Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od 8 lipca 2025 jeszcze szybciej i wygodniej nadacie paczki przez Wysyłam z Allegro. Wystarczy, że skorzystacie z naszych podpowiedzi dotyczących wagi przesyłek.
Jak było
Do tej pory podczas nadawania przesyłek przez Wysyłam z Allegro, w sekcji Przesyłka musieliście:
Co zmieniliśmy
Teraz przy pomocy sztucznej inteligencji oraz na podstawie danych historycznych podpowiadamy wagę paczki, którą chcecie nadać.
Waga, jaką proponujemy, to tylko sugestia. Dlatego, zanim nadacie przesyłkę, upewnijcie się, że jest ona taka sama jak rzeczywista waga paczki.
@kakabe_2007 "zostawcie wolne pole na wpisanie wagi przez sprzedawce tak jak było !!!" - nadal możesz wpisywać swoją wagę, nie musisz korzystać z naszych propozycji
@wza_allegro Jasne - problem rozwiązany 🤣 Tylko te Wasze "ułatwienia" przysparzają same problemy oraz dodatkową pracę ...................... Tworzycie buble !!!!
ty żartujesz czy naprawdę w to wierzysz? Właśnie miałem waszą "propozycję" wagi na 20kg!!! Gdzie ja maksymalnie wysyłam do 1kg!!!
WYŁĄCZCIE TĄ NIKOMU NIEPOTRZEBNĄ FUNKCJĘ!!!
@mudol to mogła nie być propozycja wagi wyliczona za pomocą AI - wówczas w formularzu prezentujemy odpowiednie komunikaty i oznaczenie. Jeśli nie mamy propozycji AI, w polu z wagą widzisz maksymalną wagę możliwą dla danego przewoźnika. Przed zmianą ta waga 20 kg też tam była.
Nie wiem kto jest tam u Was tą sztuczna inteligencja ale to jakiś absurd, napisane jest : wyswietlana waga jest jedynie propozycją, opartą na wyniku pracy sztucznej inteligencji i danych historycznych.
W moim przypadku AI podała absurdalna wagę , chyba nie brał moich historycznych danych.
Kolejny "bubel", a mozliwości powiększenia okienka czatu przy kontakcie , jak nie było tak nie ma,
podstawowego koloru : ecru w kategorii 68686, tez nie idzie się doczekać
i wiele innych
Pozdrawiam @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@TIK-TAK_MLAWA podaj proszę numer zamówienia, dla którego zaproponowaliśmy nieprawidłową według Ciebie wagę - sprawdzimy to
jeśli tak bardzo Wam zależy żeby nas uszczęśliwić tą funcjonalnością, to dajcie możliwość jej wyłączenia. jak ktoś chce, to sobie włączy, nie to wyłączy i po problemie.. a skoro większość wypowidzi tu jest negatywnych i nikomu się to nie podoba, to czemu nas uszczęśliwiacie? "przyspieszy to pracę".., wszystkie wypowiedzi są tu w tonie odmiennym, że pracę wręcz wydłuża.
czemu tu wszystko jest na siłę? gdzie jest możliwość wcześniejszego testowania funkcjonalności, którą zamierzacie wprowadzić i późniejszej dyskusji czy coś jest dobre czy wręcz przeciwnie?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@BikeOutlet_pl dziękujemy za Twój głos w dyskusji. Nasze propozycje wagi były testowane z wybraną grupą sprzedawców i zostały przyjęte pozytywnie. Napisz proszę, czy w Twoim przypadku te podpowiedzi wydłużają proces? Jeśli tak, to dlaczego?
Sprzedaję drobne okazy mineralogiczne dla kolekcjonerów. Każda przesyłka waży inaczej, ale przeważająca większość poniżej 100g, a mieszczą się z dużym zapasem w gabarycie S (zawsze wysyłam gabaryt S). Do tej pory w okienku podczas przygotowywania etykiety pojawiał się 1kg, i nie zmieniałem tego bo wg mnie nie miało to znaczenia. W tej chwili Wasza podpowiedz dla malutkiej przesyłki Orlen Paczka to 20kg. Skąd wy to bierzecie?? A gdybym nie zmienił to co by było? Płaciłbym za dodatkowe kilogramy/gabaryt? Nie wiem i wolę nie sprawdzać. Dziękuję Allegro za kolejne ułatwienie, przez ktore muszę poświęcić dodatkowy czas na sprawdzanie co mądre głowy dla mnie przyszykowały.
