@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Ziolko39 nie widzę żadnej blokady, anulowanie nastąpiło zaraz po zleceniu wypłaty, więc najprawdopodobniej to chwilowy błąd techniczny.
Widzę, że kolejne zlecenie wypłaty przeszło i nie zostało anulowane.
@la_nika Tylko, że to drugie zlecenie musiałem sam kliknąć > automat tego nie powtórzył > o błędzie (anulowaniu) też nikt nie poinformował > jakbym sam nie zauważył to czekał bym bez końca.
@Ziolko39 mam potwierdzenie, że był to problem techniczny po naszej stronie.
Z jego powodu dzisiejsze automatyczne wypłaty zostały anulowane, wypłaty zlecone ręcznie przechodzą prawidłowo, od jutra wypłaty automatyczne również będą już prawidłowo zlecane.
Witam
W takim razie czy może Pani sprawdzić tą wypłatę: 5f86e120-eceb-11f0-a99f-ff6ed54ee524
Jest to wypłata z PayU - Allegro Finance. Wypłaty z PayU otrzymywałem z reguły maksymalnie do godziny 15 następnego dnia roboczego. Dzisiaj wypłata nie dotarła. Kilkanaście minut temu otrzymałem jeszcze dwie z trzech dzisiejszych wypłat. One dotarły stosunkowo późno bo po 16:15. Jeszcze nigdy chyba tak nie było.
@grzeg0rz-82 ta wypłata została zlecona dzisiaj 00:40, więc może zaksięgować się do końca jutrzejszego dnia. Ta wypłata nie została anulowana i w systemie nic nie wskazuje na problemy. Jeśli jutro wypłata nie wpłynie na Twoje konto, poproszę o informację.
Przyszło 5 min temu. Dziękuje.
Dołączę się do pytania.
EDIT.
Już nieakt.
@grzeg0rz-82 " błąd techniczny" > zleć wypłatę sam > dostaniesz w poniedziałek
Ale ja nie miałem nic anulowane. Trzy wypłaty i komunikat na maila jak zwykle. Edytowałem swój wpis bo dwie właśnie teraz przyszły. Widać jakieś opóźnienie czy coś bo dawno nie miałem takiej sytuacji, że dotarły tak późno.