rosną. Rozbestwienie klientów ich również kosztuje, idzie na to więcej z prowizji. Cały czas równomiernie pozbywają się najlepszych klientów. Nie zastąpią ich chwilowymi przypływami ludzi czekających na okazje. To tak jak z bankami. Co chwilę promocja za założenie nowego konta. Ale nic dla klienta regularnie korzystającego 15 lat. To mentalność korpo, która generuje ładne cyferki w raportach ale też większe koszty i większą rotację klientów. W końcu zniechęcają sami do siebie tych stałych, a ściągają tych co i tak zaraz uciekną. Ważne, że ktoś tam premię dostał.
@mdrogeria szkoda to komentować, zamiast uprościć korzystanie z platformy to bardziej komplikują 😞
sprawdziłem na swoich sprzedawcach
wystawianie ocen jest faktycznie tak upierdliwe, że się nie chce ich wystawiać
Brawo Allegro, obrzydziliście działanie, po czarnej liście, kolejnej swojej funkcji
ha tfu 😞