Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro zakończyło - z UPOMNIENIEM ofertę DIXIT PL - Stan: Nowy - Sklepy, Opinie, Ceny w Allegro.pl "gdyż zawiera niedozwolone bądź niejasne opisy, które mogą być wynikiem tłumaczenia opisu na inny język"
Tylko że:
Nasza oferta została zamknięta bo niby Allegro robi "porządki" z produktami nie mającymi polskich opisów lub "zawiera niedozwolone bądź niejasne opisy" ale zostawia ofertę tego tytułu mającą w parametrach takie KWIATKI JAK:
Kod producenta | JY-359-2 |
Marka | Jing Yi |
Rodzaj | przednie |
Kolor dominujący | czarny |
Zasilanie | bateria |
Źródło światła | dioda LED |
Liczba trybów świecenia | 3 |
Waga | 158 g |
EAN (GTIN) | 3558380083443 |
Model | JY-359-2 |
Zawartość zestawu | baterie, lampka, uchwyt na kierownicę |
GRA TOWARZYSKA DIXIT REBEL - 3558380083443 - 16908596002 - Allegro
Może Allegro (lub forumowicze) podpowie jakiej sztucznej NIEinteligencji allegro używa do wyszukiwania ofert które zamyka? Chyba że to taka sama inteligencja jak ta w Wiadomościach pod przyciskiem PRZETŁUMACZ - gdzie gorszego tłumaczenia nigdzie się nie znajdzie. I może ta sama sztuczna NIEinteligencja odpowiadająca za komunikaty w wiadomościach tzw Allina, czatbot Allegro która, gdy KUPUJĄCY pisze do sprzedającego , podpowiada sprzedawcy: "Zanim wyślesz wiadomość do sprzedającego, mam małą podpowiedź! "
@nat_not powiedz mi czego oczekujecie od sprzedawcy?
Bo problem wg mnie jest po Waszej stronie, to Wasz system czegoś nie dopina i wątpie by sprzedawca miał na to jakikolwiek wpływ
@nat_not Ja sprzedaje TYLKO na rynku polski. Podczas wystawiania widzę, że moje oferty tłumaczycie na jakieś tam języki. Czy jako sprzedawca tylko polskiego rynku również mogę sie spodziewać usuniecia ofert bo coś gdzie u np Czechów nie potraficie przetlumaczyć?
Jeżeli tłumaczenie było niewłaściwe, niejasne TYLKO NA RYNKU CZESKIM to dlaczego wycofaliście tą ofertę ze wszystkich rynków, a nie tylko z rynku na którym tłumaczenie było “niejasne”. Dlaczego usunęliście z rynku źródłowego-polskiego jeżeli tam jest TYLKO W JĘZYKU POLSKIM = czyli tam gdzie nie ma problemów ze zrozumieniem opisu?
A oferta tego tytułu (Dixit-a GRA TOWARZYSKA DIXIT REBEL - 3558380083443 - 16908596002 - Allegro) z parametrami przy nim :
Zawartość zestawu | baterie, lampka, uchwyt na kierownicę |
dalej ŚWIECI JAK nowa w rozbłysku...
@HMS_Computers_II Jeśli uważasz, że oferta narusza zasady, możesz ją zgłosić do weryfikacji, korzystając z linku "Zgłoś naruszenie".
Kwestię nieprzetłumaczenia opisu Twojej oferty na język czeski wyjaśniam. Kiedy dostanę odpowiedź, odezwę się powownie.
To nie moje zdanie zgłaszania naruszania WASZYCH zasad. Mnie tylko to razi. Przecież macie mechanizmy sprawdzające czy oferta narusza zasady (co prawda często zawodne) , czego dowodem nasza sprawa.
Teraz to mnie Allegro naprawdę wkurzyło: Sprawdziłem na allegro.CZ są 83 oferty tego Dixit-a
Dowód:
Poniżej jako dowód lista 78 ofert (pogubiłem się które już zapisałem, a które nie i nie ma linków do 5 ofert)
Niestyty nie mogę wkleić tutaj wszystkich 78 linków bo wiadomość przekracza wtedy 20 000 znaków i nie da się jej opublikować. Na rzyczenie moge przesłać na maila te 78 linków.
WSZYSTKIE te oferty, podkreślam: WSZYSTKIE, oferty tego produktu na czeskim allegro MAJĄ POLSKI OPIS!.
Moderatorzy Allegro: proszę mi powiedzieć dlaczego, nie znając odpowiedzi na pytanie dlaczego dostaliśmy UPOMNIENIE i dlaczego usunęliście naszą ofertę, WYMYŚLACIE powód byleby się tylko nie przyznać do błędu, usunąć upomnienie i przeprosić??!!
Przepraszam za błąd ortograficzny, miało być na życzenie.
Nie dopisałem wszystkie te 78 oferty mają TYLKO język polski w opisie na czeskim allegro.
@HMS_Computers_II Twoja sprawa jest wciąż wyjaśniana. Proszę Cię o cierpliwość.
@nat_not Dlaczego nie tłumaczycie ofert na rynku czeskim?
Kliknąłem tutaj https://allegro.cz/produkt/deskova-hra-dixit-rebel-db82c7cb-18a9-4cf0-97b1-41aea63bd2d8?offerId=1437... i faktycznie nie jest przetłumaczone
Przecież to jest Wasze zadanie!!!
Obiecywaliście sprzedającym tłumaczenie ofert i korespondencji
I do tego usuwacie oferty sprzedającym bo nie umiecie przetłumaczyc opisu? Przecież to jakaś kpina
@Client:80340374 Tak, jak napisałam wyżej, ta sprawa jest wyjaśniana.
@nat_not i jak?
Udalo sie coś wyjaśnić?
@nat_not Jako UPOMNIANY też jestem ciekawy, czy udało się coś wyjaśnić?
@HMS_Computers_II Przepraszam, że musiałeś czekać.
Udało mi się ustalić, że brak tłumaczenia oferty nie jest błędem. Oferta została wystawiona w kategorii (Kultura i rozrywka) wyłączonej z automatycznego tłumaczenia. Listę tych kategorii znajdziesz w tym artykule.
Co za tym idzie, podjęto błędną decyzję o jej zakończeniu. Przepraszamy za tę sytuację.
W takich przypadkach powinna być wyłączana widoczność oferty na danym rynku. Działanie podjęto w czeskim zespole, dlatego przekazaliśmy tę informację do osób, które są za ten obszar odpowiedzialne.
Ofertę możesz wznowić, ale jeśli ma być dostępna dla klientów z Czech, musisz dodać samodzielnie opis w języku czeskim.
Usunięcie oferty nie było punktowane, więc nie ma wpływu na jakość Twojej sprzedaży.
Dzięki za wyjaśnienie że to nie nasza wina i upomnienie nie było punktowane.
Zanim ją ponownie wznowię potrzebuję jednak rozwiania wątpliwości wynikających z cytowanej odpowiedzi i z informacji na wskazanej stronie:
@nat_not napisał(a):Ofertę możesz wznowić, ale jeśli ma być dostępna dla klientów z Czech, musisz dodać samodzielnie opis w języku czeskim.
Chodzi w określenie "musisz dodać" Tymczasem w artykule na wskazanej stronie jest podane :
"Ponadto musisz dostosować niektóre elementy udostępnianej oferty do lokalnych zasad. W tym celu, poza metodą dostawy do kraju, w którym chcesz sprzedawać, dodaj do tej oferty także:
tłumaczenie na język wybranego rynku (ręczne lub automatyczne), chyba że oferta jest wystawiona w kategoriach, w których tego nie wymagamy – pobierz listę takich kategorii"