Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich. Mam problem, ponieważ numer rachunku bankowego weryfikowałem dawno temu i dane tam są nieaktualne. Kilka lat temu mBank nadał mi nowy rachunek z nową kartą na takie same dane. Niestety nie zauważyłem tego i zleciłem przedwczoraj wypłatę przez PayU na stare nieistniejące konto.
Co się dzieje w takim przypadku? Bank cofa środki na konto Allegro czy muszę udać się do oddziału i zgłosić pomyłkę?
Może jeszcze się uda zatrzymać wypłatę, dobrze przywołać moderatorów o tak @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Możesz też się skontaktować z pomocą Allegro przez ich formularz kontaktowy z działu pomoc (im szybciej tym lepiej)
Jeśli wcześniejszy numer konta nie został przydzielony innemu użytkownikowi (bo takie sytuacje też się zdarzają) to wpłata wróci do PayU.
Zmieniłem już numer rachunku, chociaż trzeba czekać na weryfikacje. Banki w większości nie mogą dać czyjegoś numeru konta komuś innemu i w dodatku, że mam to na takich samych danych (imię/nazwisko/adres). W najgorszej jeżeli PayU już wypuściło przelew to pieniądze „utkną” w banku i będę musiał to zgłosić.
..."Banki w większości nie mogą dać czyjegoś numeru konta innej osobie" ale czasami dają😀
https://subiektywnieofinansach.pl/pani-ewa-omylkowy-przelew-numer-rachunku/
Napisz do pomocy Allegro może wstrzymają przelew przed wysyłką.
@Premium4You Wypłata została już przekazana do banku. Jeśli Twój rachunek jest zamknięty, bank zwróci nam środki w ciągu 7 dni. Gdy ponownie zostaną zaksięgowane na saldzie Allegro Finanse, będziesz je mógł wypłacić na właściwy rachunek.
Napisałem też wcześniej do pomocy Allegro i bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi i pomoc 🙂
@nat_not Cała sytuacja dobrze się skończyła, ponieważ środki w ciągu kilku dni wróciły na konto przez PayU. Aktualnie mam blokadę wypłat. Mogę prosić o jej zdjęcie? Nowe konto już mam ustawione i w trakcie weryfikacji.
@Premium4You Zgodnie z informacjami z wiadomości mailowej ściągnęliśmy już tę blokadę, więc możesz zlecić wypłatę środków na swój rachunek bankowy.