Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Od drugiej połowy stycznia zauważyłem bardzo duży spadek sprzedaży. Spadek rzędu co najmniej 50 %. Dodam jeszcze, że sprzedaję produkty dla zwierząt. Te produkty sprzedają się cały rok. Jak to wygląda u was ?
Witam u mnie tez spadki ludzie nie kupuja, nie wiem czym to jest spowodowane ja sprzedaje bielizne damska . Spadki mam od października wtedy sie zaczeło od zmian w wyszukiwarce. Nie wiem co mam już robić a rachunki trzeba płacić 😞 tylko za co.
Dokładnie mam to samo spadek sprzedaży, od dłuższego czasu, rachunki coraz wyższe za wszystko, a allegro nie widzi w tym problemu tylko coraz bardziej dokręca śrubę sprzedawcy, cisną ile mogą.
Branża dziecięca, mimo zmniejszającej się konkurencji ciągłe spadki, ostatni miesiąc to tragedia. Dobrze że mamy inne źródła sprzedaży ale tam też coraz mniej kupujących.
@991221 @DzieckoExpert @sklepRTVSAT @stylowy_raj czy to wina polityki allegro ( ukrywanie przewoźników, sortowanie, manipulacja wyszukiwarką kupujący odchodzą ) czy to wina konkurencji ( te mu, sh ine itp. ) czy tego i tego zobaczymy po raportach za rok 🙂
Sam mam dość już szukania po zmianach, nie mogę wybrać kuriera który mi pasuje, drogie produkty szczególnie te tanie, przełożyło się że większość kupuje gdzie indziej 😞
Potrzebowałem kamizelki na allegro najtańsza 4,89 zł na innym portalu Polskim 3,79 zł 😄 dopłaty do smart, prowizje, zwrotu kupujących, prowizje od kosztów wysyłki przekładają się na wyższe ceny, sprzedawcy musieli podnieć ceny drobnicy 😞
@kostas11 drobnica śmignie dopiero od marca
@mdrogeria najbardziej mnie irytuje ukrywanie kuriera 😞 ale jest portal co tego nie robi i na dodatek w darmowej dostawnie ma InPost Kurier co mi najbardziej pasuje jak dobiera paczki to od razu przywozi 😞
ostatnio musiałem kupić na allegro kurierem i żeby przywiózł mi to DPD wybrałem pobranie bo tu w smarcie miałem wybór, dziadostwo według mnie 😞
O tak, to jest fatalne. U mnie akurat DPD kompletnie nie działa, każdy inny tylko nie DPD. Powinien być wybór, ale oni pewnie robią licytację kto przewiezie taniej.
@mdrogeria To już całkiem niedługo 🐭
@mdrogeria Niektórzy pewnie później, bo nie każdy od razu załapie, że robi za frajer
Allegro ograniczyło u siebie wyszukiwanie produktów i możliwość ich znalezienia o 90%
To przełożyło się na spadki sprzedaży, co jest logiczne - oferty nie są widoczne
Wysokie prowizje po zmianach dobiją serwis - drobnica mocno podrożeje
Jakie ostatnie zmiany w serwisie podniosły jego komfort używania?
@RED Zapowiadane zmiany opłat (czytaj podwyżki) w serwisie spowodują odpływ sprzedawców, więc przy mniejszej liczbie ofert będzie łatwiej coś znaleźć
@TomBanknoter nadal nic tu nie znajdziesz bo nie możesz wyszukiwać ofert po ich treści
cytat: Wysokie prowizje po zmianach dobiją serwis - drobnica mocno podrożeje, koniec cytatu. jeszcze ????
Żeby otrzymać za coś złotówkę muszę to wystawić za co najmniej 5,17 zł, gdyż w innym razie dopłacam do interesu. Pytam więc gdzie jest to deklarowane max 20%? U mnie wynosi to 400% a nie 20.
@cztery_bez_atu Naprawdę widzisz sens w takiej sprzedaży? Dla mnie moment, w którym Allegro dostaje z mojego towaru więcej niż ja, byłby nieprzekraczalną granicą
Nie mam wyboru. Chcę zakończyć działalność a towaru jeszcze jest masa. Sprzedaję również w swoim sklepie, ale co by nie pisać to Allegro jeszcze jest największą darmową tablicą ogłoszeniową. ( póki co ). I tak jedno z drugim się uzupełnia.
@cztery_bez_atu Może i największą, ale na pewno nie darmową 😎
u mnie to samo.
DRAMAT. Tu się już prawie nic nie sprzedaje. Z tego powodu - nawet się nie towaruję na wiosnę.
Od połowy stycznia może 1/4 tego co było.
Dodam jednak iż współpracuję z hurtownią z innej branży - tam też jest 50% tego co było rok temu. Dramat ogólny - ktoś tu wspomniał iż ruszy od marca jak słoneczko poświeci i ludzie się obudzą - może i tak być.... Ale luty - najgorszy od lat.
@Butiktalulla Od marca będzie kilka procent drożej, więc słoneczko poświeci co najwyżej zarządowi Allegro
tak oczywiście ,że masz rację. Ale mi bardziej chodzi o handel - który leży i wkiczy w lutym