Moja oferta za oznaczenie "II gatunek" i wybranie parametru "NOWY" została usunięta, a ja dostałem 20 punktów za rzekome wprowadzanie w błąd, mimo że produkt został prawidłowo oznaczony jako „NOWY”, bo faktycznie jest fabrycznie nowy.
Towar jest w II gatunku i może mieć drobne wady produkcyjne, ale nie jest używany, powystawowy ani po zwrocie. Spośród dostępnych opcji tylko parametr „NOWY” prawdziwie opisuje jego stan.
Co więcej, miesiąc temu miałem identyczną sytuację i po zgłoszeniu Allegro przyznało mi rację oraz pozwoliło przywrócić ofertę z parametrem „NOWY”.
Jak mam prawidłowo wystawiać takie produkty, skoro dostępne parametry nie pozwalają opisać ich zgodnie z rzeczywistością? Może warto dodać parametr „NOWY Z DEFEKTEM” we wszystkich kategoriach, skoro w części z nich już funkcjonuje i rozwiązuje ten problem.
Dodam,że wiele ofert innych sprzedających w tej kategorii ma właśnie parametr "NOWY" przy produktach oznaczonych jako II gatunek. @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Cześć @artglass_krosno, podaj proszę numer oferty której dotyczy Twój wpis.
Oferta nr 18653638211 . W tej sprawie wysłałem już zgłoszenie.
Proszę jednak o informację, jakie rozwiązanie Allegro przewiduje na przyszłość dla podobnych przypadków. Przy ograniczonej liczbie parametrów stanu produktu problem ten może się powtarzać.
@artglass_krosno Potwierdzam, że wpłynęło od Ciebie zgłoszenie mailowe o numerze 61905452. Wkrótce nasz konsultant skontaktuje się z Tobą w powyższym zgłoszeniu 🙂