anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Usuwanie ofert - PARAMETR STAN - które aukcje mam poprawić/ zamknąć?

ploma
#10 Popularyzator#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Codziennie są usuwane 1-2 aukcje z powodu:

"W trakcie trwania Twojej oferty parametr “stan” przedmiotu uległ zmianie."

Rozumiem, że okazało się , że jest to złamanie jakiegoś punktu regulaminu. Oczywiście nigdy wcześniej to nie było problemem dla Allegro, ale teraz mamy szeroko zakrojoną akcję usuwania takich ogłoszeń. Tylko proszę o odpowiedź jak mam teraz przefiltrować spośród 3600 aukcji te które będą zamknięte jutro, pojutrze i za tydzień? Jest jakiś sposób czy mam czekać aż Allegro je zamknie i codziennie będzie naliczać punkty ujemne? Tylko nie piszcie, ze powinienem wiedzieć. Wystawiam od kilku lat i miałem kilku pracowników. Nie wiem ile aukcji wystawili przez pomyłkę a potem zmieniali stan. Mogę spróbować do nich dzwonić i pytać, ale mogą nie pamiętać. 

Naprawdę nie można było tego zrobić inaczej? Wysłać ostrzeżenie, listę aukcji i dopiero karać, gdy ktoś tego nie zrobi. Czy naprawdę Allegro nie powinno współpracować ze Sprzedającymi, a nie tylko karać, karać i karać? Wystarczy jedynie chcieć.......

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@ploma, zmiana stanu towaru w parametrach po wystawieniu oferty jest niezgodna z regulaminem. W sytuacji pomyłki lepiej taką ofertę wystawić ponownie, z właściwymi parametrami. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ploma
#10 Popularyzator#

Rozumiem, ale które aktywne moje aukcje są jeszcze niezgodne z regulaminem? Jak mam je znaleźć i zamknąć? Nie mam dostępu do historii zmian.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

To nic i tak nie da. Były tu posty gdzie zamknięte aukcje również tak samo karali.

oznacz moderatorów

ploma
#10 Popularyzator#

Aha,

Czyli celem nie jest uporządkowanie tylko chodzi o samo karanie? Dobrze rozumiem?

Nawet jakbym chciał teraz zamknąć te aukcje i wystawić ponownie to i tak nie ma żadnego sensu? 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Tak mi się wydaje. Jeszcze dopytaj moderacje. Ale widziałam tu oburzenie z powodu punktów za zamknięte oferty i nie zaprzeczali temu.

oznacz moderatorów