@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dzień dobry.
Moje dwie oferty zostały usunięte ponieważ jakiś dowcipniś je zgłosił ze względu na to że "Wskazana wartość parametru Stan w Twojej ofercie nie pokrywała się z informacjami zawartymi w opisie przedmiotu". Sprzedaję zestawy kart, które są nowe (bez opakowania) zresztą tak jak wszyscy sprzedawcy w mojej kategorii. Tych przedmiotów sprzedałem kilkadziesiąt i zawsze kupujący byli zadowoleni, więc w czym dokładnie jest problem?
Moje oferty niczym się nie różnią od dwóch stron promowanych przedmiotów (żaden ze sprzedawców nie oferuje oryginalnego opakowania ponieważ zestawy kart są przez nich skomponowane). WSZYSTKIE mają paramert NOWY.
Numery moich ofert to: 18136128181 i 18390792830. Są nadal zablokowane, opis edytowałem i proszę o pomoc w ich ponownej aktywacji.
Nie mogę zmienić parametru na "używany" bo karty z powyższych ofert nigdy nie były używane i nie można ich z tym parametrem promować (a bez promo nikt ich nie zobaczy).
Pozdrawiam.
@Pokelando przykro mi, ale nic tutaj nie poradzę, ponieważ według naszych zasad przedmiot z parametrem "nowy" to produkt nowy, czyli kompletny, nieużywany, nieotwarty, nieprzepakowany i bez jakichkolwiek wad lub defektów. Musi znajdować się w oryginalnym opakowaniu, które jest nieotwarte i nieuszkodzone wraz z nienaruszonymi zabezpieczeniami lub identyfikatorami producenta (np. plomby na pudełkach).
@_HolaOla_ To są zasady do których prawie nikt się nie stosuje, bo 99% aukcji w kategoriach Pokemon ma parametr NOWY mimo, że są to karty wyjęte z boosterów. Zresztą podobnie jest z miniaturkami zdjęć - dopóki ktoś nie zgłosi konkretnych aukcji to nic z tym Allegro nie robi. Ciche przyzwolenie - każdy wystawia przedmioty jak chce, byle prowizja się zgadzała. Wydałem pieniądze na promowanie tych aukcji, które administrator zwyczajnie mi wyłączył bo jakiś "życzliwy" człowiek zgłosił.
@Pokelando w takim razie zachęcam do ich zgłaszania przez opcję "zgłoś naruszenie". Będziemy je wszystkie sprawdzać i jeśli potwierdzimy naruszenia, blokować.
@_HolaOla_Nie zamierzam zniżać się do tego poziomu i robić ludziom problemów zwłaszcza przed Świętami. Dziękuję za radę, ogarnę to w inny sposób.