Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mamy liczne skargi od klientów, że nie dostają przesyłek w terminie podanym na Allegro. W terminie, który to Allegro wylicza sobie na podstawie naszych wcześniejszych wysyłek.
My deklarujemy jeden dzień, a zamówienie musi być złożone najpóźniej do 11:00, żeby zostało wysłane tego samego dnia. Klient kupuje przesyłkę w piątek po godzinie dwunastej. Allegro podaje nam, że mamy czas na wysłanie w ten sam piątek do 23:59, a klientowi, że otrzyma przesyłkę w sobotę (sic!).
Klienta nie obchodzi to, że jest to czas "wyliczony na podstawie wcześniejszych wysyłek", że jak wejdzie w Dostawę, to zobaczy prawdziwy czas jaki zadeklarowaliśmy. Klient żąda, aby przesyłka była w terminie, który widział w aukcji.
Kiedy zostanie to zmienione? A przypomnę, że sprzedawcy tutaj są także klientami i też jako klienci są przez Allegro, delikatnie mówiąc, wprowadzani w błąd.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Godziny graniczne i czas wysyłki, dostarczenia i doręczenia w wykonaniu tego portalu to magia rodem z Władcy Pierścienia.
- dostałem już 2x negatywa za obietnice Allegro. Jedyna pomoc, to wyklucza ze statystyk, gdy udowodnisz, że ich zakłamany i fałszywy przekaz informacji wprowadza kupujących w błąd i powoduje zamęt. Portal jest źle zarządzany i celowo doprowadza do konfliktów sprzedający-kupujący.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Podaliscie termin mojej przesyłki na 15 kwietnia na dziś , dziś dostawy nie będzie , nie wiem kontaktucie się się z przewoźnikiem żeby dziś dostarczył przesyłkę , podajecie nieprawidłowy termin dostawy , i proszę nie wklejać z szablonu odpowiedzi ze jest to przewidywalny termin dostawy bla bla bla i tak dalej
@Agent555 jesteś na tym forum od tak dawna, że powinieneś już wiedzieć, że nie wklejamy żadnych formułek. Przesyłka nr 1015220483144U (bo domyślam się, że o niej piszesz) została przyjęta w oddziale DPD. Mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj zostanie wydana do doręczenia.
@kusta widzę, że masz ustawioną godzinę wysyłki tego samego dnia. W niektórych ofertach jest informacja kup do 11 dostawa jutro, w innych zgodnie z Twoimi ustawieniami czas dostawy wyliczany jest na podstawie Twojej deklaracji i historycznych danych na temat nadawanych przesyłek.
Aby przewidywany czas dostawy był obliczany zgodnie z Twoimi ustawieniami, powinieneś nadawać przesyłki tylko do podanej godziny i zgodnie z ustawieniami, jeśli będziesz nadawał przesyłki np. z czasem wysyłki 3 dni wcześniej, wpłynie to na przewidywany czas dostawy.
Zaraz, moment. Bo ja własnym oczom nie wierzę!
@la_nika napisał(a):Aby przewidywany czas dostawy był obliczany zgodnie z Twoimi ustawieniami, powinieneś nadawać przesyłki tylko do podanej godziny i zgodnie z ustawieniami, jeśli będziesz nadawał przesyłki np. z czasem wysyłki 3 dni wcześniej, wpłynie to na przewidywany czas dostawy.
Czyli to NASZA wina, bo realizujemy jakieś zamówienia szybciej, niż zadeklarowaliśmy?
@kusta Dla allegro zapis "sprzedający zadeklarował, że wyśle towar w ciągu 3 dni" oznacza że wyśle dokładnie trzeciego dnia - nie szybciej, nie później. 🙈
Przecież "w ciągu 3 dni" to oznacza także w ciągu 1 dnia, albo w ciągu 2 dni.
To jest zgodne nie tylko z zasadami językowymi czy samą logiką, ale także z Kodeksem Cywilnym.
Czy może @la_nika ma na ten temat zdanie odrębne?
@kusta to nie są moje wymysły, decyzje, ani interpretacja, tłumaczę, jak to wygląda.
Przewidywany czas dostawy obliczany jest na podstawie deklaracji sprzedającego i historycznych danych na temat wysyłania przesyłek.
Akurat w przypadku ofert z czasem wysyłki 2 i 3 dni, możesz w zakładce Skuteczność wysyłki kliknąć "wyłącz dostawy szybsze niż deklaracja". Wówczas przez 10 dni nie pokażemy przewidywanego czasu dostawy krótszego niż Twoja deklaracja wysyłki, nawet jeśli wysyłasz przesyłki szybciej.
Chcemy, żeby przewidywany czas dostawy był jak najbardziej precyzyjny, więc jeśli ustawiasz czas wysyłki 3 dni, a wysyłasz w ciągu jednego dnia więcej przesyłek, to bardziej prawdopodobne, że kupujący otrzyma przesyłkę szybciej, niż później.
@la_nika albo nie rozumiesz, gdzie leży problem, albo udajesz, że nie rozumiesz i lecisz quicktextami przygotowanymi przez marketingowców.
Jeszcze raz:
Klienta nie obchodzi to, że jest to czas "wyliczony na podstawie wcześniejszych wysyłek". - czy to jest jasne i zrozumiałe?
Klienta nie obchodzi to, że jak wejdzie w Dostawę, to zobaczy prawdziwy czas jaki zadeklarowaliśmy. - czy to jest jasne i zrozumiałe?
Klient żąda, aby przesyłka była w terminie, który widział w aukcji. - czy to jest jasne i zrozumiałe?
Zatem podając fałszywy termin realizacji (a termin podany inny, niż podał sprzedający jest automatycznie fałszywym) doprowadzacie kupującego do niekorzystnego dla niego rozporządzaniem jego mieniem, gdyż nie dokonałby on zakupu, gdyby znał prawdziwy termin realizacji.
Także jeżeli ignorujecie głos sprzedawców, to przypominam, że sprzedawcy są również kupującymi.
@kusta w ostatni piątek pewien Ukrainiec, zarozumiały i nachalny, wręcz napastliwy kupił u mnie linkę do mercedesa sprintera. Nadałem ją kilka godzin później tego samego dnia. Wybrał Inpost.
ALLEGRO UŚWIADOMIŁO GO, ŻE BĘDZIE MIAŁ TĘ LINKĘ HAMULCOWĄ W SOBOTĘ U SIEBIE !!
Jazda zaczęła się w sobotę i trwała całą niedziele i aż do poniedziałku.
Krwi napsuł. Rzucił negatywa. Pisał w wiadomościach. Założył dyskusję !
Moja cierpliwość się już kurczyła, żeby nie używać słów obraźliwych czy wycieczek narodowościowych.
Moja strefa komfortu, jako że jestem tylko pracownikiem, a nie szefem została sponiewierana.
Musiałem odpisywac na wiadomości i reagować w dyskusji.
Konto firmowe ma 100% polecających. Oceny jakości sięgaja prawie max 480 punktów i nagle kolejny, który dostał informację od Allegro, że on tą paczkę dostanie w sobotę niszczy komuś psychikę.
Po 3 dniach rozmów zdjął negatywa.
Ale ja Allegro nie cierpię i nigdy nie polubię.
Szanowna pani. Kupujący nie widzi tych mądrości. Kupujący wprowadzany jest w błąd świadomie i z premedytacją przez serwis Allegro.