Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o wykluczenie z jakości sprzedaży przesyłek DHL:
AD01DGFVT1 - przesyłka nadana zgodnie z godziną graniczną w Żabce, odebrana przez kuriera następnego dnia
AD01B2PUI1 - przesyłka nadana zgodnie z godziną graniczną w Żabce 25 listopada, do teraz nieodebrana
AD01DGFU55 - przesyłka nadana zgodnie z godziną graniczną w Żabce 25 listopada, do teraz nieodebrana
AD01DIO9A9 - przesyłka nadana w Żabce 25 listopada, czas nadania do 26 listopada, do teraz nieodebrana
Dlaczego przesyłki nadane przeze mnie w terminie, są uznawane za opóźnione?
@funsportt Przesyłka zalicza się jako wysłana w momencie zeskanowania jej przez kuriera.
Zgłosiłam zamówienia do wykluczenia.
A jak wygląda sytuacja z nadaniem w automacie? Przesyłka zalicza się jako wysłana w momencie umieszczenia w automacie, czy podjęcia przez kuriera?
@funsportt Podjęcie przez kuriera.
Dziwne rozwiązanie. Jako sprzedawca zrobiłem wszystko w terminie, a i tak jestem obarczony odpowiedzialnością za to, że firma kurierska nie daje rady odebrać paczek. Ciekawe co będzie się działo przed świętami?
Mogę jeszcze prosić o interwencję w sprawie tych paczek, które nie zostały odebrane?
To akurat nie są przesyłki DHL eCommerce, tylko Allegro Delivery. Jest to oddzielny przewoźnik, nawet jak fizycznie przesyłki obsługuje DHL eCommerce.
A gwarantowany termin doręczenia wynosi do trzech dni roboczych pod warunkiem nadania do godziny granicznej. Termin odbioru nie jest w żaden sposób gwarantowany.
A i Allegro odmienne rozumie termin "nadanie" niż firmy kurierskie. Dla Allegro jest odbiór przesyłki z punktu przez kuriera, a dla przewoźnika moment jej pozostawienia.
@funsportt Jasne 😉
Z tego, co widzę, paczki zostały podjęte dzisiaj z punktu. (ok 12:17)