anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wielowariantowośc produktów - czemu pojawiają się tu oferty innych sprzedawców?

foto-hurtownia
#12 Orędownik#

Cześć,

Mam pytanie odnośnie wielowariantowości.

Dajmy na przykład te fotonarożniki - https://allegro.pl/oferta/foto-narozniki-goldbuch-srebrne-252-szt-17355498383?context=7714f1a640b166...

Mam je "przypisane" do wielowariantowości ze względu na kolor. Problem pojawia się taki, że ten skrajny wariant po prawej należy do innego sprzedawcy, plus pokrywa się kolorem z jednym z moich wariantów. Jest to kolor biały.

Więc mamy kolory, które się powielają, a dodatkowo pojawiają się tu oferty innego sprzedawcy pod moimi zebranymi wariantami jednego produktu.

Czy tak powinno być? Jeżeli tak, to... No słabo. Nie po to dbam, by mieć atrakcyjne ceny i grupuję produkty wariantami, aby korzystali na tym inni sprzedawcy, a tracili Klienci - którzy myślą, że kupują u mnie i przez przypadek mogą nie zauważyć, że towar innego sprzedawcy jest znacznie droższy. @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

julienail
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@foto-hurtownia, przy ofercie jest możliwość odznaczenia wyświetlania produktów od innych sprzedawców:

julienail_0-1743595196011.png

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#12 Orędownik#

@julienail Dzięki za szybką odpowiedź!

Czy z perspektywy sprzedawcy mogę wyłączyć to na stałe? Czy wyłącznie Klienci mogą to sobie odznaczać i domyślnie jest to zawsze włączone?

oznacz moderatorów

julienail
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@foto-hurtownia, domyślnie jest to włączone, jeżeli w ofercie są warianty produktowe. Jest to funkcjonalność dla kupujących, sprzedający nie mają wpływu na wyświetlanie tej opcji.  

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#12 Orędownik#

@julienail No to troszkę kiepsko, zważając rownież na to, że pokazuje się tam mój wariant "biały", a obok ten sam wariant "biały" innego sprzedawcy droższy kilka złotych. Gdzie tu sens?

oznacz moderatorów