Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
[edycja]
UWAGA NA KUPUJĄCEGO ZAMAWIA NIE PŁACI I WYSTAWIA NEGATYWA OCZYWIŚCIE ALLEGRO NIC ZŁEGO W TYM NIE WIDZI
@marek_czesci Dzięki za ostrzeżenie, opisz kupującego, nie używaj słowa "oszust", może się nie spodobać i skończy się np: sądem.
@LEW433 napisał: "nie używaj słowa "oszust"
Za późno. Słowo "oszust" już padło. Pan Marcin nie będzie zadowolony, kiedy się o tym dowie.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@marek_czesci za słowo oszust jest paragraf...A dlaczego w/w Pan Marcin nie zapłacił i wystawił negatyw?
@pinsplash Bo może nie płacić i potem oczerniać, bo Allegro pozwala na taką Patologię.
Zauważyłem pewną prawidłowość: kiedy w AG pojawia się sprzedawca, który nazywa kupujących oszustami, naciągaczami, itp., to zwykle jest to sprzedawca części samochodowych albo komputerowych. No po prostu tak już jest.
Odniose sie do sytuacji osobiście. Towar zamowilem za pobraniem. Mimo braku takiej opcji w ofercie zostalo to uzgodnione telefonicznie. Sprzedajavy sie nie wywiazal, bo wystawia towar, ktorego nie posiada. Niestet czesta praktyka wsrod sprzedawxow czesci samochodowych
Na aukcjach milion pozycji i burdel na placu, bo nie wiedza co maja. Pan dostal za to negatywa, bo tracimy przez niego czas, place pracownikowi za szukanie czesci i ten czas musimy poswiecic ponownie.
Pan w rewanzu wszedzie gdzie sie da lacznie z opiniami w google o mojej firmie wypisuje szkalujace brednie i rzecz jasna tematu nie zostawie.
Pozdrawiam serdecznie
sami sobie tworzycie problemy , jak gość w cenniku dostaw nie ma opcji pobrania po co u niego kupować i domagać się wysyłki za pobraniem ?
@CMS_ZST Negatyw jestem w stanie zrozumieć, ale powiedz mi jak oceniłeś zgodność z opisem części której nie widziałeś?🤔
Nie ma żadnego komentarza w google. Nie zamawiałeś telefonicznie więc nie ściemniaj. Założyłeś dyskusje że nie otrzymałeś towaru po wpłacie, jak mogłeś go otrzymać jak nie zapłaciłeś i nie wybrałeś opcji dostawy, namawiasz na sprzedaż poza allegro a potem robisz problemy. oczywiśie allegro jest tu po stronie kupującego więc sprzedający nie ma tu nic do gadania.
ciekawi minie czy allegro każe oddać niewpłacone pieniądze , skoro dyskusja jest założona z tego powodu
tu już nie chodzi o negatyw czy dyskusje tylko o to jak allegro traktuje sprzedających,
CMS_ZST - a czy nie możesz zamówić towaru normalnie? Czyli zgodnie z warunkami aukcji? Ciężko zapłacić np. kartą?
Przy takich "manewrach" sprzedawcy piszą sobie na karteczkach, które czasem "się ulatniają" - standard, wiem to z własnego doświadczenia jako sprzedawca.
Odnośnie transakcji - nie ma takiej możliwości, żeby kupić towar na Allegro za pobraniem, gdy sprzedawca nie oferuje takiej dostawy.
Piszesz: "Towar zamowilem za pobraniem. Mimo braku takiej opcji w ofercie zostalo to uzgodnione telefonicznie. " a jaki sposób zapłaty i wysyłki wybrałeś?
20 lat na All i jeszcze się z tym nie spotkałem
Uzgodnienia telefoniczne -
@maxr01 W tych aukcjach nie ma żadnej opcji płatności ani wysyłki, nie ma nawet udostępnionego payu. Jest za to informacja :
Jeśli chodzi o pobrania to ja też ich nie mam, ale na prośbę klienta udostępniam i nie jest to chyba jakaś dziwna praktyka 😊
Dziwna sprawa, bo użytkownika marek_czesci już nie ma na Allegro: https://allegro.pl/uzytkownik/nieznaleziony?string=marek_czesci
Sie wystraszyl i usunal konto. Tak jakby nie bylo mirrorow w google... i tak mam komplet danych i wszystkie printscreeny
Dobry komentarz, nie wpadłeś na to gość pewnie z tego żyje i nagle po jednym negatywie się wystraszył i usunął konto , pewnie allegro już mu konto wywaliło u nich to normalne
@vonNogay Nie pamiętam szybszej rejterady. Ale on wróci. Oni zawsze wracają.
Pewnie Allegro już mu konto zawiesiło bądź usunęło za negatyw lub dyskusje, znam to z własnej autopsji. Allegro jest po stronie kupującego, a sprzedający jest tu od płacenia rachunków zresztą coraz wyższych. Kiedyś komentarze działały w dwie strony. Teraz niestety kupujący może robić co chce, a z allegro i tak się nie da tego rozwiązać bo zawsze taka sama śpiewka że kupujący miał prawo wystawić opinie, dlatego większość sprzedających ucieka na otomoto. A usunąć konto na allegro wcale nie jest tak szybko, bo od momentu wypowiedzenia umowy jest ono widoczne jeszcze 60 dni.
Pewnie w tym przypadku allegro już zadziałało i konto zostało usunięte przez serwis z jak to zawsze oni piszą naruszenia wewnętrznego regulaminu serwisu allegro. U nich to standardowa zagrywka.
W sprawie części nie wysyłki. Wyrażnie jest zaznaczone odbiór w punkcie sprzedającego
PŁATNOŚĆ ANULOWANA
(12 sty 2021, 21:03)
lampa zakupiona 23,12 a płatność anulowana po 3 tygodniach
@marek_czesci napisał:
"Prawa Lampa Przód Xenon Led Vito Viano W639 Liftnr oferty: 10039744404
W aukcjach szanownego pana nie ma zadnej opcji wysylki i kaze dzwonic w sprawie czesci. Teraz stara sie wymiksowac, a mam i rozmowy i zapisany komentarz z google, ktory panicznie usunal i komplet innych danych. Sprzedajacy to znerwicowany chaotyk i nie bylo w tym nadzej zlej woli. Nie chce pisac na karteczkach, to niech nie pisze, zeby sie z nim w tej sprawie kontaktowac telefonicznie. Nawet nie jest w stanie doczytac tresci sporu, ktory zalozylismy.
Niestety nie moge sobie zamowic towaru "normalnie". Szanowny Pan prowadzi niezarejestrowana dzialnosc na szeroka skale. Pomimo tego nie jest zarejestrowany jako przedsiebiorca i nie wystawia faktur. Prowadze pelna ksiegowosc i nie mam mozliwosci zrobienia przelewu komus bez wystawienia chociażby rachunku. Poza tym sprzedajacy dopuszcza taka forme wysylki po uzgodnieniu telefonicznym (sam kaze w opisie dzwonic w tej sprawie)