Sprawdzajcie etykiety. U nas do żadnego z zamówień z dostawą na sobotę nie generują się etykiety z usługą Paczka w Weekend
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Proszę o pilny kontakt i rozwiązanie problemu!
@petscenter jaki czas dostawy masz ustawiony w ofertach? W tym wątku był poruszany ten temat, zerknij, czy odpowiada na Twoje pytanie. Podsyłam Ci też nasz artykuł na ten temat.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_@Syrena_zT
Artykuł jest o weekendowych nadaniach a nie do doręczaniu w soboty.
A w wątku nie ma żadnych konkretnych informacji.
W Waszej pomocy jest:
"Kiedy możemy wyświetlić informację o dostawie w sobotę
jeśli w ofercie jest dostępna metoda Allegro Paczkomaty InPost
jeśli przewidywany czas dostawy to sobota.
Informację o dostawie w sobotę wyświetlamy w ofertach w każdy dzień tygodnia.
Etykietę InPost z opcją dostawy w sobotę wygenerujesz dla zamówień:
złożonych w ofertach, w których udostępniasz metodę dostawy Allegro Paczkomaty InPost
złożonych w każdy dzień tygodnia
z przewidywanym czasem dostawy w piątek lub sobotę."
I tak to działało jeszcze w grudniu. Jeśli zamówienia spełniały powyższe warunki to generowała się etykieta weekendowa. W styczniu już nie działa. Wcześniej jak zgłaszałam problem to usłyszałam, że w okresie okołoświątecznym źle wyświetlało czasy wysyłki. Dzisiaj po raz kolejny zgłaszałam i konsultant też stwierdził że zamówienia powinny mieć etykiety weekendowe.
Czas w ofertach jest różny bo mamy różny czas realizacji. Natomiast z wszystkimi zamówieniami jest ten sam problem
@petscenter czy możesz podać numer przykładowej przesyłki, dla której wygenerowałeś etykietę?
Na koncie, z którego piszesz jest tylko jedno zamówienie z dzisiaj, z przewidywanym czasem dostawy na jutro, ale nie ma do niego dodanej przesyłki.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@la_nika
Konto animal_store
Przykładowe zamówienia, które według Waszych zasad powinny mieć etykiety weekendowe:
620999699258303678963412 - do nadania w czwartek z datą doręczenia na piątek
620999699162320432740620 - do nadana w piątek z datą doręczenia na sobotę
620999699161863673656106 - do nadania w czwartek z datą doręczenia na sobotę
Ze wszystkimi zamówieniami występuje ten sam problem bo generują się etykiety bez dostawy weekendowej. Testowaliśmy różne godziny generowania etykiet ale nie zmieniło to zupełnie nic.
I do takich zamówień wcześniej się nam generowały się etykiety weekendowe.
Już czwartek a ja dalej czekam na jakąkolwiek reakcję i rozwiązanie. Jak rozumiem będziecie zwracać za przesyłki weekendowe, które będę musiała nadać na własnej umowie?
Nikt ci nic nie będę zwracał. A etykiety na PWW można generować w czwartek i piątek.
Do tego przesyłki Allegro Paczkomaty Inpost mają deklarowany termin doręczenia następny dzień roboczy (opcja paczka w weekend tego nie zmienia). Czyli przesyłka nadana w czwartek ma przewidywany czas dostawy w piątek. Inpost nie ma w ofercie doręczenia we wskazanym dniu.
Do tego sama usługa Paczka w Weekend nie jest usługą gwarantowaną. Doręczenie w weekend jest tylko przewidywane i za brak dostawy nie przysługuje odszkodowanie (Inpost jednak zwraca połową opłaty za usługę PWW, ale jest to uznaniowe, a w Allegro Paczkomaty Inpost dopłata wynosi 0 zł, to za niedoręczenie w weekend zwracają całe zero zł).
A jeżeli chodzi o samą usługę Allegro Paczkomaty Inpost to nie ma ona gwarantowanego terminu doręczenia. Tu przesyłka zawsze jest doręczona w terminie bez względu na to ile dni, miesięcy czy lat zajęła dostawa, nie ma opóźnienia (ale po 30 dniach przesyłkę uważa się za zaginioną, ale nadal nie jest ona opóźniona).
@petscenter @pecela to ja jeszcze doprecyzuje 🙂
Paczki InPost z dostawą na weekend (Niedziala także tutaj wchodzi). Można wygenerować, od czwartku godz. 20:00 do piątku godz. 18:00. Przed i po tym terminie ta opcja nie jest dostępna
Nie zrozumiałeś. Doskonale wiem jakie są warunki usługi paczka w Weekend oraz kiedy powinny się generować etykiety z tą usługą.
Problem jest taki że od 2 tygodni w ogóle nie generują mi się etykiety weekendowe. Ani sztuka. Na jednym konkretnym koncie.
I tak Allegro potwierdziło w trakcie rozmowy, że powinny się generować etykiety weekendowe. Więc sobie nie uroiłam problemu