Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Bardzo proszę serwis Allegro o usunięcie rubryki 'koszt dostawy'
Nie wszyscy klienci posiadają pakiet smart i czasami muszą zapłacić za kuriera (10,49 zł) albo paczkomat (8,99 zł) za tym idą później oceny kosztów dostawy na 3 gwiazdki co jest wgl jakąś pomyłką.
Jak tutaj utrzymać się w programie super sprzedawca przy dużej liczbie ocen miesięcznie?
Raz na 50 ocen dostanę 4 gwiazdki jeśli chodzi o opinie o produkcie lub obsługę klienta, natomiast jeśli chodzi o koszty dostawy ocena na 3/4 gwiazdki pojawia się prawie co trzeci komentarz.
Jeśli inni sprzedawcy się ze mną zgadzają bardzo proszę o polubienie tego posta...może wtedy to coś da
@cloudcloudteż bym chciała wiedzieć jak dostać się do buziek..
Wyświetla Wam się taki, czy inny widok? 🙂
@pinsplash @ifonka-zaba
Wyczerpaliście pakiet darmowych emotikonek. Aktywujcie pakiet Smile w cenie 9,99/m-c lub 99/rok. 🤑
@medalik_2009 ja nic nie wyczerpywałam 😜
@cloudcloud Niestety ja nie mam ikonki z emotkami. Kto mi ją świsnął?
@ifonka-zaba dzięki za informacje.
@cloudcloudi kamerkę też mi świśnięto...a miałam wystąpić jako gwiazda 😞
I niech sobie kupujący wypisuje różnego rodzaju kłamstwa ale pod warunkiem, że nie jest to wliczane do ogólnej oceny która ma wpływ np na tytuł super sprzedawcy bo w tym układzie można sarać się i sarać ale jeśli ktoś bezpodstawnie niszczy oceny to odechciewa się wszystkiego. A allegro na to w ogóle reaguje bo dla nich jest tylko jeden cel >>> PROWIZJA. Reszta to ściema i stwarzanie pozorów dbałości o serwis lub w tej sytuacji o tzw serwis.
jest tak że towar. produkt jest w super cenie lecz przesyłka wysoka , więc doje.... się trzeba do kosztów wysyłki niż do taniego produktu . Dla mnie ocena kosztów dostawy jest bez sensu widzę / wybieram z pośród innych aukcji dany koszt wysyłki , przyjmuję to do wiadomości i po c... po jakimś czasie wystawiać za to ocenę . takie rzeczy tylko na allegro
dokłądne, ja nie wiem za ile mamy my już wysyłać te paczki za darmo, byłoby najlepiej
Jeszcze parę złociszy dorzucić do paki😂
obawiam się że nie każdemu byśmy dogodzili , nie tak zapakowane , bo to nierycyklingowe , jak to sortować . itd:))
Podpisujemy się pod tym w 100%.
Jestem za !
Jestem jak najbardziej za
Czas wysyłki już usunięty, teraz usuwamy koszt dostawy - pozostaje jeszcze obsługa kupującego i zgodność z opisem. Pomyślcie już teraz nad argumentami za ich usunięciem, a Allegro z pewnością także się przychyli. Może w miejsce usuwanych wprowadzać nowe obszary do oceny, aby zawsze były cztery, jak dawniej?
zgodność z opisem też jest czymś niepojętym w kontekście zakupów dla oceny - negatywny komentarz za przedmiot sprzedawany od lat o b. wysokiej jakości jest co najmniej czymś niepojętym - tym bardziej, że nie było nawet próby kontaktu w sprawie reklamcji czy coś w tym stylu - albo wystawianie negatywa w sytuacji nawet nie opłacenia zakupów - komentarz w kilka chwil po zakupie - tu allegro nie widzi patologii - chyba, że podstawione osoby psują opinie konkurencji co jest logiczne w sytuacji, gdy allegro samo sprzedaje na swojej platformie - co samo w sobie jest patogenne
Czas wysyłki został usunięty, ale allegro wprowadziło " przewidywany czas dostawy" co moim zdaniem jest zdecydowanie bardziej miarodajne i wiarygodne. Zwłaszcza, że czas wysyłki liczył się w momencie utworzenia etykiety, a nie rzeczywistym czasem przekazania przesyłki do doręczenia. Wielokrotnie dokonując zakupu dostawałem powiadomienie o utworzeniu przesyłki kilkanaście minut po zakupie , a wysyłka odbywała się za 2-3 dni. Dlatego bardzo dobrze, że to zostało usunięte.
Zgodność z opisem i obsługa kupującego to wystarczające kryteria, aby w pełni ocenić transakcję. Poza tym jeżeli klient będzie niezadowolony to i tak obetnie gwiazdki w którymś z pozostałych kryteriów ocen, może również napisać stosowny komentarz.
Wg mnie stary system był bardziej przejrzysty. pozytyw neutral negatyw i tyle. + opis
Cudowanie wymyślanie ciągle nowych kryteriów, obostrzanie istniejących... Komu to ma sprzyjać i co ułatwiać ?
@lopes1990 spokojnie nawet sam pozytyw i neutral by wystarczył. Z jednym zastrzeżeniem. Niech wystawienie oceny będzie obowiązkowe. Np. mija czas na wystawienie oceny za poprzedni zakup ale Kupujący jeszcze go nie wystawił. Kolejny zakup możliwy byłby dopiero po wystawieniu zaległej oceny.
Dlaczego? Bo Kupujący, gdy obcięto system komentarzy znacznie rzadziej dokonują oceny zakupów. Masz liczoną jakość sprzedaży z niepełnych danych. Wiadome też jest, że prędzej ocenę wystawi osoba niezadowolona niż zadowolona.
U największych sprzedawców jest to nieistotne, u tych mniejszych stanowi to jednak spory problem.