anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedaż na Allegro jako członek zarządu spółki z o.o.

NewShopping
#7 Wielbiciel#

Witam

Czy jako członek zarządu spółki z o.o. można sprzedawać legalnie na Allegro w jej imieniu? Czy jednak należałoby podpisać jakąś umowę ze spółką?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@NewShopping tak jako członek zarządu możesz prowadzić konto firmowe na Allegro, w takim przypadku tożsamość muszą potwierdzić wszyscy reprezentanci.
Tutaj znajdziesz szczegółowe informacje na temat wymaganych dokumentów. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

NewShopping
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za odpowiedź, ale chodziło mi bardziej o to, czy nie powinienem zatrudnić się w tej spółce, np. na podstawie umowy o pracę, skoro będę wykonywał w niej jakieś obowiązki. Zastanawiam się, czy w przeciwnym razie urząd skarbowy lub ZUS nie mógłby zakwestionować pracy bez umowy. Wydaje mi się jednak, że sprzedaż na Allegro można uznać za jedną z czynności mieszczących się w obowiązkach członka zarządu. Czy mam rację?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@NewShopping To już nie pytanie do nas. Tę kwestię najlepiej skonsultować właśnie w ZUS-ie lub Urzędzie Skarbowym.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@la_nika 

czyją tożsamość?

@NewShopping członek zarządu sp z o.o. może sprzedawać na allegro

i nie jest potrzebna umowa o pracę

tak na logikę pracą członka zarządu jest też udział w czynnościach kontrolnych zus czy us

ponadto członek zarządu nie musi pobierać żadnego wynagrodzenia za swoje działania

oznacz moderatorów