Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
widzę w ustawieniach powiadomień (Ustawienia zamówień -> Powiadomienia), że jest opcja "Automatyczne przypomnienie wysłane do kupujących, którzy nie opłacili zamówień" i korzystamy z niej. Jednakże sporo kupujących nie opłaca zamówienia ani go nie uzupełnia. Nurtuje mnie, czy ta funkcja działa dla klientów, którzy wygrali licytacje i nie wypełnili formularza.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Czy ktoś z szanownego grona moderatorów mógłby zweryfikować, czy ta funkcja działa dla takich kupujących?
Ponadto, czy istnieje jakaś możliwość na Allegro, aby szybciej móc anulować takie zamówienia? Czekanie 30 dni na to, by zamówienie przestało być "ważne" przy absolutnie zerowym zainteresowaniu klienta po wygranej licytacji jest troszkę nieprzyjemne. Towar leży a nie można go ruszyć, bo klientowi może się przypomnieć.
Pozdrawiam serdecznie.
@Pawel3017 Powiadomienia są wysyłane niezależnie od rodzaju oferty, w której doszło do zakupu.
W zakładce Zamówienia możesz ustawić własny przedział czasu, po którym anulujemy nieopłacony zakup. Ta opcja jest dostępna dla ofert kup teraz oraz dla licytacji. Wskazany czas nie może być krótszy niż 7 dni, ani dłuższy niż 30 dni.
@nat_not Proszę przeczytać jeszcze raz mojego posta. Pytam o sytuację, gdzie nie ma wypełnionego formularza dostawy i nie ma wybranej metody płatności. Te przedziały czasu, o których Pani wspomina, dotyczą zamówień z wybraną formą płatności. Zamówienia bez wybranej formy płatności dalej czekają miesiąc, z tego co widzę.
A o powiadomienia nie pytałem w kontekście rodzaju oferty a w kontekście wypełnienia formularza dostawy i wyboru formy płatności.
Proszę o ponowne przyjrzenie się moim pytaniom.
@nat_not Przypominam się ponownie.
Cześć, @Pawel3017. Przypomnienie zostaje wysłane do klientów, którzy nie wypełnili opcji dostawy albo płatności, ale dzieje się to w specyficznych przypadkach; na przykład właśnie wtedy, gdy zakup jest licytacją.
@MiMary Dziękuję Pani bardzo, o to mi chodziło. Proszę jeszcze o odpowiedź na drugą kwestię, cytuję:
"Ponadto, czy istnieje jakaś możliwość na Allegro, aby szybciej móc anulować takie zamówienia? Czekanie 30 dni na to, by zamówienie przestało być "ważne" przy absolutnie zerowym zainteresowaniu klienta po wygranej licytacji jest troszkę nieprzyjemne. Towar leży a nie można go ruszyć, bo klientowi może się przypomnieć."
Cześć, @Pawel3017. Dziękuję za cierpliwość!
Takie zamówienie zostanie anulowane dopiero w momencie, gdy upłynie ustalony czas na opłacenie zamówienia i gdy zgłosisz do niego wniosek o zwrot prowizji - oba te warunki muszą być spełnione w przypadku licytacji bez wypełnionego formularza dostawy.
@MiMary Czy jest jakaś możliwość, by skrócić czas na opłacenie zamówienia dla takich zamówień? 30 dni to bardzo dużo i nie ma możliwości zmiany po stronie ustawień.
@Pawel3017 niestety nie ma takiej możliwości, ponieważ wynika to z regulaminu Allegro.