@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Ziolko39 nie widzę żadnej blokady, anulowanie nastąpiło zaraz po zleceniu wypłaty, więc najprawdopodobniej to chwilowy błąd techniczny.
Widzę, że kolejne zlecenie wypłaty przeszło i nie zostało anulowane.
@la_nika Tylko, że to drugie zlecenie musiałem sam kliknąć > automat tego nie powtórzył > o błędzie (anulowaniu) też nikt nie poinformował > jakbym sam nie zauważył to czekał bym bez końca.
@Ziolko39 mam potwierdzenie, że był to problem techniczny po naszej stronie.
Z jego powodu dzisiejsze automatyczne wypłaty zostały anulowane, wypłaty zlecone ręcznie przechodzą prawidłowo, od jutra wypłaty automatyczne również będą już prawidłowo zlecane.
Witam
W takim razie czy może Pani sprawdzić tą wypłatę: 5f86e120-eceb-11f0-a99f-ff6ed54ee524
Jest to wypłata z PayU - Allegro Finance. Wypłaty z PayU otrzymywałem z reguły maksymalnie do godziny 15 następnego dnia roboczego. Dzisiaj wypłata nie dotarła. Kilkanaście minut temu otrzymałem jeszcze dwie z trzech dzisiejszych wypłat. One dotarły stosunkowo późno bo po 16:15. Jeszcze nigdy chyba tak nie było.
@grzeg0rz-82 ta wypłata została zlecona dzisiaj 00:40, więc może zaksięgować się do końca jutrzejszego dnia. Ta wypłata nie została anulowana i w systemie nic nie wskazuje na problemy. Jeśli jutro wypłata nie wpłynie na Twoje konto, poproszę o informację.
Przyszło 5 min temu. Dziękuje.
Podbijam temat: anulowanie wypłaty środków PayU, właśnie mnie dziś to dotknęło. Ktoś coś? Zero info na maila, nic nowego w ustawieniach. I tak 4 razy w ciągu ost. godziny.
Cześć, @vintage_shop_eu. Już to weryfikuję i niedługo wrócę z odpowiedzią.
Dzięki za szybką reakcję. Czekam na zwrotkę ...
@vintage_shop_eu Wyjaśniamy to z PayU, błąd występuje po stronie operatora - otrzymaliśmy infromację, że pracują już nad rozwiązaniem tego problemu.
Ja zlecam wypłaty ręcznie i też nie mogę wypłacić bo za każdym razem po chwili wypłata jest anulowana. Problem cały czas wystepuje.
Dzięki za info...
Dołączę się do pytania.
EDIT.
Już nieakt.
@grzeg0rz-82 " błąd techniczny" > zleć wypłatę sam > dostaniesz w poniedziałek
Ale ja nie miałem nic anulowane. Trzy wypłaty i komunikat na maila jak zwykle. Edytowałem swój wpis bo dwie właśnie teraz przyszły. Widać jakieś opóźnienie czy coś bo dawno nie miałem takiej sytuacji, że dotarły tak późno.
Dzień dobry.
Podpinam się - to samo jest u mnie wielokrotne próby wypłat i nic.
Zgłaszałam 3 krotnie, ale nie ma odpowiedzi na e mail.
Dzień dobry,
również chce się podpiąć pod problem. Próbowałem wielokrotnie wypłacić środki przez PAYU, ale od razu wyskakuje informacja z systemu o anulowaniu wypłaty.
Identyfikator operacji - eb328ffa-64ba-11f1-94eb-7b53ee05f117
@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@MB_piegusek @tegesiak @PaniBeata Tak jak @MiMary wspomniała, błąd występuje po stronie operatora PayU, sprawa jest w dalszym ciągu wyjaśniana.
Tylko, że jak mnie pamięć nie myli, operatorem płatności od kwietnia jest "Aledro" .