Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Trochę żartem… automaty Allegro One „pochłaniają” paczki.
Poprzednia paczka, według statusów chyba zniknęła.
2025-04-24 | 10:11:22 | Nadanie przesyłki w punkcie Pickup |
2025-05-03 | 01:01:10 | Brak przesyłki w oddziale doręczającym | |
|
|
Teraz kolejna paczka zapewne podzieli jej los.
Wg śledzenia kurier od 28.04 nie wyjął jej z maszyny i nadal nic się dzieje mimo zgłoszenia do Allegro.
W zeszłym roku 3 paczki zostały w ten sam sposób potraktowane… czyli nigdy nie „wyszły” z automatu.
Nie wiem co o tym myśleć...
Cześć, @Aleja-Gier. Kurier powinien odebrać przesyłkę jeszcze dzisiaj. Skontaktujemy się z oddziałem realizującym podjazd, aby interweniować w tej sprawie.
@MiMary możesz się skonsultować z oddziałem, ale...
@Aleja-Gier to nie jest dziwne, bo jeśli wpychają na siłę tego łona swojego...
Kiedyś było jak robiło się zakupy to pamiętało poprzedni wybór.. i ludzie byli do tego przyzwyczajeni, teraz większość ludzi jest nieświadomych, że zamawiają do łona.
To już nie jest śmieszne. Paczka, która od 28.04 leżała w automacie dzisiaj dostała status "Brak przesyłki w oddziale doręczającym". Czy wprowadzając swoją usługę nie możecie nad nią zapanować? Jest coraz gorzej bo paczki leżą nieodbierane i nikt nie ma na to wpływu.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Kolejna paczka została "pochłonięta" przez Wasz automat. Proszę o pilne wyjaśnienie sytuacji bo korespondencja z konsultantami nie przynosi skutku a ja mam kolejną dyskusję bo klientka nie otrzymała swojego zamówienia.
@Aleja-Gier skonsultuje to, proszę o chwilę cierpliwości.
EDIT: otrzymałem informację od zespołu eksperckiego, że skontaktują się z Tobą mailowo.
@Aleja-Gier tak samo jak pralki potrafią "zniknąć" skarpetki, to automaty Allegro potrafią "zniknąć" paczki😁
A najlepsze jest to, że allegro co jakiś czas zmienia domyślną metodę dostawy na swoje boxy, mimo że to niewielu interesuje. Czy to zgodne z prawem by za użytkownika wybierać jaką chce formę dostawy dla swojej przesyłki? Przecież to ja płacę czy to za smart, czy za kuriera, co wam do tego że nie wybieram Allegro one box i wciskacie to ludziom na siłę? Robicie z użytkowników osoby upośledzone że za nich wybieracie? Czy ludzie nie potrafią sami wybrać to co im pasuje, że wciskacie ten bubel? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@resistdj nie wybieramy za użytkownika metody dostawy - podczas składania zamówienia wyświetlamy ostatnio wybierany punkt. Klient może w momencie składania zamówienia, wybrać dogodny punkt dostawy i ten, który wybierze będzie przypisany do zamówienia.
No to najwidoczniej jest pani źle poinformowana skoro plecie takie bzdury. NIGDY nie wybierałem allegro one box, zawsze jest to inpost lub dpd, a co jakiś czas muszę poprawiać opcje dostawy bo automatycznie wybiera mi allegro one box. Na koncie mojej mamy jest TO SAMO co jakiś czas. Poza tym, nie jestem pierwszą osobą która zgłasza do was, że co jakiś czas domyślna forma dostawy zmieniana jest na allegro one box nawet gdy użytkownicy NIGDY z tej formy dostawy nie korzystali.
@resistdj podmieniają, nie zauważysz kupisz a potem allegro się cieszy że rośnie im grono i ilość paczek obsłużonych 😄
Wiem, że podmieniają, inaczej nie pisałbym o tym po raz kolejny tak jak wielu innych użytkowników w różnych dyskusjach. Najstraszniejsze jest to, że pani moderator wmawia mi że jest inaczej niż widzę. Czasem nie wiadomo, czy śmiać się czy płakać skoro ktoś Ci wmawia, że wie lepiej od Ciebie co widzisz.
@resistdj miało być trochę żartem, to sobie Sandra zażartowała 😉
😂
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ coraz więcej zirytowanych kupujących z wciskania na siłę One Orlen itp. 😄
Swoją drogą, nie daje mi spokoju jedna myśl. W sumie to spać przez nią nie mogę. Czy InPost jest świadomy tego, że namawiacie użytkowników do rezygnacji z ich usług na rzecz swoich punktów odbioru? Bo inaczej niż namawianiem nie można nazwać tego, że co jakiś czas zmieniacie za użytkowników formę dostawy z paczkomatu InPost, na swoje punkty odbioru paczek i każdorazowo trzeba poprawiać na swoją dotychczasową formę dostawy?
@resistdj to jest tak zwana zdrowa konkurencja gdyby In post miał monopol na paczki, to by się tak "rozpędził", że przesyłka kosztowała by 49,99, a Ty byś nadal płacił😉
Ale poza inpostem są dpd, ups, dhl, gls, fedex i kilka innych. Monopol im nie grozi. A nazywanie takich zachowań "zdrową konkurencją" jest co najmniej niedorzeczne. InPost jest partnerem biznesowym Allegro. Allegro swoimi "inteligentnymi" działaniami (sugerowanie innej formy dostawy niż ta którą chce kupujący - w tym wypadku inpost) działa na szkodę InPostu co chyba oczywiste bo inpost nie ma żadnego zysku jeśli klient wybierze celowo lub przez przypadek (gdy nie zauważy że allegro znów za niego zmieniło formę dostawy) allegro one box. Gdyby mój parter biznesowy miał ze mną umowę, a za plecami działał na moją szkodę, grzecznie mówiąc bym się zdenerwował. Ty nie?
Cudów w automacie Allegro One ciąg dalszy...
Ktoś paczkę odnalazł i nadał ją ponownie? Kiedy zostanie poprawnie wyjęta z automatu ?