anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UWAGA! Nie generują się etykiety weekendowe Inpostu do wysyłek z dostawą na sobotę

petscenter
#10 Popularyzator

Sprawdzajcie etykiety. U nas do żadnego z zamówień z dostawą na sobotę nie generują się etykiety z usługą Paczka w Weekend

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

petscenter
#10 Popularyzator

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  
Proszę o pilny kontakt i rozwiązanie problemu!

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@petscenter jaki czas dostawy masz ustawiony w ofertach? W tym wątku był poruszany ten temat, zerknij, czy odpowiada na Twoje pytanie. Podsyłam Ci też nasz artykuł na ten temat. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

petscenter
#10 Popularyzator

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_@Syrena_zT

@Syrena_zT 

Artykuł jest o weekendowych nadaniach a nie do doręczaniu w soboty.

A w wątku nie ma żadnych konkretnych informacji.

W Waszej pomocy jest:

"Kiedy możemy wyświetlić informację o dostawie w sobotę

jeśli w ofercie jest dostępna metoda Allegro Paczkomaty InPost

jeśli przewidywany czas dostawy to sobota.

Informację o dostawie w sobotę wyświetlamy w ofertach w każdy dzień tygodnia.

Etykietę InPost z opcją dostawy w sobotę wygenerujesz dla zamówień:

złożonych w ofertach, w których udostępniasz metodę dostawy Allegro Paczkomaty InPost

złożonych w każdy dzień tygodnia

z przewidywanym czasem dostawy w piątek lub sobotę."

I tak to działało jeszcze w grudniu. Jeśli zamówienia spełniały powyższe warunki to generowała się etykieta weekendowa. W styczniu już nie działa. Wcześniej jak zgłaszałam problem to usłyszałam, że w okresie okołoświątecznym źle wyświetlało czasy wysyłki. Dzisiaj po raz kolejny zgłaszałam i konsultant też stwierdził że zamówienia powinny mieć etykiety weekendowe. 

Czas w ofertach jest różny bo mamy różny czas realizacji. Natomiast z wszystkimi zamówieniami jest ten sam problem

oznacz moderatorów

la_nika

@petscenter czy możesz podać numer przykładowej przesyłki, dla której wygenerowałeś etykietę?
Na koncie, z którego piszesz jest tylko jedno zamówienie z dzisiaj, z przewidywanym czasem dostawy na jutro, ale nie ma do niego dodanej przesyłki. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

petscenter
#10 Popularyzator

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  
@la_nika 

Konto animal_store

Przykładowe zamówienia, które według Waszych zasad powinny mieć etykiety weekendowe:

620999699258303678963412 - do nadania w czwartek z datą doręczenia na piątek
620999699162320432740620 - do nadana w piątek z datą doręczenia na sobotę

620999699161863673656106 - do nadania w czwartek z datą doręczenia na sobotę

Ze wszystkimi zamówieniami występuje ten sam problem bo generują się etykiety bez dostawy weekendowej. Testowaliśmy różne godziny generowania etykiet ale nie zmieniło to zupełnie nic.
I do takich zamówień wcześniej się nam generowały się etykiety weekendowe.

oznacz moderatorów

petscenter
#10 Popularyzator

Już czwartek a ja dalej czekam na jakąkolwiek reakcję i rozwiązanie. Jak rozumiem będziecie zwracać za przesyłki weekendowe, które będę musiała nadać na własnej umowie?

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@petscenter

Nikt ci nic nie będę zwracał. A etykiety na PWW można generować w czwartek i piątek.

Do tego przesyłki Allegro Paczkomaty Inpost mają deklarowany termin doręczenia następny dzień roboczy (opcja paczka w weekend tego nie zmienia). Czyli przesyłka nadana w czwartek ma przewidywany czas dostawy w piątek. Inpost nie ma w ofercie doręczenia we wskazanym dniu.

Do tego sama usługa Paczka w Weekend nie jest usługą gwarantowaną. Doręczenie w weekend jest tylko przewidywane i za brak dostawy nie przysługuje odszkodowanie (Inpost jednak zwraca połową opłaty za usługę PWW, ale jest to uznaniowe, a w Allegro Paczkomaty Inpost dopłata wynosi 0 zł, to za niedoręczenie w weekend zwracają całe zero zł).

A jeżeli chodzi o samą usługę Allegro Paczkomaty Inpost to nie ma ona gwarantowanego terminu doręczenia. Tu przesyłka zawsze jest doręczona w terminie bez względu na to ile dni, miesięcy czy lat zajęła dostawa, nie ma opóźnienia (ale po 30 dniach przesyłkę uważa się za zaginioną, ale nadal nie jest ona opóźniona). 

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@petscenter @pecela  to ja jeszcze doprecyzuje 🙂

Paczki InPost z dostawą na weekend (Niedziala także tutaj wchodzi). Można wygenerować, od czwartku godz. 20:00 do piątku godz. 18:00. Przed i po tym terminie ta opcja nie jest dostępna 

oznacz moderatorów

petscenter
#10 Popularyzator

@pecela @wojtekmarchewka 

Nie zrozumiałeś. Doskonale wiem jakie są warunki usługi paczka w Weekend oraz kiedy powinny się generować etykiety z tą usługą.

Problem jest taki że od 2 tygodni w ogóle nie generują mi się etykiety weekendowe. Ani sztuka. Na jednym konkretnym koncie. 

I tak Allegro potwierdziło w trakcie rozmowy, że powinny się generować etykiety weekendowe. Więc sobie nie uroiłam problemu

oznacz moderatorów