anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Usunięcie oferty kłódki

LOREKO_24
#7 Wielbiciel

Allegro usunęło moją ofertę "PRZEŹROCZYSTA KŁÓDKA NA KLUCZ 50mm" numer  17705852748. Zgłosiłem sprawę do allegro. Oto odpowiedź:

"Dzień dobry,

Przedmiotem Twojej oferty były wytrychy, narzędzia ślusarskie lub inny podobny przedmiot, który może zostać wykorzystany niezgodnie z prawem.

Zgodnie z regulaminem (artykuł 4, punkt 4.1) oferowanie tego typu przedmiotów na Allegro nie jest dozwolone.

Nie wystawiaj w przyszłości tego typu ofert.

[edycja]

Proszę o informację co w tej kłódce może być wykorzystane niezgodnie z prawem.

Bez tytułu.png

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@LOREKO_24 Konsultuję tę sprawę. Kiedy będę wiedzieć więcej, odezwę się ponownie.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@LOREKO_24 W opisie wskazanej oferty zaznaczyłeś, że dzięki kłódce:

można praktycznie ćwiczyć umiejętność wytrychowania zamków i rozwijać swoje umiejętności.

To dlatego oferta została usunięta.

Natalia
oznacz moderatorów

LOREKO_24
#7 Wielbiciel

Otrzymałem punkty ujemne -20 w jakości sprzedaży za naruszenie regulaminu allegro za "Sprzedaż niedozwolonych przedmiotów lub usług"

Według waszego konsultanta naruszyłem regulamin allegro artykuł 4, punkt 4.1:

"Sprzedający zobowiązują się do niewystawiania na Transakcji Towarów, którymi obrót narusza obowiązujące przepisy prawa (z uwzględnieniem przepisów każdego obcego prawa i przepisów prawa UE, które może mieć zastosowanie w danym przypadku) lub uprawnienia osób trzecich (w szczególności prawa autorskie i inne prawa własności intelektualnej), jak również których wystawienie może być uznane za naruszające dobre obyczaje. Sprzedający nie może sprzedawać Towarów w danym państwie lub podejmować jakichkolwiek czynności związanych ze sprzedażą w tym państwie, jeżeli jest to niezgodne z mającymi zastosowanie, obowiązującymi w nim przepisami prawa. Zabronione jest publikowanie i prezentowanie wszelkich treści, które naruszają powszechnie przyjęte normy etyczne, moralne lub obyczajowe, w szczególności nawołujące do lub propagujące nienawiść, przemoc lub jakiekolwiek formy dyskryminacji, w tym ze względu na narodowość, kolor skóry, przekonania, religię, światopogląd, propagujące systemy autorytarne i totalitarne, a także wszelkich treści pochwalających lub popierających tego rodzaju zachowania lub systemy."

Kłódka służy do nauki wytrychowania kłódek, co jest w Polsce legalne. Proszę o wskazanie zapisu zabraniającego ćwiczenia wytrychowania kłódek.

"Tak, samo posiadanie narzędzi do lockpickingu i nauka tej techniki są w Polsce legalne. Nie ma przepisów zabraniających posiadania wytrychów czy uczenia się otwierania zamków.

Proszę o wskazanie jaki dokładnie przepis Polskiego prawa został naruszony. Nie zgadzam się z decyzją allegro w sprawie usunięcia mojej oferty.

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@LOREKO_24 Poczekaj na odpowiedź w tej sprawie w korespondencji nr 63617641.

Natalia
oznacz moderatorów