Sytuacja powtarza się już drugi raz.
Pani kupiła ode mnie podkład (nr 6ae62f80-0f1b-11f1-8244-a955a87fd362), ale nie dokonała płatności. Po 3 dniach roboczych wystąpiłam o rabat transakcyjny od prowizji. Rabat został przyznany, więc wystawiłam przedmiot ponownie.
Następnie ktoś inny zakupił ten podkład. Po tygodniu pierwsza kupująca dokonała jednak wpłaty za przedmiot, a ja otrzymałam e-mail z informacją o ponownym naliczeniu prowizji.
Poinformowałam kupującą, że nie posiadam już tego podkładu, ponieważ został sprzedany innej osobie. Kupująca poprosiła o zwrot środków — zwrot został przeze mnie wykonany. Następnie zwróciłam się do Allegro o ponowny zwrot prowizji.
W odpowiedzi na zgłoszenie nr 59529108 otrzymałam informację, że prowizja została mi już zwrócona. Wyjaśniłam, że owszem, wcześniej została zwrócona, jednak następnie została ponownie naliczona. Otrzymałam ponowną odpowiedź, że środki zostały mi zwrócone.
Dziś sprawdziłam saldo i środki nie zostały zwrócone. Wprowadzacie mnie Państwo w błąd.
Cześć @AlleMakijazPL, weryfikuję sprawę z odpowiednim zespołem. Wrócę do tego wątku, jak tylko otrzymam więcej informacji oraz odpowiedź od niego.
Wracam @AlleMakijazPL i przepraszamy za problem.
Z informacji które uzyskałem, ponowny zwrot prowizji został wykonany.