Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam dostaliśmy kary od allegro za uciążliwe przesyłki inpost na 10k. Oczywiście poprosiliśmy obsługę allegro o podanie numerów przesyłek jakich dotyczą kary i nie uwierzycie podali numery NIE MOICH przesyłek. Od pracownika chatu dowiedziałem się że numery należą do innej firmy. Dwukrotnie podali mi numery na nie moje paczki raz na mailu raz na chacie. Sprawa ciągnie się od czwartku 6 marca i do tej pory nie została rozwiązana. Nie mamy żadnych dowodów zasadności nałożenia kar i ciągle tylko wiadomości od "przekaźników" allegro że sprawa została przekazana do działu ekspertów którzy od czwartku nie potrafią uzasadnić za jakie paczki mamy karę i czynwogole sa one zasadne. Ręce opadają proszę o wasze opinie.
Dodam jeszcze że sprzedaje na allegro od 2014 roku ale z czymś takim to się jeszcze nie spotkałam...
@MegaLED Zapewne padłeś ofiarą sztucznej ćwierćinteligencji. Tylko ciekawe, czym w takim razie zajmuje się 5000 żywych pracowników Allegro?
Nam ani trochę nie jest do śmiechu. 10k wszelkie wpływy zablokowane
@MegaLED Ja rozumiem, że sytuacja jest niewesoła. Zapewne niewiele pocieszy Cię fakt, że nie jesteś jedyny, który zderzył się z tą bezduszną maszyną Allegro.
Możemy poprosić nasze panie moderatorki @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ ale obawiam się, że odpowiedź będzie brzmiała "prowadzisz już z nami korespondencję w tej sprawie"
Ja rozumiem proszę o podanie numerów paczek cyk proszę sprawdzam ok nie mam pytań..... ale za nie swoje przesyłki ktorych w zaden sposob nie moge znalezc w historii i jeszcze potwierdzaja to pracownicy allegro?! CO!? TU!? SIĘ!? ODPI***ALA !?
Witaj w klubie. Wychodzi na to że Allegro nie jest od wyjaśniania tego typu spraw a jedynie od kasowania pieniędzy. Moją sprawę wyjaśniają już drugi a właściwie to trzeci rok, a efekt zero. Duże okrąglutkie zero.
No to pięknie. Nie rozumiem jak można pobrać opłatę bez uzasadnienia... bez przedstawienia dowodów np odnośnik do transakcji... a jak pytasz o przedstawienie dowodu to podają nie moje numery...
Cześć @MegaLED, dziękuje za Twoje zgłoszenie.
Konsultuję Twoją sprawę, wrócę jak tylko otrzymam więcej informacji oraz odpowiedź.
Dziękuję. Proszę o pomoc i o wyjaśnienie mojej sprawy jak najszybciej
Wracam @MegaLED z odpowiedzią.
Jesteśmy w trakcie korekty za błędnie naliczone opłaty oraz upewniliśmy się, że jest to błąd. Wkrótce powinniście otrzymać odpowiedź w prowadzonej przez Was korespondencji e-mailowej o numerze 50120599.
Prosiłbym o jeszcze chwilę cierpliwości 🙂
a co to znaczy uciążliwe przesyłki
skąd taka kara ?
też chce wiedzieć
Przesyłka uciążliwe są to przesyłki stanowiące zagrożenie dla ludzi oraz środowiska (na przykład łatwopalne ciecze lub trujące środki chemiczne), których transport regulowany jest przez międzynarodową umowę ADR oraz regulaminy przewoźników.
Przesyłam listę przykładowych przedmiotów objętych takim oznaczeniem.
benzyna ekstrakcyjna,
benzyna techniczna,
niektóre odtłuszczacze i rozpuszczalniki,
denaturat,
akumulatory kwasowe,
kwas siarkowy, solny, azotowy oraz inne żrące kwasy,
elektrolity (np. Z kwasu siarkowego),
materiały wybuchowe i przedmioty wybuchowe (np. Race i petardy),
podpałki do grilla,
gazy do zapalniczek,
materiały samoreaktywne, takie jak karbid,
materiały trujące (zwłaszcza płynne), ( materiały żrące i zakaźne.
Przeczytaj regulamin wysyłkowy inpost wysyłka jakich produktów jest zakazana i wysylaj ze spokojna glowa na codzień. ABSURD !
Zacznijmy to zgłaszać do mediów. Są portale, które przyjmą takie tematy.
Allegro odjaniepawla już takie cuda krzaki, że chciałoby się skasować tu konto, zamknąć setki czy tysiące aukcji i spać spokojnie, że jutro nie zabiorą Ci punktów lub nie ukradną kilku tysięcy bez wyroku nakazowego sądu.
Tu się niezłe jajca dzieją. Koszmar.
Nie chodzi nam o rozgłos bo błędy się zdarzają chodzi nam o rozwiązanie sprawy która ewidentnie okazała się błędem. Pozdrawiam