@Mido Cześć, dziękujemy za opisanie Twojego przypadku i od razu przychodzimy z dobrymi wiadomościami 🙂
Nie otrzymujesz od nas podpowiedzi wygenerowanej przez sztuczną inteligencję, ze względu na nietypową kategorię produktów. Gdyby nasza propozycja wagi była wynikiem pracy AI, obok pola "Waga", byłoby odpowiednie oznaczenie.
Zamiast tego, domyślnie wstawiamy maksymalną możliwą wagę dla przesyłek ORLEN Paczka, czyli 20 kg. Dotychczas, podczas zamawiania tych paczek, było „tak samo”: nie było co prawda osobnego pola z wagą, lecz trzy gabaryty do wyboru, w których ta waga się zawierała:
Gabaryt S 64x38x8cm, 20 kg
Gabaryt M 64x38x19cm, 20 kg
Gabaryt L 64x38x41cm, 20 kg
Czyli każda Twoja paczka, nawet jeszcze przed zmianą, nie miała deklaracji 1 kg, lecz 20 kg. Teraz jest analogicznie, z tą różnicą, że teraz ta waga jest po prostu pokazana w osobnym polu. Nie było i nie ma za to żadnej dopłaty, ale rzeczywiście może wzbudzać niepokój.
Dlatego podjęliśmy decyzję, żeby zamiast maksymalnej dopuszczalnej wagi, podstawiać domyślny 1 kg (podobnie jak w przypadku przesyłek z dostawą do drzwi, gdy nie możemy zaproponować wagi przy pomocy AI). Wprowadzimy odpowiednią zmianę.
Luźne pytania piątkowe:
Czy planujecie w krótszym-dłuższym czasie:
- pakować za nas paczki?
- kupować za nas towar
- odpisywać za nas w dyskusji/wiadomości
- czy AI może mi robić codziennie kawę?
- czy planujecie fuzje z moją firmą? skoro już praktycznie "w moich klapkach" chodzicie to może chcecie..
Gdzie ta mityczna grupa wybrańców? Wiecznie to samo, co jest dość zabawne bo macie TUTAJ realnych ludzi, realni ludzie mówią że bubel, ale harry pottery z grupy wybrańców mówią że super robota, czuję że Ci wybrańcy gdyby im dać prowizję 90% to by klaskali, i to nie tylko rękoma 🙂
Jak coś to można sobie ustawić dowolną wartość wagi (wymiarów też, w przypadku przesyłek gdzie się je wpisuje) dla dowolnej formy dostawy - moduł "Wypełnianie wagi i wielkości przesyłki" rozszerzenia "Allegro Extensions" dla przeglądarki Chrome został już zaktualizowany do najnowszych zmian, jest możliwość nadpisywania wagi (po uzupełnieniu jej w ustawieniach rozszerzenia, jak na przykładzie pierwszym) lub pozostawienia domyślnej podpowiadanej (w ustawieniach wystarczy wpisać 0, jak na przykładzie drugim, wtedy pominie nadpisywanie wagi podczas uzupełniania wymiarów przesyłki).
Prywatny program lepiej działa niż algorytmy w największym marketplace w Polsce 😄
Ta Wasza sztuczna inteligencja w Mini Przesyłce Poczty Polskiej uparcie wybiera 1kg, gdzie limit tej Mini Przesyłki to 0,5kg. No tyle, że zamiast szybciej to jest wolniej, bo muszę zmieniać zawsze na 0,5kg, bo Wasz tępy AI wie lepiej. Zmieńcie to, bo nie potrzeba do tego AI, żeby wiedzieć, że MP z PP to limit 0,5kg.