Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zgłoszenie 5286498
Absurdalna sytuacja a rozwiązania nie widać.
Paczka UPS w ramach Allegro Delivery.
Klient nie odebrał paczki. W pewnym momencie zobaczyłem status: paczka zwrócona do nadawcy, ale ja paczki nie otrzymałem. Po założeniu zgłoszenia okazało się, że kurier wbił awizo za pierwszym razem i gdzieś umieścił paczkę.
Allegro uzgodniło, że kurier skontaktuje się wcześniej i uzgodni doręczenie paczki. Pozostaję w magazynie w nieregularnych godzinach.
Zadzwonił, że jest pod punktem (zamiast według uzgodnień wcześniej), ale mnie już w nim nie było. Poprosiłem o doręczenie na adres domowy 200 metrów dalej. Usilnie chciał zostawić paczkę na adresie w okolicznym domu lub pod punktem, ale powiedziałem, że nie ma możliwości, gdyż obiekt wynajmuję.
Stwierdził, że to mam problem, rozłączył się i nie odbierał już połączeń. Pomijam już kulturę osobistą, gdyż kurier nią nie dysponuję i większego cwaniaka dawno nie spotkałem. Współpracuję regularnie z pięcioma innymi kurierami i nie ma problemu. Tu jest.
Sprawa ma się dokładnie tak: „Nie mamy pana płaszcza i co nam pan zrobi?”.
Klient oczekuje na zwrot środków, czeka już dostatecznie długo, aby stracić cierpliwość już dawno. Ja nie wiem jaki jest numer paczki UPS, dysponuję jedynie numerem allegro one oraz gdzie znajduje się paczka - nie ma jej na pewno w jedynym punkcie partnerskim UPS w okolicy, gdzie nadaję paczki.
Rozumiem, że nikt nie chce pracować w kurierce, ale poziom UPS to już dno i metr mułu a Wy jako allegro nas do tego zmuszacie.
Jako allegro odpowiadacie za delivery podobno od początku do końca, to odpowiadacie czy nie odpowiadacie, bo wymienianie się mailami raz za razem z kimś innym do niczego nie prowadzi ...
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Puzelek_pl Rozumiem Twoją frustrację i niezadowolenie. Zweryfikowałam sprawę i widzę, że doradca w zgłoszeniu 52864987 skontaktował się z przewoźnikiem, ponaglając Twoją sprawę.
Proszę Cię w tej sytuacji jeszcze o cierpliwość.
Rozumiem, że sprawa jest tak trudna, że przekracza wasze możliwości. Zatem oddajcie klientowi środki za towar.
@Puzelek_pl przykro mi, że jeszcze nie otrzymałeś przesyłki. Sprawdziłam, że Doradcy, którzy odpisują w Twojej sprawie skierowali zgłoszenie do magazynu paczek niedoręczalnych, ponieważ kurier tam przekazał przesyłkę. Muszę poprosić Cię jeszcze o cierpliwość.
W tej sytuacji możesz oddać kupującemu środki za zamówienie oraz złożyć reklamację.
Czyli ja mam oddać pieniądze i czekać, że może rozpatrzycie pozytywnie reklamację. Prosta sprawa w AD i was przerasta. Minął prawie kolejny tydzień. Kiedy otrzymam MOJĄ WŁASNOŚĆ ? A jeżeli odpowiadacie za AD to sami złóżcie sobie reklamację.
Kurier ma obowiązek doręczyć przesyłkę pod adres wskazany na etykiecie. Nie ma opcji zmiany adresu przez telefon.
Po drugie, w Allegro Delivery, to Allegro jest przewoźnikiem. To czy wykonują usługę sami czy zalecają innemu przewoźnikowi jest bez znaczenia.