anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

szybka wysyłka jest w końcu dobrowolna czy wymuszona?

mix-mce
#14 Krzewiciel

Bardzo chciałbym się dowiedzieć jaka logika stoi za algorytmem który wczoraj, w niedzielę, w sumie przez cały dzień pokazywał kupującym czas dostawy raz wtorek, raz środę. Oczywiście chodzi mi o oferty z czasem wysyłki 48h.

Co mam teraz wysłać co drugie zamówienie? Czy może nie wysyłać żadnych z wczoraj? Ile kupujących będzie miało pretensje że pisało "dostawa wtorek" a dostaną w środę?

ostatnie zamówienie dla oferty z czasem wysyłki 48h gdzie pisało "dostawa we wtorek" mam z 18:26

proszę o jakieś wyjaśnienie bo ja już tego nie rozumiem, 99% zamówień realizuję zgodnie z zadeklarowanym terminem (moim terminem) i podobno to wystarczy żeby takie kwiatki się nie pojawiały ale allegro jak widać ma inne zdanie.

Tak wiem mogę wyłączyć szybkie wysyłki dzięki czego wszędzie będzie pisało "dostawa w czwartek". Nic się nie sprzeda - nie będzie problemu.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

all-1.jpg

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@mix-mce Na prezentowanym przez Ciebie zrzucie ekranu, tylko dla pierwszego zamówienia sugerowany czas wysyłki jest szybszy, niż Twoja deklaracja. Przewidywany czas dostawy jest wyliczany na podstawie historycznych wysyłek oraz dostaw dla danej oferty, zaczem przewidywania mogą się różnić między poszczególnymi ofertami, mimo takiej samej deklaracji wysyłki. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel

@w_kiwi to są zamówienia do 9:00 rano, mam wysyłać zrzuty zamówień z całego dnia żeby podkreślić problem?

Proszę bardzo, zamówienia z godziny 23:00, nagle o 23:30 allegro sobie stwierdza że zamówienie z czasem wysyłki 48 mogę nadać jutro bo czemu nie?

all-2.jpg

Historycznie rozumiem allegro o godzinie 9 stwierdza że wysłałem w 24h, o godzinie 11 że w 48h, o godzinie 13 że w 24h, o 15 że 48h i tak przez cały dzień sobie skacze jutro/pojutrze?

oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel

@w_kiwi jak mam realizować zamówienia skoro losowe zamówienia są oznaczane losowym czasem wysyłki bez względu na moją deklarację i godzinę zakupu? Algorytmy sobie przez całą dobę skaczą jak chcą.

To wszystko jest bez sensu.

Niech mi to ktoś wytłumaczy.

oznacz moderatorów

Lisi_Szop
#7 Wielbiciel

To chyba zależy też od tego, kto wybierze jakiego dostawce. Wydaje mi się, że od każdego przewoźnika liczy inaczej, bo jeden dostawca szedł szybciej, a drugi nie. Trzeba wyłączyć dostawy szybsze niż deklaracja, to algorytmy nie powinny tak szaleć. 

oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel

@Lisi_Szop tak, i wszędzie będę miał informację "dostawa w czwartek" i żadnej sprzedaży, to rozwiąże wszystkie moje problemy łącznie z tym co dalej robić w życiu.

oznacz moderatorów