Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, sprzedaję na Allegro dywany. Kazdy dywan jest fabrycznie zrolowany i ma nałożoną folię ochronną. Allegro zaczęło naliczać wstecz 19.99zł do każdej przesyłki Smart gdzie przewożnikiem jest DPD. Sprzedaję na różnych platformach i marketplacach i nigdzie czegoś takiego nie ma. Są naliczene standardowe opłaty. Niezależnie czy wysyłam na umowie własnej czy korzystam z apaczki. Klient zamawia dywan za 65zł a Allegro sobie liczą 30zł za wysyłkę + oczywiście prowizja od tych 65zł. Mam dokładać do interesu czy wycofać się z allegro bo nie da się tu sprzedawać dywanów ze Smartem? To jest chore że wysyłka rulonu o długości 50cm i średnicy 10cm kosztuje na allegro 30zł bo nigdzie takich cen nie ma. Kontaktowałem się na czacie, oraz mailowo. Odpowiedź ta sama. Jeśli się nie zgadzam z opłatami to żebym złożył sobie reklamacje do każdej naliczonej przesyłki. Pewnie mam ich około 100 więc filtrowanie tego i składanie reklamacji do każdego zamówienia to super rozwiązanie i olanie sprzedawcy. Nawet jakbym to zrobił to nie rozwiązuje to problemu bo w dalszym ciągu opłaty będą naliczane. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Kontaktowałeś się z nami mailowo i innej odpowiedzi Tobie nie udzielimy. Widzę, że złożyłeś reklamację - proszę o cierpliwość, otrzymasz w niej decyzję.
Panie Grzegorzu. Kontaktowałem się mailowo i na czacie. W obu przypadkach otrzymałem informację żebym złożył reklamację. Złożyłem jedną. Czy mam składać do każdego zamówienia reklamacje bo takiej informacji mi nie udzielono? Zamówień z naliczoną dodatkową opłatą jest bardzo dużo. I jak to ma wyglądać w przyszłości? Składanie reklamacji do każdego zamówienia jest zbyt czasochłonne.
Rozumiem, natomiast w tej sytuacji złożenie reklamacji to jedyna możliwość jeśli nie zgadzasz się z opłatami.
Panie Grzegorzu w dalszym ciągu nie odpowiedział Pan na moje pytania.
1. Czy do każdego zamówienia gdzie została naliczona dodatkowa opłata muszę złożyć osobną reklamację czy jak złożyłem jedną i opisałem wszystko to gdy zostanie uznana to anulują Państwo wszystkie naliczone opłaty?
2. Czy przy uznaniu reklamacji zaprzestaną Państwo nalicznia dodatkowych opłat?
Żaden z boków niegdy nie przekroczył maksymalnego wymiaru oraz suma boków również. Waga też jest w normie. Jedynie jest to rulon bo podejrzewam, że to było powodem naliczenia dodatkowych opłat.
Jeśli w toku jednej reklamacji podałeś wszystkie szczegóły dotyczące kilku zamówień to nie ma potrzeby składania kolejnych reklamacji. Ważne żebyś podał w tej reklamacji wszystkie np. numery zamówień.
A co do drugiego pytania to trudno mi gdybać co będzie jeśli? Pytania proszę kieruj do osoby, która skontaktuje się z Tobą z decyzją reklamacyjną.
@SklepAmor Niestety ale musisz brać pod uwagę to, że u wielu przewoźników kształt przysyłki inny niż prostopadłościan to przesyłka niestandardowa.Tłumaczą to tym, że inne kształty utrudniają przesuw po taśmie. Sprawdź regulaminy przewoźników.
@SklepAmor Nic innego niż inwestycja 2zł w karton Ci nie zostaje. Nikt Ci tych reklamacji nie uzna, a rulon jest w DPD przesyłką niestandardową.
Niestety dla DPD każda paczka musi być zapakowana w karton w kształcie prostopadłościanu. Każda paczka o nieregularnym kształcie, zapakowana w foliopak lub owinięta samą folią będzie jako niestandardowa. Reklamacja nic nie da.
Allegro DPD i Allegro Delivery Kurier DPD to formalnie dwóch różnych przewoźników.
Allegro jako operator usługi Allegro Delivery jest względem prawa operatorem pocztowym i dla tych przesyłek postanowienia regulaminów podwykonawców, nie mają dla nadawcy żadnego znaczenia.
Jeżeli były to przesyłki Allegro Delivery Kurier DPD to w tym przypadku DPD nie jest przewoźnikiem, lecz podwykonawcą Allegro. W usłudze Allegro Delivery, Allegro jest przewoźnikiem i to oni odpowiadają za realizację usługi pocztowej. Obowiązuje także regulamin Allegro Delivery, a nie danej firmy podwykonawczej.