anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UZNANIE REKLAMACJI - mam sam dokonać zwrotu?

lewgorzkowski
#12 Orędownik

Uznałem reklamację i wybrałem tam kwotę w chachie reklamacji, czy pomimo tego mam jeszcze zrobić zwrot samodzielnie czy to już pójdzie stamtąd? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@lewgorzkowski  Nie musisz  domagać  się zwrotu. Jeśli towar niskiej wartości nie opłaci się.

Ale zasada jest taka że jeśli uznałeś reklamację to ponosisz koszty dostawy i zwrotu.

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik

@br. ale ja pytam technicznie, bo juz uznałem i tam się wybiera kwotę i nie wiem czy już to pobiorą czy jeszcze dodatkowo wejsc i jak przy zwrotach wybrać kwotę

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@lewgorzkowski  Można i tak, ale rozsądniej jest żeby kupujący zwrócił przedmiot a ty potem odsyłasz mu kasę. Bo jak zapłacisz pierwszy to potem szukaj wiatru w polu.

Inna metoda to wygenerowanie  zwrotnej  etykiety i podesłanie tej etykiety  kupującemu. Jak to zrobić  to już może inni  doradzą..

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik

@br.  dzięki, że odpowiadasz, ale niestety nie na temat

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@br., koledze   @lewgorzkowski nie chodzi o zwrot przedmiotu, a zwrot wpłaty przy uznanej reklamacji, więc trzeba przyjąć, że ma już zareklamowany przedmiot u siebie (lub rozpatrzył na odległość). Jemu chodzi o to, czy przy uznanej reklamacji i wpisaniu kwoty zwrotu za zakup, zostanie ta kwota pobrana z jego salda Allegro 

@lewgorzkowski jeżeli dobrze pamiętam, to w toku reklamacji podajesz kwotę zwrotu, ale to nie jest dokonany przelew. Teraz musisz wejść w szczegóły transakcji, wybrać zwrot wpłaty, tytuł zwrotu "reklamacja" i podać kwotę, którą podałeś, w dyskusji reklamacyjnej

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik

@wojtekmarchewka o to chodziło, dzięki, tak myślałem, ale wolałem się upewnić, żeby dwa razy nie poszło

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wojtekmarchewka  Przecież ja to wiem,  jemu chodzi o zwrot pieniędzy, nie interesuje go czy kupujący odeśle przedmiot czy nie.  Bo kto bogatemu zabroni?

oznacz moderatorów