anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Straciłam wszystkie top oferty i super ceny - oferty spadły na sam dół w wyszukiwarce

Jemzdrowo24_pl
#9 Pomysłodawca

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Dzisiaj straciłam wszystkie top oferty i super ceny. Oferty konkurencji, które są droższe i mają mniejszą sprzedaż są top ofertami. Moje spadły na dół listy produktowej. Są często nawet niżej niż oferty dwukrotnie droższe, z zerową sprzedażą, z dłuższym terminem dostawy. To śmierć mojej sprzedaży. Co jest grane???

Screenshot_2026-05-28-06-58-09-866_com.android.chrome.jpg

 

Screenshot_2026-05-28-06-58-16-821_com.android.chrome.jpg

 

Screenshot_2026-05-28-06-58-27-968_com.android.chrome.jpg

 

Screenshot_2026-05-28-06-51-17-504_com.android.chrome.jpg

 

Screenshot_2026-05-28-06-54-26-360_com.android.chrome.jpg

 

Screenshot_2026-05-28-06-55-12-644_com.android.chrome.jpg

 

Screenshot_2026-05-28-06-54-40-650_com.android.chrome.jpg

 

Screenshot_2026-05-28-07-15-08-704_com.android.chrome.jpg

 

 

Screenshot_2026-05-28-06-51-24-114_com.android.chrome.jpg

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

Jemzdrowo24_pl
#9 Pomysłodawca

Poziom sprzedaży super.

oznacz moderatorów

Jemzdrowo24_pl
#9 Pomysłodawca

Brak ograniczeń nałożonych na konto

oznacz moderatorów

Jemzdrowo24_pl
#9 Pomysłodawca

Sprawdziłam inne oferty, nie tylko dotychczasowe topy. Też spadły. Bardzo często na ostatnie miejsce. Czy możecie mi wyjaśnić o co chodzi???

Screenshot_2026-05-28-08-16-54-041_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2026-05-28-08-25-12-494_com.android.chrome.jpg

Wklejam przykłady.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Jemzdrowo24_pl a masz inne konta?

oznacz moderatorów

Jemzdrowo24_pl
#9 Pomysłodawca

Firmowych nie. Tylko prywatne.

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Jemzdrowo24_pl a raporty/szczegóły sprawdzałeś może coś się wydarzyło w nocy a na głównym wykresie jakości jeszcze nie widać spadku?

oznacz moderatorów

Jemzdrowo24_pl
#9 Pomysłodawca

Dziękuję Ci za sugestie. Raporty sprawdziłam. Brak zmian, naruszeń. 492 punktów w jakości więc prawie max, a oferty na dnie. Za droższymi, za takimi z kilkudniowym terminem dostawy... Promowane z najniższą ceną, dobrą sprzedażą też spadły z topu.

oznacz moderatorów

Client:28769449
#12 Orędownik

Odpowiedź jest prosta - konkurencja zapłaciła Allegro za promocję, to i ich oferty są wyżej. "Top oferta" nie jest równoznaczna z najniższą ceną, tylko "jest to najlepsza oferta wytypowana przez algorytm allegro". Wiadomo, najlepsza jest taka, która zapłaci więcej prowizji, plus jeszcze płaci 2 dychy za promowanie. 

oznacz moderatorów

Jemzdrowo24_pl
#9 Pomysłodawca

Sytuacja dotyczy wszystkich ofert, również tych promowanych. 

oznacz moderatorów

Jemzdrowo24_pl
#9 Pomysłodawca

Również oferty konkurencji, które są daleko poza topami, nie są promowane, mają wyższe ceny, niższą sprzedaż i dłuższy czas dostawy są wyżej niż moje oferty. Tego większą kasą wyjaśnić się nie da. 

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Jemzdrowo24_pl gdzieś czytałem wiadomość allegro o oznaczeniach. Jak się ma własny sklep internetowy i w nim niższe ceny niż na allegro. Masz własny sklep online z niższymi cenami?

oznacz moderatorów

Jemzdrowo24_pl
#9 Pomysłodawca

Mam, ale ceny mam takie same. Ta informacja była zdaje się przy programie Allegro Ceny.

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Jemzdrowo24_pl możliwe, że tak. Poczekaj na odpowiedz moderatorów.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Jemzdrowo24_pl ja tu widzę brak smarta w ofertach, czy nie zmieniałaś cennika czy zawsze byłaś bez smarka i były top ?

Jemzdrowo24_pl
#9 Pomysłodawca

Właśnie też na to patrzę. Cenników nie zmieniałam od dawna. Zawsze miałam Smarta. Co tu się mogło wydarzyć?

oznacz moderatorów

Jemzdrowo24_pl
#9 Pomysłodawca

Dokopałam się do informacji, że od dzisiaj zmieniają się metody tworzenia cenników Allegro Delivery, ale stare miały zostać bez zmian... Mimo to wypadłam ze Smarta. Stworzyłam na próbę cennik po nowemu i Smart wrócił, ale... tam mam tylko DPD i DHL... Wszystko inne wypadło 😮 

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ czy możecie wyjaśnić, co się dzieje???

oznacz moderatorów

Jemzdrowo24_pl
#9 Pomysłodawca

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  już wiem, dlaczego wypadłam z programu Smart, Okazało się, że w dotychczasowym cenniku, którego nie edytowałam i nie zmieniałam od bardzo dawna zostały wyłączone dostawy Allegro Delivery... Wczoraj wszystko funkcjonowało poprawnie, dzisiaj taka przykra niespodzianka. Czy jesteście w stanie wyjaśnić, co się stało?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Jemzdrowo24_pl widzę że masz już smarta i powinny wrócić oferty do top 😄

Jemzdrowo24_pl
#9 Pomysłodawca

Tak. Przywróciłam dostawy AD 🙂 Szkoda, że nie wiem, dlaczego zniknęły z cennika dostawy...

oznacz moderatorów