anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Spadek sprzedaży

saintskincare
#7 Wielbiciel

Cześć, czy Wy też odnotowaliście przez ten weekend spadek sprzedaży odkąd Allegro wprowadziło zmiany z Allegro Bussines, od tego dnia mam wrażenie że większość moich ofert jest niewidoczna a sprzedaż jakby zamarła…

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

Mido
#12 Orędownik

@saintskincare  U mnie to samo. Od wprowadzenia zmian NAGLE sprzedaż  zerowa, co tym bardziej rzuca się w oczy że poprzednie dwa-trzy tygodnie  było naprawdę całkiem nieźle. NIe ma cudów, to musi mieć związek.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@Mido  takie korelacje mogą mieć związek, ale nie muszą, u mnie na ten przykład sprzedaż wzrosła😉

oznacz moderatorów

Telmas
#7 Wielbiciel

Przy zmianach na allegro, takie sytuacje zdarzają się często.

Jest jakiś problem z wyświetlaniem się lub pozycjonowaniem aukcji.

Jednocześnie klienci zakupy robią, więc komuś sprzedaż spadnie, a komuś wzrośnie.

Tobie tym razem poszczęściło się. 

oznacz moderatorów

saintskincare
#7 Wielbiciel

U nas cały czas było super, do środy było mega nagle po wprowadzeniu zmian spadek o 80% 😕 

oznacz moderatorów

topmodern_pl
#7 Wielbiciel

Też mam ten problem – część moich ofert nie wyświetla się klientom, kiedy są zalogowani na konta Allegro Business. Dopiero po wylogowaniu widać całą ofertę. Z tego co słyszałem, to podobno jakaś awaria po stronie Allegro i mają to naprawić do końca tygodnia. Taką odpowiedź otrzymałem od moderatora – jest w postach sprzed kilku godzin.

Można to też łatwo sprawdzić – wystarczy wejść przez Sales Center w jakiś produkt i zmienić coś drobnego (np. czas wysyłki albo ilość), zatwierdzić i ponownie wejść w ten produkt. Od razu widać, że oferta znika. Takie czary-mary.

oznacz moderatorów

Telmas
#7 Wielbiciel

U mnie także spadek o około 70-80%.

Z dziennej sprzedaży średnio około 30 transakcji, od czwartku spadek do 7-8.

oznacz moderatorów

BenezElektro
#1 Nowicjusz

od piątku mam znikoma sprzedaż, codziennie zamówienia na poziomie 40-80 - od piątku mam po 5/6 zamówień przez cały dzień …..

oznacz moderatorów

AlePiesio
#14 Krzewiciel

Zero sprzedaży.... Czy to ma coś wspólnego z tym Allegro business? I co w tym chodzi, moje oferty nie wyświetlają się osobom prywatnym tak jak wcześniej ?  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @AlePiesio. Odnotowaliśmy problemy z kwalifikacją ofert na Allegro Business, w związku z aktywacją business.allegro.pl, dlatego niektóre oferty (nawet spełniające warunki), mogą nie być widoczne na business.allegro.pl. Migracja tych ofert powinna zakończyć się dzisiaj. 
Z poziomu kont prywatnych ten problem nie występuje i oferty są widoczne jak wcześniej. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AlePiesio
#14 Krzewiciel

@MiMary no dobrze , czyli jeżeli ktoś ma konto firmowe to moich ofert dziś nie widzi tak? A skąd mam wiedzieć ile procent moich zamówień to są zamówienia z konta prywatnego lub firmowego ? Żeby mieć jakiś obraz sytuacji , że np dzisiejsza awaria spowodowana to że klienci przestali kupować u mnie z kont firmowych np. bo czasem kupują z kont firmowych ale nie zaznaczają że chcą fakturę, czyli dziś takie osoby z kontami firmowymi nie mogą u mnie kupić tak ? Bo nie widzą ofert 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@AlePiesio, problem nie dotyczy wszystkich ofert, tylko ich części. Sprawdziłam oferty na Twoim koncie i każda z nich jest widoczna zarówno z poziomu konta firmowego, jak i prywatnego. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AlePiesio
#14 Krzewiciel

@MiMary  to dziwne bo sprawdzam cały dzień moje oferty i ich nie widzę.  Teraz z  poziomu konta business sprawdziłem oferte szelki widzę a jak już się przełączę na zakup prywatny to już nie widzę tej oferty. 

Screenshot_20250921-190524.jpg

Screenshot_20250921-190547.jpg

 czyli jest odwrotnie niż Pani napisała, na prywatnym nie widzę,  a na business widzę moją ofertę 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@AlePiesio, dziękuję za sygnał.
Przekazałam to do weryfikacji. Odpowiedź otrzymam najpewniej w poniedziałek.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

firmaolenka
#7 Wielbiciel

U mnie to samo! Ani na prywatnym ani na biznesowym !

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@AlePiesio, otrzymałam potwierdzenie, że oferta jest widoczna dla kont firmowych oraz prywatnych i wszystko działa prawidłowo. Sprawdź, proszę, czy po zalogowaniu do Allegro w trybie incognito oferta nadal jest u Ciebie niewidoczna. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Majster77
#10 Popularyzator

A przewidujecie zwrot pieniędzy za opłaty za promowanie ofert i ADS? 

oznacz moderatorów

Majster77
#10 Popularyzator

Generalnie przejrzałem wszystkie wątki i jedyne co ma Pani do napisania od wczoraj to  Odnotowaliśmy problemy z kwalifikacją ofert na Allegro Business, w związku z aktywacją business.allegro.pl. A jest już 22.09 i nic się nie zmieniło

oznacz moderatorów

ALEMOTYW7
#8 Zapaleniec

Tak szok jakie różne rzeczy dzieją się inne też - bardzo dziwne - jest tego za dużo tych problemów - taka firma chyba już na tyle nie może sobie pozwolić 

oznacz moderatorów

ALEMOTYW7
#8 Zapaleniec

w takim przypadku zapytałem dałem temat o zarchiwizowanie aukcji i cisza nikt nie odpowiada 

oznacz moderatorów