anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Spadek sprzedaży -60% Wszystkie oferty na końcach list wg trafności

-PRORIDE-
#12 Orędownik#

Dlaczego wszystkie moje oferty z ramkami znajdują się na końcach list ? Sprzedaż siadła o ponad 60% nie dziwię się skoro allegro umieszcza wszystkie moje oferty na końcach list wyszukiwarki. Nawet jak oferta ma kilka ofert kupna to dalej znajduje się na końcu listy. Przede mną są oferty innych sprzedawców które w ogóle nie mają ofert kupna ale mimo to są z przodu. Podam parę przykładów:

Ramki Opel aukcja znajduje się na stronie 22 z 23

OPEL.jpg

Peugeot aukcja znajduje się na stronie 16 z 17 mimo trzech ofert kupna

Lancia aukcja znajduje się na stronie 7 z 7 mimo trzech ofert kupna
LANCIA.jpg

VW strona 29 z 29

Mercedes strona 36 z 42

Lexus strona 12 z 13

Volvo strona 18 z 19

Podałem oferty gdzie w każdej jest jakaś oferta kupna. Z automatu jest ustawiony filtr trafność więc nie dziwię się że spadła sprzedaż skoro oferty są na końcu list. Nikt nie będzie przeglądał 1000 ofert aby dotrzeć do mojej oferty. A na telefonach tym bardziej. Dlaczego oferty nie mogą być na drugiej stronie lub gdzieś w połowie, a 99% jest na końcu list. Czuję się jak jakiś trędowaty jesteś brzydki to uciekaj na koniec kolejki tak allegro mnie traktuje. Sprzedawcy na pierwszej stronie z ramkami mają w jednej aukcji więcej ofert kupna niż ja na wszystkich moich aukcjach razem wziętych. Za moimi ofertami znajdują się jedynie oferty z Chin oraz prywatni sprzedawcy. Jakość sprzedaży ustawia mnie na pograniczu dobry/super, a mimo to oferty są na samym końcu. Rozumiem jakby poziom był nieakceptowalny lub wymaga poprawy. Widać że ten wykres z jakością to pic na wodę nic to nie daje taki pusty wykres który nie przekłada się na pozycjonowanie ofert.  

JAKOŚĆ.jpg

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

-PRORIDE-
#12 Orędownik#
oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@-PRORIDE- Ci przed Tobą pewnie mają super. Ważny tez jest przewidywany czas dostawy. 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@-PRORIDE- Zapoznaj się z informacjami na temat sortowania po trafności, które zebraliśmy tutaj. Mam nadzieję, że okaże się to pomocne w zrozumieniu mechanizmu prezentowania ofert na liście wyszukiwania.

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Na kolejność wpływ mają różne aspekty . Może pozostali coś wyróżniają ,promują lub mają inne przywileje . 

oznacz moderatorów