Uznałem reklamację i wybrałem tam kwotę w chachie reklamacji, czy pomimo tego mam jeszcze zrobić zwrot samodzielnie czy to już pójdzie stamtąd? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@lewgorzkowski Nie musisz domagać się zwrotu. Jeśli towar niskiej wartości nie opłaci się.
Ale zasada jest taka że jeśli uznałeś reklamację to ponosisz koszty dostawy i zwrotu.
@br. ale ja pytam technicznie, bo juz uznałem i tam się wybiera kwotę i nie wiem czy już to pobiorą czy jeszcze dodatkowo wejsc i jak przy zwrotach wybrać kwotę
@lewgorzkowski Można i tak, ale rozsądniej jest żeby kupujący zwrócił przedmiot a ty potem odsyłasz mu kasę. Bo jak zapłacisz pierwszy to potem szukaj wiatru w polu.
Inna metoda to wygenerowanie zwrotnej etykiety i podesłanie tej etykiety kupującemu. Jak to zrobić to już może inni doradzą..
@br. dzięki, że odpowiadasz, ale niestety nie na temat
@br., koledze @lewgorzkowski nie chodzi o zwrot przedmiotu, a zwrot wpłaty przy uznanej reklamacji, więc trzeba przyjąć, że ma już zareklamowany przedmiot u siebie (lub rozpatrzył na odległość). Jemu chodzi o to, czy przy uznanej reklamacji i wpisaniu kwoty zwrotu za zakup, zostanie ta kwota pobrana z jego salda Allegro
@lewgorzkowski jeżeli dobrze pamiętam, to w toku reklamacji podajesz kwotę zwrotu, ale to nie jest dokonany przelew. Teraz musisz wejść w szczegóły transakcji, wybrać zwrot wpłaty, tytuł zwrotu "reklamacja" i podać kwotę, którą podałeś, w dyskusji reklamacyjnej
@wojtekmarchewka o to chodziło, dzięki, tak myślałem, ale wolałem się upewnić, żeby dwa razy nie poszło
@wojtekmarchewka Przecież ja to wiem, jemu chodzi o zwrot pieniędzy, nie interesuje go czy kupujący odeśle przedmiot czy nie. Bo kto bogatemu zabroni?